E-Book: 6 Tips voor je Datingprofiel!

Keurmerk Veilig Daten

Voor webwinkels zijn er een aantal diverse bekende keurmerken. Denk daarbij aan Thuiswinkel Waarborg, QShops, Trusted Shops Keurmerk, etc. Ook voor datingsites bestaat er zo’n keurmerk: het Keurmerk Veilig Daten.

Dit keurmerk is door diverse datingsites in samenwerking met de Consumentenbond opgezet. Ook was Thuiswinkel nauw betrokken bij de ontwikkeling ervan.

Hierdoor is er een stichting die de sites, die dit keurmerk dragen, controleert op een aantal punten. Dit zijn zeer strenge regels, en zeker niet elke site komt in aanmerking hiervoor. Op die manier weet je wel zeker dat je veilig zit op een site met het keurmerk. En laat dat nou net het doel zijn van zo’n keurmerk.

Voorwaarden keurmerk

Zoals gezegd zijn er een aantal strenge regels opgesteld waaraan de datingsite dient te voldoen om onder dit keurmerk te vallen.

  • Duidelijk en eerlijk zijn over de prijzen en abonnementsvormen op de site.
  • Voorwaarden die klantvriendelijk zijn.
  • Een klachtenservice hebben die goed te bereiken is bij klachten of vragen.
  • Duidelijke beleidsvoering tegen oplichting op de datingsite.
  • Voldoen aan de voorwaarden van Thuiswinkel.org.

De volledige voorwaarden zijn te lezen op de site van het Keurmerk Veilig Daten.

Als een site voldoet aan de voorwaarden, kan die aanspraak maken op het keurmerk. Uiteraard dienen deze sites ook de voorwaarden te blijven handhaven. Hier controleert de stichting van het keurmerk op.

Datingsites met het keurmerk

Omdat de eisen best wel streng zijn voor dit keurmerk, zijn er maar een aantal (7 stuks) datingsites die op dit moment het keurmerk mogen tonen. Dat zijn:

Bij bovenstaande websites word je als consument dus goed geholpen, en kan je veilig online daten. Overigens betekent dat niet dat je niet op een andere datingsite terecht kan, die kunnen ook net zo veilig zijn.

Zijn sites zonder keurmerk onbetrouwbaar?

Het kan heel goed zijn dat je nu denkt dat alle andere site als onbetrouwbaar en onveilig beschouwd kunnen worden. Dat is natuurlijk niet altijd zo.

Sites die niet over dit keurmerk bezitten, voldoen niet geheel aan de voorwaarden gesteld door het keurmerk. Daar zitten ook een aantal grote spelers op de markt bij. Maar die kunnen vaak wel als betrouwbaar gezien worden.

Wel is het zo dat je op de bovengenoemde datingsites zeker terecht kan als je op zoek bent naar een betrouwbare datingsite. Probeer die dan ook zeker uit als je twijfels hebt voor een aantal sites.

Andere datingsites zullen ook wel andere keurmerken dragen. Bijvoorbeeld die van Thuiswinkel. Ook sites die verbonden zijn aan het Thuiswinkel keurmerk dienen aan strenge voorwaarden te voldoen, en worden daardoor ook wel als veilig en eerlijk beschouwd.

Lees jezelf ook altijd goed in over sites. Bijvoorbeeld door online reviews te lezen, wat je bijvoorbeeld op Datingsitekeuze.nl goed kan doen.

Plaats een reactie