Tinder Datingsite Review

Tinder is een dating app, en een van de meest populaire dating apps die er in Nederland zijn. Sinds de introductie van de app heeft het Nederland, en de rest van de wereld, al snel verover. Waar ‘googlen’ een synoniem is geworden voor het opzoeken van informatie op het internet, is ’tinderen’ dat voor online dating via een applicatie.

De app werkt in principe heel eenvoudig, en is erg laagdrempelig. Je maakt een profiel aan met een paar foto’s en geeft je datingsvoorkeuren in, en vervolgens kan je andere profielen gaan swipen. Je swipet een profiel naar rechts of links om aan te geven of je interesse hebt. Rechts voor interesse, links voor geen interesse. Als beide personen naar rechts hebben geswipet, dan kan je een gesprek beginnen via de Tinder app.

Tinder account aanmaken

Om een Tinder account aan te maken, zal je de dating app moeten downloaden via de App Store voor iOS of Play Store voor Android.

Daar kan je besluiten om je profiel aan Facebook te koppelen. Dan kan Tinder je informatie voor het profiel, en bijvoorbeeld foto’s, van de Facebook account halen. Op die manier heb je snel een Tinder profiel aangemaakt.

Tinder zonder Facebook

Het kan zijn dat je geen Facebook account hebt, of dat je die informatie niet wilt gebruiken voor je Tinder account. In dat geval is het ook mogelijk om op een andere manier een profiel aan te maken op Tinder.

Je kan namelijk ook een account aanmaken met je telefoonnummer. Je kan in de app kiezen voor de optie ‘inloggen met telefoonnummer’, om vervolgens zo je account aan te maken. Tinder zal je een sms’je sturen om zo je telefoonnummer te bevestigen.

Tinder profiel

Zodra je een account hebt aangemaakt, maak je eigenlijk ook al je eigen profiel aan. Toch hier nog wat dingen die je moet doen bij het aanmaken van je Tinder profiel.

In je profiel vul je je naam, leeftijd en klein stukje tekst over jezelf in. Ook plaats je natuurlijk een paar foto’s zodat andere leden een goed beeld van je hebben. Daarnaast geef je aan waar je naar op zoek bent, en vanaf welke locatie. Vervolgens gaat Tinder op zoek naar potentiële matches voor je.

Swipen

Bij het swipen begint vervolgens je datingavontuur op de app, en is waarschijnlijk de reden waarom de app zo populair is geworden. Het is namelijk lekker makkelijk en laagdrempelig.

Als je een potentiële match tegenkomt, dan kan je besluiten om naar links of naar rechts te swipen. Zo geef je aan of je interesse hebt (naar rechts), of niet (naar links).

Als beide leden naar rechts swipen, kan er contact gezocht worden via de chatmogelijkheden in de dating app.

Tinder Kosten

Hoewel heel veel leden de app niet al te serieus nemen, zijn er ook mensen die dat wel doen. Zo was de app de nummer een in de App Store op basis van totale inkomsten.

Want naast de gratis functies van de app, zijn er ook betaalde mogelijkheden voor Tinder. Zie onderstaand overzicht voor de extra functionaliteiten:

Tinder Plus

  • Onbeperkt aantal swipes naar rechts;
  • Laatste swipe veranderen;
  • Dagelijks 5 Super Likes (laten zien aan iemand dat je ze gelikete hebt);
  • 1 Boost per maand (zodat je voor 30 minuten een Topprofiel in je omgeving bent);
  • Overal in de wereld zoeken, dus niet gelimiteerd aan je geolocatie.

Lees hier meer over Tinder Plus.

Tinder Gold

Gold is de extra uitbreiding over Plus. Met Gold kan je alles met Plus, en:

  • Zien wie jou naar rechts heeft geswipet (dus zien wie jou leuk vindt).

Lees hier meer over Tinder Gold.

De kosten voor de abonnementen zijn als volgt:

MaandenTinder Plus per maandTinder Gold per maand
1€9.99€32.99
6€5.83€20.67
12€4.58€13.75

Leden die ouder zijn dan 30 jaar, betalen meer voor het Plus abonnement. Ga dan uit van ongeveer de dubbele kosten.

Lees ook: TOP 21 beste dating apps.

Voordelen

Dating via Tinder heeft zo zijn voordelen. Zo is het makkelijk en snel in gebruik. Je maakt snel een account aan, en wordt al snel voorgesteld aan potentiële matches.

Ook gaat het contact via de app best wel snel, omdat andere gebruikers vaak wel snel reageren.

Verder is het zo dat er gigantisch veel mensen gebruik maken van de app, dus je zal altijd wel nieuwe mensen toegewezen krijgen als nieuwe matches.

Daarnaast is het waarschijnlijk ook een voordeel dat je alleen berichten kan sturen en ontvangen van mensen die elkaar naar rechts geswipet hebben.

Nadelen

Waarschijnlijk is het grootste nadeel van Tinder dat de meeste mensen die het gebruiken, niet op zoek zijn naar een nieuwe relatie. Het is vooral een manier om snel in contact te komen met nieuwe mensen.

Verder is het zo dat er zo veel mensen op zijn, en dat matches zo snel gemaakt zijn, dat het lastig kan zijn om overzicht te houden en om al je matches evenveel aandacht te geven. Ook is het zo dat Tinder als erg oppervlakkig wordt ervaren.

Ben je op zoek naar een serieuze date of relatie, kijk dan vooral eens bij de andere datingsites op deze sites. Denk bijvoorbeeld aan Parship of Elitedating (voor hoger opgeleiden), of iets als Pepper en Relatieplanet. Als je op zoek bent naar een manier om vreemd te gaan, is Ashley Madison of Victoria Milan misschien een betere optie voor je.

Hoe dan ook, de app blijft razend populair, en is ook zeker eens leuk om uit te proberen. Kijk dan ook zeker eens naar de dating app Badoo, of naar onze andere Tinder alternatieven.

Ervaringen

Lees hieronder de ervaringen van anderen, of laat zelf een reactie achter om anderen te informeren over Tinder.

3.5/5 - (19 stemmen)

Maak Helemaal Gratis kennis met een Datingcoach van Lexa.nl

Via Datingsitekeuze.nl schrijf je gratis in en laat je je begeleiden door een gespecialiseerde datingcoach. Zo start je gratis een gesprek over jouw intenties binnen online daten en ontvang je persoonlijke matches en tips voor jouw datingprofiel.

Dit leidt tot in meer dan 84% van de gevallen tot een geslaagde eerste ontmoeting!


Plaats een reactie