Beste Lesbische Datingsites Nederland

Daten kan soms beste moeilijk zijn. Waar vind je nu een leuke date of partner? Gelukkig zijn er tegenwoordig veel dating apps beschikbaar waar je eenvoudig op zoek kunt gaan naar andere singles. Helaas zijn veel dating apps niet erg inclusief, de meeste apps richten zich namelijk op heteroseksuele mensen. Gelukkig worden er ook steeds meer dating app gelanceerd die zich focussen op homoseksuele, lesbische of biseksuele relaties. Dit maakt het daten een stuk gemakkelijker en leuker! Ben jij op zoek naar een leuke vrouw? Lees dan snel verder voor onze uitgebreide review van onze top 4 dating lesbische datingsites!

Beste Lesbische datingsites

Ben je op zoek naar een leuke date, flirt of relatie met een vrouw? Probeer dan één van de volgende lesbische datingsites uit! Hierbij volgt onze top 4 van dating apps voor lesbische vrouwen. 

1. Gay Parship

Gay Parship .nl

Parship is een enorm dating platform met een grote database aan leden in Nederland. De kans dat je hier de liefde van je leven of een leuke spannende date gaat vinden, is dus vrij groot. Het platform heeft ook een speciale app voor vrijgezellen homoseksuelen en lesbiennes, genaamd GayParship. Laat je niet afschrikken door de man op de foto. Gay Parship is er voor zowel homo’s als lesbiennes.

Deze dating app is specifieke bedoeld voor singels die op zoek zijn naar een serieuze date of relatie. Gay Parship heeft veel leden waarbij het merendeel van de leden boven de 30 jaar oud is en hoogopgeleid is. Daarnaast zul je bij Parship Gay ook geen tijd verdoen met het hersenloos swipen van profielen. De app maakt namelijk gebruik van een uniek matching systeem.

Meld je aan en vul de unieke persoonlijkheidstest in. Gebaseerd op je gegeven antwoorden zal de app op zoek gaan naar profielen die matchen met jouw persoonlijkheid en interesses. Dankzij dit unieke matching systeem is de kans nog groter dan je een perfecte match zult vinden! 

gayParship Gratis Proberen 

2. Lexa Lesbisch

Lexa .nl

Lexa was een van de eerste datingsites in Nederland en is hierdoor ook uitgegroeid tot een van de grootste en meeste bekende sites. Onlangs heeft Lexa een apart platform opgericht voor lesbische en biseksuele vrouwen, namelijk Lexa Lesbisch. Op deze handige datingapp kom je dus enkel vrouwen tegen die net als jij openstaan voor een leuke date of relatie. Je hebt niet langer last van vervelende mannen die vervelende vragen stellen.

Vul je profiel in met wat informatie over jezelf en vergeet zeker niet een aantal foto’s te uploaden. Blader door de verschillende profielen op Lexa Lesbisch en ga op zoek naar die perfecte match! Stuur de ander een berichtje en wie weet ga jij deze week nog op date. 

3. Bilove

bilove-overview

Bilove is een dating app die zich focust op lesbiennes en biseksuele vrouwen. Ben jij op zoek naar een leuke date of een serieuze relatie? Dan zit jij bij Bilove aan het juiste adres. Deze app is ook geschikt voor bischierige vrouwen. Ben je nog op zoek naar je seksuele en romantische geaardheid en wil je dit graag verder ontdekken? Dan biedt Bilove een fijne en comfortabele omgeving om dit verder uit te zoeken.

Je kunt de Bilove app gratis downloaden. Meld je aan en creëer een profiel. Op je persoonlijke profiel kun je meer over jezelf vertellen. Vertel wat meer over je beroep, hobby’s en passies in het leven. Vergeet daarnaast niet een aantal leuke foto’s te uploaden op je profiel. Ga daarna op zoek naar andere profielen. Trekt iemand je aandacht? Stuur dan een leuk berichtje!

4. Bumble

bumble-dating-app.

Bumble is een dating app die ontwikkeld is uit het oogpunt van een vrouw. In veel online dating apps staat de heteroseksuele man centraal en er heerst een grote mannencultuur. Bij Bumble moet de vrouw de eerste stap zetten. De controle ligt hierbij dus bij de vrouwen. Dat geldt zeker niet voor veel andere dating apps die er tegenwoordig zijn.

Bumble is niet alleen gerichte op heteroseksuele relaties, de app is namelijk lesbisch en biseksueel vriendelijk en biedt een veilig platform om te daten als LGTBQI-vrouw. Je kunt je eenvoudig aanmelden bij de app en een profiel aanmaken. Ga vandaag nog op zoek naar de vrouw van je dromen op Bumble!

Daten in een veilige en comfortabele omgeving 

Daten wordt steeds eenvoudiger. Je hoeft namelijk niet elk weekend in de kroeg of club op zoek te gaan naar een leuke vrouw of man. Er zijn namelijk honderden dating app gelanceerd waar je op zoek kunt gaan naar elke soort date of relatie. Toch zijn veel datingsites gericht op heteroseksuele en cisgender mensen. Als lesbische vrouw is het soms lastig om deze mainstream dating apps te gebruiken. Als lesbisch vrouw krijg je namelijk vaak te maken met koppels die op zoek zijn naar een derde persoon voor hun trio of hetero mannen die je geaardheid denken te kunnen veranderen. Kortom: geen fijne en veilige omgeving om op zoek te gaan naar een leuke vrouwelijke date of relatie. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook veel lesbische datingsites te vinden. Op deze dating apps kun je comfortabel op zoek gaan naar andere queer vrouwen. Er heerst een open en veilige sfeer en dat is wat je nodig hebt als je op zoek bent naar de liefde!

Waarom online lesbisch daten zo fijn is

Hoewel zo’n 18% van de Nederlandse vrouwen zichzelf zal omschrijven als lesbisch of biseksueel, is het toch moeilijk om in de kroeg op een vrouw af te stappen als je niet zeker bent over haar geaardheid. Je kunt namelijk niet zomaar aan het uiterlijk van een vrouw zien of ze ook op vrouwen valt! In de kroeg of club kun je een leuke klik hebben met een vrouw, maar in veel gevallen blijkt ze toch hetero te zijn. Ben je klaar met blauwtjes lopen, dan is online lesbisch daten echt iets voor jou. Meld je je aan bij een lesbische datingsite dan weet je in ieder geval zeker dat elke vrouw ook op vrouwen valt. Het enige wat je dan moet doen, is kijken of er een echte klik is. Je zult merken dat het veel eenvoudiger is om iemand aan te spreken en te flirten. 

Tips voor online lesbisch daten

Ben je van plan om je aan te melden bij een van de bovengenoemde dating apps? Online daten kan erg leuk zijn, maar soms ook frustrerend of onveilig. Je weet namelijk nooit wie er aan de andere kant van het scherm zit. Hierbij enkele tips voor online lesbisch daten:

Vul je profiel zo uitgebreid mogelijk in en upload meerdere foto’s

Ben je op zoek naar een leuke vrouw, dan is het belangrijk om de tijd te nemen om je datingprofiel in te vullen. Wees zo uitgebreid mogelijk en vertel meer over je beroep, interesses en hobby’s. Schrijf een korte beschrijving over jezelf en vergeet niet vermelden waar je naar op zoek bent. Ben je op zoek naar een spannende flirt of een langdurige relatie? Daarnaast is het ook belangrijk om te vertellen wat jij te bieden hebt. Ten slotte is het belangrijk om te zorgen voor goede foto’s wanneer je online lesbisch gaat daten. Zorg voor een duidelijke profielfoto en voeg foto’s toe met je vrienden en hobby’s. Met foto’s kun je goed laten zien wie je echt bent en wat je belangrijk vindt in het leven. 

Het belang van veilig daten

Online daten kan erg leuk zijn, maar ook gevaarlijk. Het is dan ook erg belangrijk dat je kiest voor veilige en gecertificeerde datingsites. Zo kun je andere checken of de datingsite het Keurmerk Veilig Daten heeft. Dit betekent dat de datingapp aan een lange lijst van eisen voldoet. Zo zal een dating app de profielen van leden handmatig controleren, waardoor de kans op nepprofielen oplichters een stuk kleiner is. Daarnaast is het belangrijk om de eerste echte date op een openbare plek te plannen, zoals een restaurant of cafe. Laat een vriend of vriendin weten met wie, hoe laat en waar je afspreekt. Je weet namelijk nooit wie er aan de andere kant van het scherm zit! 

Wees geduldig en blijf open staan voor anderen

Daten kan frustrerend zijn en online daten net zo goed. Veel chatgesprekken zullen op niets uitlopen en op sommige dates zul je geen klik voelen. Dit kan soms als een tegenslag voelen, maar het is belangrijk om geduldig te blijven als het gaat om online daten. Blijf geloven in de liefde en sta openen voor anderen. Misschien ben je soms te kritisch en heb je een te lange eisenlijst. Probeer dit te vergeten, want de liefde kan je soms verrassen. 

Wacht niet te lang met het plannen van een date

Een valkuil voor veel online daters is dat veel mensen te lang online blijven chatten. Dit is natuurlijk erg leuk en het is belangrijk om elkaar beter te leren kennen. Na een bepaalde tijd chatten is het toch echt tijd om een date in het echt te plannen. Door elkaar in het echt te ontmoeten kun je er pas achter komen of jullie een klik hebben. Veel online daters blijven te lang in de dating app chatten waardoor de stap om een echte date voor te stellen steeds groter wordt. Elkaar in het echt ontmoeten is natuurlijk super spannend, maar een echte date of relatie is uiteindelijk toch wat je wilt. 


Maak Helemaal Gratis kennis met een Datingcoach van Lexa.nl

Via Datingsitekeuze.nl schrijf je gratis in en laat je je begeleiden door een gespecialiseerde datingcoach. Zo start je gratis een gesprek over jouw intenties binnen online daten en ontvang je persoonlijke matches en tips voor jouw datingprofiel.

Dit leidt tot in meer dan 84% van de gevallen tot een geslaagde eerste ontmoeting!


Plaats een reactie