Registreer nu gratis!

EliteDating

EliteDating, voorheen bekend als eDarling, is een datingsite waar je op zoek kan gaan naar een serieuze relatie. Door de uitgebreide persoonlijkheidstest weet EliteDating veel potentiële partners voor je te vinden die ook serieus op zoek zijn.

Deze datingsite richt zich op een hoger opgeleid publiek. Zo zou meer dan 70% van de leden over minimaal een bachelor diploma (universitair) beschikken. Als je op zoek bent naar een relatie met iemand van een hoog intellectueel niveau, dan zou EliteDating wel eens de datingwebsite voor jou kunnen zijn. Bovendien zijn de meeste leden (ruim 90%) 30+, en klaar voor een serieuze relatie.

Benieuwd? Je kan je gratis inschrijven bij EliteDating.

Waarom EliteDating?

Allereerst is er de test van EliteDating. Hierbij onderzoekt de site wat jou kenmerken zijn, en wat voor een kenmerken je in een partner zoekt. Op basis van wetenschappelijke kennis zal de website vervolgens een match maken met jou en diverse partners.

Verder profileert EliteDating (de naam zegt het ook al een beetje) zich als een datingwebsite voor hoger opgeleiden. Als je op zoek bent naar iemand met een relatief hoog intellect, dan biedt deze site je talloze mogelijkheden qua leden. Met de leden valt over het algemeen een goed gesprek te voeren.

Bovendien zorgt EliteDating ervoor dat de inactieve profielen gefilterd worden door het kwaliteitsteam. Hierdoor zal je altijd contact hebben met mensen die net zo actief zijn als jij. Ze geven daarom ook aan dat het gaat om kwaliteit boven kwantiteit, uiteindelijk ben je waarschijnlijk toch maar op zoek naar die ene perfecte partner.

Daarnaast is er veel keuze bij EliteDating. De website is actief in meer dan 20 landen, en heeft daarom erg veel leden, ook Nederlandstaligen. Hierdoor weet je dat je te maken hebt met een serieuze website voor daten, waardoor je ook kan stellen dat de kwaliteit van de leden goed is.

EliteDating abonnement kosten

Net als bij vele andere datingwebsites, worden de functionaliteiten van de site aanzienlijk vergroot als je besluit om een betaald abonnement te nemen, zo ook bij EliteDating. Let wel dat EliteDating een beetje aan de prijzige kant zit. Wel heb je te maken met mensen van hoog intellect, die waarschijnlijk een goed betaalde baan hebben. Daarom is het ook een struikelblok voor minder hoog opgeleide mensen met een lager betaalde baan, en bestaat de site voornamelijk uit hoger opgeleiden.

De kosten voor een abonnement bij EliteDating gaan in de volgende stappen:

 • 3 maanden: 59,90 euro per maand
 • 6 maanden: 44,90 euro per maand
 • 12 maanden: 34,90 euro per maand.

Ook bij EliteDating geldt dus, hoe langer je abonnementsduur, hoe lager de kosten per maand.

Als je de website eens wilt uitproberen, dan kan je ook voor een gratis account gaan.

Functionaliteiten EliteDating

Op de website van EliteDating heb je verschillende functionaliteiten. Met een betaald account vergroot je uiteraard de functionaliteiten. Met een gratis account kan je denken aan de volgende mogelijkheden:

 • Drie partnervoorstellen per dag.
 • Beperkt berichten sturen.
 • Gedeeltelijke profielen bekijken (bijvoorbeeld niet alle foto’s).
 • Gratis dating app gebruiken.
 • Je profiel of criteria aanpassen.
 • Contact opnemen (zes dagen per week) met de deskundige datingadviseurs.

Met een premium lidmaatschap heb je meer mogelijkheden:

 • Onbeperkt berichten sturen
 • Volledige profielen bekijken.
 • Zien wie jou profiel heeft bekeken.
 • Leesbevestiging bij gestuurde berichten.
 • Diepgaand wetenschappelijke persoonlijkheidstest.
 • Vaker getoond als match met andere leden.
 • Tot wel 20 partnervoorstellen per dag.

Zoals je ziet biedt een betaald account je nog meer voordelen. Maar begin gerust met een gratis abonnement, om te zien of de site (en de leden) goed bij je passen.

Veilig daten

Bij EliteDating staat veiligheid hoog in het vaandel.

Zo worden alle gegevens versleuteld middels een SSL-inscriptie. Op hun website geven ze aan dat je gegevens hierdoor niet op straat zullen komen te liggen, indien EliteDating gehackt zou worden.

Ook zullen al je gegevens gewoon verwijderd worden als je je account opgezegd, en zullen je gegevens ook zeker niet met derden gedeeld worden.

Daarnaast beschikt EliteDating over het keurmerk Veilig Daten, waar de grote spelers van de Nederlandse markt bij aangemeld zijn. Hierdoor staan transparantie en veiligheid voorop bij de datingsites.

Verder is EliteDating ook nog aangemeld bij het Thuiswinkel keurmerk, waardoor je als consument verzekerd bent van betrouwbare service.

EliteDating opzeggen

Het kan zo zijn dat je graag je account bij de datingwebsite opzegt. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat je een partner hebt gevonden, liever een andere datingsite wil proberen of omdat je niet meer wenst te betalen voor je abonnement.

Er zijn twee mogelijkheden voor het opzeggen van je abonnement bij EliteDating. Dit is afhankelijk of je je betaalde lidmaatschap wilt annuleren, of omdat je het gehele (gratis) account wilt verwijderen. Ze worden hieronder beschreven.

Premium lidmaatschap stopzetten

Om je premium lidmaatschap op te zeggen, moet je de volgende stappen doorlopen:

 • Log in op de website;
 • Klik op het tandwiel aan de bovenkant, en vervolgens op ‘Mijn lidmaatschap’;
 • In het volgende scherm kan je het abonnement annuleren.

Je profiel is hiermee nog niet helemaal verwijderd, enkel je betaalde account. Om je profiel te verwijderen, kan je bij onderstaand kopje de stappen lezen.

Gratis lidmaatschap opzeggen

Als je het profiel geheel wil verwijderen, kan dat op de volgende manier:

 • Login met de gegevens op de website;
 • Klik op het tandwiel aan de bovenzijde, en ga naar ‘Mijn lidmaatschap’;
 • Onderaan de pagina vind je de mogelijkheid om je profiel te verwijderen.

Ook kan je ervoor zorgen dat je profiel nog wel blijft bestaan, maar dat je geen partnerverzoeken meer ontvangt. In het scherm van de laatste stap vind je die mogelijkheid ergens halverwege de pagina.

EliteDating ervaringen

Hieronder de ervaringen en reviews van andere mensen:

Plaats een reactie