Beste Dating sites voor Hoger Opgeleiden

Voor hoger opgeleiden hebben wij vanuit Datingsitekeuze een wegwijzer gemaakt waardoor je binnen de kortste keren een date hebt. Hierbij maak je in onderstaand bericht met de beste online opstapjes binnen de wereld van dating voor hoger opgeleiden!

Allereerst vind je direct de beste 7 datingsites om een hoger opgeleide single te vinden die bij jou past.

Als je op zoek bent naar een partner van hoog niveau zit je hier helemaal goed, in onderstaand artikel bespreken we de beste datingsites voor hooggeleide singles! Ondanks de mogelijkheden tegenwoordig via internet en dating apps is het toch niet altijd even makkelijk een klik te vinden.

Mensen die geïnteresseerd zijn in het vinden van een date met studeerachtergrond, kunnen via de volgende datingsites gelijk aan de slag met matchen.

1. EliteDating – Beste Datingsite voor hoger opgeleiden

Elite Dating .nl

Er kan er maar eentje echt de beste zijn, en in onze ogen is dat EliteDating. Via EliteDating kom je erg snel en gemakkelijk in contact met leuke hoger geleide singles, het is de perfecte plek om een leuke match te vinden.

Voor beiden mannen en vrouwen van hoger niveau is het soms lastig om de juiste partner te vinden, vaak zijn er gewoon heel veel dingen die meespelen in de beslissing om verder met iemand te gaan.

Op EliteDating krijg jij dan ook de mogelijkheid om je zoekcriteria zo in te stellen dat je altijd een leuke match vindt. Op algemene datingsites heb je dit bijvoorbeeld niet zo specifiek, je hebt bij EliteDating een veel specifiekere doelgroep wat dus juist dating voor hoger opgeleiden zo makkelijk maakt.

Een account aanmaken op de site van Elite Dating kost je niks, en is zo gedaan. De dating website stelt jou aan andere matches voor via jouw profiel en interesses. Je wordt dus qua persoonlijkheid met iemand gematcht en dat is wel zo fijn.

Via zo’n wetenschappelijke test heb je in no-time een date welke je kan berichten via de app of gewoon op de site. De man-vrouw verhouding is goed verdeeld en het komt nu ook van beide kanten.

Of bekijk EliteDating voor meer informatie!

2. Parship – serieuze relatie op niveau

Parship.nl dating

Van oorsprong is Parship een dating site voor hoger opgeleiden. De laatste jaren adverteren ze hier echter niet meer mee, en is in principe iedereen welkom op de site.

Dat neemt niet weg dat Parship een erg interessante site is voor hoger opgeleiden. Nog steeds is een groot deel van de leden hoog opgeleid, en kan je dus prima hier ook singles vinden met eenzelfde opleidingsniveau.

Parship is ook erg goed in wat ze doen. Dat blijkt wel uit het hoge slagingspercentage. Van de leden vindt 1 op de 3 bij Parship een nieuwe partner. Als je lekker actief bent op de site zal dit nog hoger liggen, en kan het jou dus ook goed helpen met het vinden van een partner.

Ook op Parship kan je een gratis account aanmaken.

Maar waarom Parship gebruiken? Het is immers geen datingsite meer die zich puur focust op dating voor hoger opgeleiden. Dat is omdat er op Parship ontzettend veel actieve leden zijn. Ook hoger opgeleiden, die daar ook zitten omdat er gewoon veel mensen aanwezig zijn op de site.

Om die reden is de bak waar je uit kan vissen, om het zo maar te noemen, erg groot. En zal er ook wel iemand bijzitten voor jou.

Matching op Parship gebeurt via het algoritme. Dat gaat op basis van je voorkeuren. Die voorkeur kan bijvoorbeeld ook zijn hoger opgeleiden. Dus je zal ook gewoon mensen vinden met een hogere opleiding op deze site.

Of bekijk Parship voor meer informatie!

3. e-Matching – durft u het aan?

e Matching .nl

Bij e-Matching ben jij goed terecht als je op zoek bent naar een serieuze relatie. Alle profielen worden gecontroleerd, dus je matcht altijd met iemand met echte kwaliteiten en opleidingsniveau.

De datingsite biedt verder naast speciale acties, zoals drie gratis contacten leggen bij inschrijving, ook veel andere extra’s. Zo kan je de magazine lezen of gebruik maken van persoonlijk datingadvies.

Een account aanmaken op eMatching is gratis en puur exclusief voor dating hoger opgeleiden.

Ook zo’n last van jouw studieschuld na het jarenlange studeren?

e-Matching weet daar wel raad mee! Zij bieden nieuwe leden een actie aan waarbij singles gebruik kunnen maken van de kennismakingsactie. Dit legt de drempel voor daten voor hoger opgeleiden nog eens lager, probeer het dus geheel gratis!

Of bekijk eMatching voor meer informatie!

4. Lexa – algemeen en hoog opgeleid

Lexa .nl

Lexa is ook een site die niet puur is gericht op hoger opgeleiden. Maar je kan ze wel makkelijk op de site vinden.

De datingsite Lexa behoort tot de categorie algemene datingsites, en is daarmee voor iedereen bedoelt. Het is een van de grootste dating platforms in Nederland, en niet zonder reden. Veel mensen hebben door gebruik te maken van Lexa een nieuwe partner gevonden.

Door middel van de zoekfuncties op de site, kan je ook makkelijk filteren op dating voor hoger opgeleiden. Hoewel het niet de beste datingsite hoger opgeleiden is, zijn er wel heel veel geschikte singles te vinden. Dat komt omdat de site heel veel leden heeft. Hierdoor vind je makkelijk en snel verschillende matches.

Een account kan je gratis aanmaken bij Lexa, dat doe je via de site.

Naast de datingsite, is de app van Lexa ook erg populair. Dat komt mede omdat het zo makkelijk in gebruik is. Als je graag via je mobiel datet, kan je dat dus ook makkelijk doen met Lexa.

Ook doet Lexa veel andere dingen om de singles met elkaar in contact te brengen. Denk bijvoorbeeld aan de vele Lexa Events die op locaties door het hele land gegeven worden. Ongetwijfeld ook bij jou in de buurt. Zo ontmoet je singles uit jou regio.

Of bekijk Lexa voor meer informatie!

5. Match4me – focus op hoger opgeleiden dating

Match4Me .nl

Dan bespreken we ook nog Match4me, welke zeker niet onder doet ten opzichte van de rest. Het aanmaken van een profiel is dan ook zo gedaan en je kunt direct aan de slag!

Match4me is hoger opgeleiden dating voor alleenstaanden die andere hoog opgeleiden singles willen ontmoeten. Je kan uitgebreid zoeken naar leuke vrijgezellen om zo direct een date te vinden.

Via de site kan je berichten naar elkaar sturen, chatten met andere leden die op dat moment online zijn, of diverse quizzen spelen. Op die manier kom je goed in aanraking met andere leden op het platform.

Ga nu naar Match4Me voor een account als hooggeleide single! Proberen is gratis. Ook kan je de dating app downloaden, waarmee je ook onderweg makkelijk kan daten.

Voor zowel 50plus als hoger opgeleiden dating is deze datingsite dus een goede keuze maar zou je ook de nummer 7 uit deze lijst kunnen overwegen, namelijk 50plusmatch!

Of bekijk Match4Me voor meer informatie!

6. Relatieplanet – populairste datingsite

Relatie Planet .nl

In dit artikel hebben we ook al een paar algemene datingsites langs laten komen waar je ook gewoon hoger opgeleiden singles vindt. Dat geldt natuurlijk ook voor Relatieplanet. Het is waarschijnlijk de populairste datingsite van Nederland, afgaand op aantal inschrijvingen over de jaren. Al jaren weet de datingsite ook de prijs te winnen voor populairste datingsite van Nederland. Mede daarom staat die ook hoog in onze lijst over de beste datingsites in Nederland.

En zo dus ook in de lijst van de beste dating voor hoger opgeleiden. Want het is een datingsite voor alles en iedereen, en ook veel hoger geschoolde singles weten de weg naar Relatieplanet te vinden. Met de zoekfunctie kan je zelf ook makkelijk op zoek gaan naar andere singles met een HBO of WO opleiding.

Ook bij Relatieplanet kan je je kosteloos aanmelden voor een account.

Ook als je veel waarde hecht aan je privacy, is Relatieplanet een goede keuze voor jou. Uit een recente privacymeter test van de Consumentenbond weet Relatieplanet de hoogste score te behalen van de datingsites. Je veiligheid staat dus zeker voorop bij deze datingsite. Wil natuurlijk niet zeggen dat dit bij andere sites niet het geval is, daar is het vaak ook goed geregeld.

Wat ook fijn is aan Relatieplanet, is dat ze telefonisch bereikbaar zijn. En ook best lang, van 9-21 uur, iedere werkdag. Mocht je ergens niet uitkomen of vragen hebben, kan je dus makkelijk contact zoeken.

Of bekijk Relatieplanet voor meer informatie!

7. 50plusmatch – beste voor hoger opgeleid op hogere leeftijd

50 Plus Match .nl

Niet alleen algemene en pure datingsites voor hoger opgeleiden komen in dit lijstje terug. Hier ook nog een site waar je misschien nog niet meteen over na hebt gedacht in je zoektocht naar de beste 50 plus dating voor hoger opgeleiden.

Namelijk 50plusmatch. Dat is in principe een datingsite voor 50 plus, maar die kunnen natuurlijk ook gewoon hoger opgeleid zijn. Ben je 45 jaar of ouder, dan kan het ook interessant zijn om je hier eens op aan te melden.

50plusmatch heeft namelijk al diverse prijzen in ontvangst mogen nemen voor beste datingsite in zijn categorie. En je kan gewoon zoeken naar leden met een HBO of WO diploma, dus aan die eis is ook prima te voldoen. Daarom past de site ook zo mooi in dit rijtje.

Inschrijven op 50plusmatch is gratis.

50plusmatch is ook een erg veilige datingsite. Het heeft twee keurmerken. Allereerst is er het Thuiswinkel waarborg keurmerk, waarmee je diverse zekerheden hebt als consument. Verder is het ook onderdeel van het Keurmerk Veilig Daten, waardoor je zeker bent dat je met een goede datingsite te maken hebt.

Verder voordeel van de site zijn de uitgebreide mogelijkheden. Zo kan je persoonlijke berichten sturen, dingen op je tijdlijn plaatsen (Things2Share, een soort Facebook), de Messenger chat gebruiken en bijvoorbeeld quizzes spelen.

Of bekijk 50plusmatch voor meer informatie!

Welke datingsite voor hoger opgeleiden past het best bij jou?

hoger opgeleiden daten

Naast dat het duidelijk wordt hoe je nou in contact komt met hoger geleide singles, moet je even bepalen naar wat voor site je precies op zoek bent. Het matchen met een hooggeleide single is lastig omdat veel datingsites een erg brede doelgroep hebben.

Gelukkig hebben wij een selectie gemaakt van de datingsites die het het best doen onder dating voor hoger opgeleiden, wisselend van een brede en meer nauwkeurige doelgroep.

Relaties, vriendschap of dating voor hoger opgeleiden

Allemaal intenties voor een nu nog niet bestaande relatie.

Vaak weten vrijgezellen pas of ze op iemand vallen wanneer ze diegene zien, hoger geleiden hebben alleen daarnaast dat ze graag iemand van een soortgelijk kennisniveau willen ontmoeten.

Jouw standaard wordt dan ineens wat hoger en het is dan ook niet heel makkelijk iemand te vinden, ondanks alle dating apps en mogelijkheden online.

Gelukkig hebben we hieronder de beste datingsites in dating voor hoger opgeleiden:

De 3 Beste Datingsites voor hoger opgeleiden:

Conclusie dating voor hoger opgeleiden

Er zijn dus maar liefst 7 enorm goede datingsites op het gebied van hoger opgeleiden dating waarvan enkele enigszins overlappen met 50plus dating.

Voor een puur en specifieke hoger opgeleiden datingsite raden we je vanuit Datingsitekeuze.nl ten eerste EliteDating aan, en op nummer twee e-Matching. Hierbij zal je dan ook alleen maar andere hooggeleide singles tegenkomen! Hetzelfde geldt voor datingsite Match4Me.

Om met een bredere doelgroep, maar ook waaronder hoger opgeleide singles, te daten, is het aan te raden één van de drie toppers binnen Nederland te proberen. Probeer dan Lexa, Parship of Relatieplanet helemaal gratis met een basis profiel op deze grote datingsites!

50 plus én hoger opgeleiden dating

Als laatste kun je kiezen voor een nóg smallere doelgroep, namelijk een combinatie tussen 50plus en hoger opgeleiden dating. Dit is dus wel alleen voor alleenstaanden van ten minste 50 plus en verder een hoger opgeleide achtergrond. Voor hen kan je 50plusmatch kiezen en tevens gratis een account aanmaken.

We wensen je het beste en zijn benieuwd naar je ervaringen in de reacties hieronder!

3.2/5 - (10 stemmen)

Maak Helemaal Gratis kennis met een Datingcoach van Lexa.nl

Via Datingsitekeuze.nl schrijf je gratis in en laat je je begeleiden door een gespecialiseerde datingcoach. Zo start je gratis een gesprek over jouw intenties binnen online daten en ontvang je persoonlijke matches en tips voor jouw datingprofiel.

Dit leidt tot in meer dan 84% van de gevallen tot een geslaagde eerste ontmoeting!


Plaats een reactie