Dit zijn de 7 beste Tinder alternatieven

Tinder is natuurlijk al een aantal jaar een erg veel gebruikte dating app. Het is makkelijk, erg toegankelijk en je zit nergens aan vast. Voor veel mensen daarom leuk om te gebruiken. Er zijn echter nog andere dating apps die je misschien ook wel eens wilt proberen, en ook beter dan Tinder zijn. Diverse Tinder alternatieven vind je hieronder.

Zie ook: Onze blog over de beste dating apps.

1. Lexa

Als je op zoekt bent naar aan datingplatform als alternatief voor Tinder, dan moet je zeker Lexa eens overwegen. Waar Tinder erg bekend staat als oppervlakkig, heb je bij een datingsite zoals Lexa wat meer diepgang. Daardoor kan je singles ontmoeten op een andere manier, en die misschien wat anders in het leven staan.

Ga je daten via Lexa, dan ben je uiteindelijk op zoek naar een vriendschap, date of zelfs relatie. Hoewel Lexa nog erg open is in tegenstelling tot andere datingsites (waar de focus erg ligt op het vinden van een serieuze relatie), is Lexa wel een stuk serieuzer dan Tinder. Misschien iets voor jou?

Een account bij Lexa aanmaken kan gratis. Ook hebben ze een dating app die je gratis kan downloaden.

Gratis proberen via Lexa.nl.

2. HappyPancake

Ooit wel eens van Happy Pancake gehoord? Dit is van oorsprong een datingsite die over is komen waaien vanuit Zweden, maar in Nederland ondertussen hard aan zijn reputatie werkt.

Het mooie van deze site, is dat het volledig gratis in gebruik is. Maar wel voor mensen die op zoek zijn naar een serieuze relatie, en dus niet iets zoals Tinder, wat niet altijd serieus gebruikt wordt.

Uiteraard heeft deze site ook een app, en is daarom een van de beste alternatieven voor Tinder.

Hier kan je direct een account aanmaken.

3. Badoo

Een andere app die je misschien wel vaker bent tegengekomen als alternatief voor Tinder, is Badoo.

Internationaal gezien is deze app ook gigantisch populair. Het heeft meer dan 300 miljoen leden. Ook in Nederland is het al een redelijke gevulde app.

Mocht je dus op zoek zijn naar iets anders dan Tinder, dan is Badoo een goede keuze om eens te proberen.

4. Bumble

Bumble is een leuke variatie op dating apps waarbij je enkel aan het swipen bent.

Bij Bumble krijgen namelijk vrouwen de mogelijkheid om contact op te nemen bij een match. Bij gelijke geslachten hebben beide personen de mogelijkheid om contact te initiëren.

Een match krijg je gewoon door beiden naar rechts te swipen op het profiel van de ander. Lijkt dus heel erg op Tinder, maar is waarschijnlijk vrouwvriendelijker te noemen.

5. Grindr

Als je één dating app zou mogen noemen, dan is dat voor de meeste mensen waarschijnlijk Tinder: want dat was de eerste.

Maar dat is niet zo. Grindr was drie jaar eerder geïntroduceerd. Reden dat je hier wellicht niet eerder van hebt gehoord, is dat deze gericht is op homo’s. Gezien de specifiekere doelgroep is het ook waarschijnlijk beter dan Tinder als je homo bent.

6. Hinge

Een reden waarom je een alternatief zoekt voor Tinder, is misschien omdat je de app te oppervlakkig vindt.

Dat vonden de oprichters van Hinge ook. En ze vonden dat traditionele datingsites te veel verouderd waren.

Hinge is een dating app die zich niet zozeer focust op het vinden van matches door te swipen, maar focust zich op serieuze relaties. Het noemt zichzelf ook wel de relatie app.

7. Happn

Het kan goed zijn dat je wel eens iemand op straat hebt zien lopen waar je wel een praatje mee zou willen houden. Door omstandigheden kwam dat er misschien niet van. De app Happn kan je daarbij helpen.

Deze applicatie geeft je namelijk de mogelijkheid om elkaars profiel te liken als je elkaars paden bent gekruisd ergens in het land. Vooral in de grotere steden is deze app een succes. Woon je daar (in de buurt), dan kan je die wel eens even een kans geven.

Overige alternatieven

Naast bovengenoemde apps kan je natuurlijk ook terecht bij de traditionele datingsites. Wellicht klinkt dat helemaal niet interessant, maar ook zij gaan heus wel mee met de tijd.

Neem eens een kijkje bij Parship of Relatieplanet. Zij hebben ook allemaal een app die je op je telefoon kan downloaden, om zo overal op berichtjes te kunnen reageren.

Die sites zijn natuurlijk bij uitstek ook ideaal om een serieuze relatie te beginnen.

5/5 - (1 stemmen)

Maak Helemaal Gratis kennis met een Datingcoach van Lexa.nl

Via Datingsitekeuze.nl schrijf je gratis in en laat je je begeleiden door een gespecialiseerde datingcoach. Zo start je gratis een gesprek over jouw intenties binnen online daten en ontvang je persoonlijke matches en tips voor jouw datingprofiel.

Dit leidt tot in meer dan 84% van de gevallen tot een geslaagde eerste ontmoeting!


2 gedachten over “Dit zijn de 7 beste Tinder alternatieven”

  1. T is allemaal oplichterij je moet overal behalve badoo betalen ik heb er nog geen gevonden zonder te betalen ik vind dat niet normaal waar vind je de gratis date saite s

    Beantwoorden

Plaats een reactie