Beste 50 plus Datingsites

Online daten na je 50e levensjaar is tegenwoordig meer dan normaal. 50 plussers zijn steeds vaker online op zoek naar een relatie en het blijkt dat bijna een derde met succes aan het online daten is.

Datingsitekeuze.nl wil graag een steentje bijdragen aan 50 plussers op zoek naar een relatie en daarom staan hieronder, speciaal voor jou, enkele datingsites beschreven die je zeer goed kunnen liggen. Dit is de lijst met de beste datingsites voor 50 plus (50+). Op deze manier zal het online daten ook bij jou een succes worden.

Veel leesplezier en geluk in het online daten!

1. Seniorengeluk – Beste datingsite voor 50plus

SeniorenGeluk .nl

Senioren verdienen geluk en de datingsite Seniorengeluk brengt dat aan 50 plussers die op zoek zijn naar een vriendschap, date of langdurige relatie!

De datingsite is onderdeel van Safe Dating Networks, waar o.a. Alleenstaande mama, Metjou en Stedendating ook onderdeel van zijn. Dit netwerk is erg betrouwbaar en veilig in gebruik.

Daarnaast is Seniorengeluk een van de grootste sites omtrent dating voor 50 plussers. Het biedt je daarom een grote kans om hier liefdesgeluk te vinden. Of wellicht iets anders, gezien de site er ook is voor mensen die alleen op zoek zijn naar vriendschappen met andere 50+’ers.

Seniorengeluk heeft een gratis account beschikbaar maar heeft ook een VIP toegang voor meer functionaliteit. De datingsite is tevens te gebruiken op andere datingsites aangesloten bij Safe Dating Networks, dit biedt veel mogelijkheden voor de gebruiker! Ervaar het zeker zelf.

Of bekijk Seniorengeluk voor meer informatie.

2. 50plusmatch – Vind jou 50 plus liefde

Ben jij een actieve 50 plusser? Dan ben je bij 50 plusmatch zeker op z’n plek.

De datingsite ondersteunt senioren die op zoek zijn naar een serieuze relatie. De website is voorzien van alle gemakken en wordt dan ook door 96% van de leden aanbevolen! Een reden voor ons om 50plusmatch bovenin de lijst op te nemen. Daarnaast is de datingsite ook erg actief. Zo vind je er heel veel andere singles die op zoek zijn naar contact met andere singles.

50plussers die single zijn krijgen op 50plusmatch verschillende profiel matches aangeboden op basis van hun interesses en voorkeuren. Laat je overhalen door 50plusmatch zelf en maak gratis gebruik van de functies om de liefde van je leven te leren kennen. Het is nooit te laat!

Meer weten? Bekijk 50plusmatch direct en maak een gratis account aan:

Of bekijk 50plusmatch voor meer informatie.

3. Ourtime – Afspreken met 50+’ers

ourtime.nl datingsite

Verder met de datingsite Ourtime. Speciaal opgericht voor singles boven de 50 jaar. Ourtime is onderdeel van Lexa (wat weer onderdeel is van Meetic), en deelt een aantal specifieke kenmerken die je misschien wel van Lexa gehoord hebt.

Zo kan je bij Ourtime ook bij de Ourtime events langs, om in het echte leven ook allerlei singles te ontmoeten. Dit helpt enorm bij het vinden van leuke singles. Want online en offline met elkaar afspreken zijn toch wel twee verschillende dingen.

Verder moet ook gezegd worden dat je ook altijd Lexa kan proberen, mocht je op Ourtime geen geluk vinden. De sites werken ongeveer hetzelfde, maar hebben waarschijnlijk andere mensen erop zitten. Hoewel Lexa niet per se voor 50 plus is, vind je die er zeker ook op.

Overigens hoef je bij Ourtime niet per se 50 jaar of ouder te zijn om je aan te melden. Leden vanaf 45 jaar of ouder worden aangemoedigd om zich op de site in te schrijven.

Of bekijk Ourtime voor meer informatie.

4. 50liefde – ideale datingsite voor 50 plussers

50 Liefde .nl

50liefde wordt gezien als één van de grootste concurrenten van 50plusmatch en geeft senioren de kans om veilig online te daten.

50liefde doet er alles aan om jou de perfecte match te geven en je kan altijd online terecht voor inspiratie, dating tips en/of advies, je kan altijd direct beginnen met een gratis profiel!

Ze hebben verschillende manieren van het matchen van 50plussers waaronder match games en hierdoor vindt maar liefst een derde van de leden een passende match! Geef je voorkeuren en interesses aan en match met 50 plussers die bij jou passen. De leden spreken erg positief over deze datingsite.

Ga direct naar 50liefde en maak gebruik van de vele functies voor 50+’ers!

Of bekijk 50liefde voor meer informatie.

5. Parship – Ook zeer geschikt voor 50 plus

Parship.nl dating

Parship is een website die je misschien niet zo snel in deze lijst verwacht. De afbeelding hierboven toont immers ook een jongedame die zeker niet in de vijftig jaar is.

Parship is echter ook een zeer geschikte datingsite voor 50 plus dating. Het platform is een van de grootste datingsites in Nederland (en ook een van de beste datingsites). Hierdoor vind je in allerlei leeftijdscategorieën veel singles. Ook in de leeftijdscategorie vanaf 50 jaar.

Net zoals we eerder ook al Lexa als alternatief gaven om te bekijken (in plaats van Ourtime), kan je ook zeker Parship een kans geven. Deze datingsite staat namelijk bekend als datingsite die er is voor serieuze relaties. Als je daar naar op zoek bent, is het zeker ook een aanrader om een gratis account aan te maken op Parship.

Of bekijk Parship voor meer informatie.

6. VijftigPlusDating – Speciaal voor 50+

vijftigplusdating datingsite

Een misschien wat minder bekende datingsite voor 50 plus is VijftigPlusDating. De naam zegt eigenlijk al genoeg, ook deze site past daarmee natuurlijk mooi thuis in dit rijtje.

Op de site zeggen ze ook een hoog slagingspercentage te hebben. 1 op de 3 vindt via deze datingsite een partner. Met ruim 1000 nieuwe leden per week, is er ook voldoende nieuwe aanwas van leden, waardoor je met redelijk veel mensen in contact kan komen.

Of bekijk VijftigPlusDating voor meer informatie.

7. 50PlusRelatie – Vind een relatie

50plus relatie datingsite

Ook deze website is er eentje die bij het breden publiek van minder bekend zal zijn. Echter zal je op 50PlusRelatie ook voldoende leden vinden die op zoek zijn naar een relatie.

50PlusRelatie laat leden toe vanaf 40 jaar of ouder, waarmee het misschien ook net wat jongere mensen op de site heeft. Misschien past dat goed bij jou? Verder moedigen ze ook aan om een gratis account aan te maken, om de site te proberen. Zo kan je kennismaken met de functionaliteiten, zonder dat je nog iets hoeft te betalen.

Of bekijk 50PlusRelatie voor meer informatie.

8. EliteDating – Hoger opgeleiden dating

Elite Dating .nl

EliteDating is een website gericht op hoger opgeleiden. Dat betekent niet dat er ook geen 50 plussers op deze site te vinden zijn, die kunnen immers ook gewoon hoger opgeleid zijn. In tegendeel zelfs, want EliteDating heeft ook een waslijst vol aan vijftig jaar en oudere leden.

Mocht je dus op zoek zijn naar een partner die hoger opgeleid is, dan kan het zeker ook geen kwaad om eens een kijkje te nemen bij EliteDating. Ook hier kan je gewoon een gratis account aanmaken.

Of bekijk EliteDating voor meer informatie.


50plus online dating

Er zijn enorm veel online datingsites, maar welke is nou eigenlijk de beste? Voor 50 plussers zijn er speciale datingsites ontwikkeld die aansluiten bij je wensen maar ook weer mensen toelaten waar je niet persé interesse in zou hebben.

Zo heb je dus ook datingsites die alleen bedoeld zijn voor 50 plus singles die ook hoger opgeleid zijn, daar kan je heel specifiek op zoek naar de liefde!

Onze gids bestaat uit een beoordeling op basis van gebruiksgemak maar ook andere factoren.

Denk bijvoorbeeld aan kosten, leden aantal, doelgroep en klantenservice!

De belangrijkste informatie kan je vinden in de oranje boxen, evenals een link naar de datingsite. Zo kan je het gelijk zelf gratis uitproberen! Want op iedere datingsite is het mogelijk om je zonder kosten aan te melden, zo kom je er snel achter of je de site fijn vindt werken.

Waarom speciale sites voor 50 plus?

Zoals je in bovenstaande lijst goed kan zijn, zijn er veel verschillende datingsites te vinden die voor de doelgroep 50 plus en ouder zijn.

Net zoals er binnen andere categorieën datingsites zijn die een speciale doelgroep hebben, is dat ook hierbij zo.

Dat komt omdat het daten uiteindelijk toch neerkomt op ‘soort zoekt soort’. Ben je 50 of 60 jaar, dan wil je waarschijnlijk ook een relatie met iemand die ook al wat levenservaring heeft.

Door de leden op dezelfde site te hebben, is dat veel overzichtelijker voor je, en kan je beter op zoek gaan naar dat ene lid die misschien wel de ware voor je is. Als je dit op een algemene datingsite gaat doen, kan je natuurlijk ook succesvol zijn, maar het is misschien wat lastiger.

Dat gezegd hebbende, zijn er op de datingsites meestal ook gewoon filters te vinden, zodat je op zoek kan gaan naar singles die kenmerken hebben (bijvoorbeeld leeftijd) waar jij naar op zoek bent. Het aantal vijftig plussers op een 50 plus datingsite is misschien wel hoger dan op een andere datingsite, waardoor het interessant is om er een speciale datingsite voor te hebben.

Tips voor 50 plus dating

Wil je je aanmelden op een 50plus datingsite, dan hebben we van Datingsitekeuze.nl nog een aantal tips voor je. Op die manier kan je optimaal genieten van je dating avontuur.

Let op de veiligheid & datingfraude

Allereerst is het goed om op de veiligheid en datingfraude te letten. Datingfraude is helaas iets wat voor kan komen, en zeker ouderen kunnen hier eerder slachtoffer van worden. Dit omdat ze bijvoorbeeld nog niet helemaal goed doorhebben hoe alles werkt online.

Mocht iemand in gesprek met je (online) ooit om geld vragen of om je persoonlijke gegevens, ga hier dan zeker niet op in. Hier moet even een belletje bij je gaan rinkelen, en je afvragen of je hier niet opgelicht gaat worden.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan je NAW gegevens, je creditcardgegevens of die van je bank. Daar kunnen vervelende dingen mee gedaan worden.

Niet om je af te schrikken voor online dating, maar wel iets om rekening mee te houden.

Zoek een betrouwbare datingsite

Om bovenstaand al deels te voorkomen, is het goed om te kiezen voor een betrouwbare datingsite. De sites die hierboven genoemd worden vallen daar bijvoorbeeld onder.

Verder kan je ook nog kijken naar eventuele keurmerken die zo’n datingsite heeft. Bijvoorbeeld een Thuiswinkelwaarborg keurmerk, of het Veilig Daten keurmerk. Dat zijn de twee bekende keurmerken die worden gebruikt in de online dating wereld.

Perfecte profiel maken

Het eerste wat je potentiële partners zien op een datingsite, is je profiel. Zorg dus dat dit goed ingericht is.

In dit artikel gaan we bijvoorbeeld in op het maken van het perfecte profiel voor de datingsite.

Het komt erop neer, ook bij 50 plus dating, dat je een leuke foto moet hebben als profielfoto. Daarnaast nog wat andere foto’s die laten zien wie je bent en wat je leuk vindt. Verder moet je een beschrijving hebben die jezelf in een aantal zinnen omschrijft, en iets interessants waarmee je de interesse kan wekken van anderen die je profiel te zien krijgen.

Single reizen

Een andere mooie manier om andere singles te ontmoeten, zeker als je graag van reizen houdt, is via single reizen. Single reizen voor 50 plus wordt steeds vaker gedaan, en kan erg interessant voor je uitpakken.

Je gaat met een groep singles op reis naar een leuke bestemming. Je hebt daarmee dus een leuke reis, en hopelijk een leuk reisgezelschap. Laat iedereen in zo’n gezelschap nou ook nog een single zijn, en waarschijnlijk op zoek naar een relatie of iets. Daar kunnen alleen maar mooie dingen uit ontstaan, toch?

Door Experts, Voor Jou.

Via het datingadvies zijn we erover uit dat volgende datingsites de állerbeste zijn voor senioren!

50 plussers zullen hoe dan ook de liefde van hun leven vinden op één van deze datingsites… En dat helemaal gratis!

Meld je direct aan!

4.2/5 - (6 stemmen)

Maak Helemaal Gratis kennis met een Datingcoach van Lexa.nl

Via Datingsitekeuze.nl schrijf je gratis in en laat je je begeleiden door een gespecialiseerde datingcoach. Zo start je gratis een gesprek over jouw intenties binnen online daten en ontvang je persoonlijke matches en tips voor jouw datingprofiel.

Dit leidt tot in meer dan 84% van de gevallen tot een geslaagde eerste ontmoeting!


Plaats een reactie