Registreer nu gratis!

Parship Datingsite Review

Parship behoort tot een van de grootste en bekendste datingsites van Nederland. Het bouwt voort op een succesvolle formule voor de matching, waardoor veel mensen een partner hebben weten te vinden. Verder is Parship gebruiksvriendelijk, heeft het veel functionaliteiten en wordt de klantenservice goed beoordeeld.

Voorheen richtte de datingsite zich altijd op hoger opgeleiden, maar sinds een aantal jaar is het publiek algemener geworden op de site. Hierdoor is het aanbod van de site toegenomen, zonder dat de datingsite afbraak heeft moeten doen aan de kwaliteit. Mede daarom behoort Parship ook tot de populairste sites in zijn soort.

Benieuwd naar Parship? Je kan er nu een gratis account aanmaken.

Waarom Parship?

Als je gaat zoeken naar een datingwebsite, dan zal je tegenwoordig door de bomen het bos niet meer zien. Er is online heel veel keuze te vinden. Er bestaan datingsites in alle soorten en maten. Parship is er eentje die zich tegenwoordig richt op het algemene publiek die op zoek is naar een serieuze relatie.

Eerder was het publiek nog enkel hoger opgeleiden vanaf 30 jaar. Tegenwoordig zijn echter alle singles, jong of oud, en van elk opleidingsniveau, welkom op de site. Iedereen op zoek naar een relatie kan zich dus inschrijven op de site. Het inschrijven is overigens gratis, dus kan je gewoon doen. Ook kan je de app gratis downloaden.

Een andere reden om voor Parship te kiezen, is omdat de website gewoon groot is. Het zal je niet ontgaan zijn dat ze adverteren op radio en tv. Door deze mediacampagnes is het bereik van de site alsmaar groter geworden, en is het aanbod dus vergroot. Hierdoor heb je meer kans om een leuke partner te ontmoeten.

Verder is Parship niet gelimiteerd aan Nederland of België, maar hebben ze zich ook verder uitgebreid in Europa. Zo kan je een leuke single vinden, ook in het buitenland.

Parship abonnement kosten

Er is een gratis lidmaatschap te vinden. Voor meer functionaliteit en succes wordt wel aangeraden om een betaald abonnement te nemen. De kosten van zo’n premium versie verschillen per abonnement.

Je kan kiezen uit drie tijdsperiodes voor je abonnement. De prijs wordt goedkoper naarmate je voor meer maanden premium lid wordt:

 • 6 maanden: 44,90 euro per maand.
 • 12 maanden: 39,90 euro per maand.
 • 24 maanden: 24,90 euro per maand.

Met zo’n premium account kan je meer functionaliteiten van de datingwebsite gebruiken. Zo kan je zien wie je profiel bekeken heeft, onbeperkt berichten uitwisselen, een profielcheck krijgen en nog veel meer. Als je op zoek bent naar iets serieus, is een betaald lidmaatschap bij Parship daarom misschien wel aan te raden.

Qua prijs is Parship daarmee misschien wel wat duurder dan gemiddeld. Maar de statistieken van de site zijn ook beter dan gemiddeld. Zo zou 38% via Parship een relatie vinden. Ook zijn er vaak acties waardoor je voor een voordeliger tarief een betaald abonnement kan krijgen.

Functionaliteiten Parship

Parship geeft zelf een aantal punten waarom ze tot de beste datingsites behoren. Zo bieden ze de gebruikers diverse mogelijkheden om het ijs te breken, en zo het succes op het vinden van een partner te vergroten. Let wel op dat voor enkele van de functies betaald dient te worden.

Hier een overzicht van functionaliteiten:

 • Betrouwbaar, bestaat sinds medio 2000.
 • Onderdeel van Keurmerk Veilig Daten.
 • Lid van Thuiswinkel.
 • Gratis advies van de singlecoach.
 • Uitgebreide persoonlijkheidstest voor vinden van beste match.
 • Mogelijkheid tot gratis inschrijven.
 • Contactgarantie.
 • Succesvol: 1 op 3 leden vindt een relatie.

Veilig daten

Parship is aangesloten bij het Keurmerk Veilig Daten. Dit is een initiatief van de grotere websites op het gebied van dating, om zo de klanten een veiliger beeld te geven van hoe alles gaat. Middels dit keurmerk zou iedereen online veilig moeten kunnen daten.

Daarnaast is het ook nog aangesloten bij Thuiswinkel, en wordt de website versleuteld (met een https-verbinding). Hierdoor zijn je gegevens die je verstuurd versleuteld, en kan je veilig met andere mensen praten.

Verder is Parship onderdeel van een groot bedrijf, en zullen ze er van alles aan doen om te zorgen dat jij veilig kan daten. Immers, omdat ze zo bekend zijn, zullen ze snel in het slechte nieuws komen als ze verkeerde dingen doen. Vooralsnog lijkt Parship echter een van de veiligste datingsites.

Inloggen Parship

Om in te loggen op de website van Parship heb je eerst een account nodig. Mocht je dit nog niet hebben, dan kan je dat via deze link aanvragen (geheel gratis).

Als je een account hebt, dan kan je de volgende stappen volgen:

 • Ga naar de website.
 • Klik rechtsboven op ‘Login voor leden’.
 • Vul je mailadres en wachtwoord in.
 • Je bent nu ingelogd.

Als je je wachtwoord vergeten bent, kan je deze opvragen via de website. Dit doen ze door een mail te sturen naar het bij hen bekende e-mailadres van jou.

Parship opzeggen

Als je je Parship lidmaatschap wilt opzeggen, moet je eerst weten welke je stop wilt zetten. Stopzetten voor een gratis of een premium abonnement gaat namelijk net wat anders.

Premium lidmaatschap stopzetten

Het betaalde lidmaatschap kan je opzeggen door een van de volgende dingen te doen:

 • Vul het contactformulier op de website in.
 • Stuur een mail naar beeindiging@parship.nl.
 • Stuur een fax naar +49 (0)40 4600 26 164.
 • Verstuur een brief naar:
  PARSHIP GmbH – Klantenservice Nederland
  Speersort 10
  D-20095 Hamburg

Daarin moet je waarschijnlijk de volgende gegevens laten weten: Naam, gebruikersnaam, e-mail, datum van opzegging en misschien de reden.

Je zal een bevestiging moeten krijgen van je opzegging. Als je dit niet hebt gekregen, vraag daar naar.

Gratis lidmaatschap opzeggen

Je kan ook je gratis account stop willen zetten. Volg hiervoor de volgende stappen:

 1. Log in op de website van Parship.
 2. Ga naar ‘Mijn Parship’.
 3. Navigeer naar Gegevens en instellingen > Profielstatus.
 4. In dit overzicht vind je een link om je account te verwijderen.
 5. Vul je wachtwoord in, en je account wordt verwijderd.

Bij vragen of problemen kan je contact opnemen met de klantenservice van Parship.

Parship review

Hieronder de ervaringen en reviews van andere mensen. Als je zelf een ervaring hebt met Parship, goed of slecht, laat dan ook zeker even een reactie achter. Zo help je anderen die op zoek zijn naar een datingsite die goed bij hen past.

3.9/5 - (34 stemmen)

Maak Helemaal Gratis kennis met een Datingcoach van Lexa.nl

Via Datingsitekeuze.nl schrijf je gratis in en laat je je begeleiden door een gespecialiseerde datingcoach. Zo start je gratis een gesprek over jouw intenties binnen online daten en ontvang je persoonlijke matches en tips voor jouw datingprofiel.

Dit leidt tot in meer dan 84% van de gevallen tot een geslaagde eerste ontmoeting!


2 gedachten over “Parship”

 1. <<goede middag ,

  ik heb een abonement op parschip tot november.
  Hoe komt dat ik er niet meer op kan.
  Ik noem Hilde Matthyssen

  Beantwoorden
 2. Goede middag!

  Ik dacht dus dat de website een schip was waar je op kon paren, maar wat blijkt: het is louter een datingsite. Wat moet ik nu doen? Ik vind niks maar ik ben niet tevreden met paarschip. Tot de volgende keer maar weer.

  Vriendelijke groeten
  Nie niemo

  Beantwoorden

Plaats een reactie