Beste dating sites en apps voor serieuze relatie

Ben je op zoek naar een serieuze relatie? Iemand wie je echt beter leert kennen tijdens de eerste dates en iemand die je misschien met Kerstmis kunt voorstellen aan je familie? Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten datingsites die de nadruk hebben op casual dating. Maar maak je geen zorgen, er zijn namelijk ook voldoende dating apps waar je op zoek kunt gaan naar een serieuze relatie! Meld je je aan op een van deze dating apps, dan weet je zeker dat de ander net als jij ook op zoek is naar iets langdurigs en serieus.

Ben je klaar voor de volgende stap in je leven kun je niet wachten om je dagelijkse dingen met een partner te delen? Meld je dan aan bij een van de volgende dating apps! In dit artikel bespreken we onze top 5. We sluiten het artikel af met een aantal handige tips die je zeker kunt gebruiken tijdens je zoektocht naar een serieuze relatie. 

Ben je op zoek naar een serieuze relatie en kun je niet wachten om de liefde van je leven te vinden? Probeer dan één van de volgende dating apps uit! Schrijf je in, maak een profiel aan en ga op zoek naar die ene perfecte match. Hieronder bespreken we de top 5 van serieuze dating sites!

1. Parship

parship-dating

Ben je op zoek naar een serieuze relatie, dan ben je bij Parship aan het juiste adres. Deze datingapp focust zich specifiek op singles die op zoek zijn naar iets serieus. Parship maakt gebruik van een uitgebreide persoonlijkheidstest waardoor je enkel gekoppeld wordt aan profielen die echt bij je passen. Deze persoonlijkheidstest bestaat uit een vragenlijst die je nauwkeurig moet invullen. Op basis van deze antwoorden wordt er een partnerprofiel voor je opgesteld. Aan de hand van dit profiel gaat Parship op zoek naar vrijgezellen waar je iets gemeen mee hebt of die je perfect kunnen aanvullen.

De app is daarnaast zeer eenvoudig te gebruiken. Schrijf je in, vul de vragenlijst in en ga op zoek naar die perfecte match. Je kunt zowel de Parship app als site gebruiken om met andere leden te chatten.

2. Lexa

Lexa is een vrij bekende dating app. Het was namelijk een van de eerste dating platforms in Nederland. Voorheen was het voornamelijk een populaire site, maar tegenwoordig kun je ook eenvoudig gebruik maken van de handige app. Lexa is gericht op vrijgezellen die op zoek zijn naar een serieuze relatie.

Installeer de Lexa app, creëer een account en ga op zoek naar singles bij jou in de buurt! Het voordeel van Lexa is dat het een grote database heeft een gebruikers. Hierdoor is de kans op het vinden van een partner dus een stuk groter!

3. Elitedating

Elite Dating .nl

Elitedating is een dating app die bedoeld is voor serieus daten voor singles van niveau. Deze app maakt gebruik van een persoonlijkheidstest. Deze wetenschappelijk verantwoorde test zorgt ervoor dat je enkel gekoppeld kan worden met singles waarmee je echt een match hebt. Dit kan gaan om gemeenschappelijk interesses, hobby’s of werk, maar ook om uiterlijke of innerlijke kenmerken waar je naar op zoek bent.

Elitedating richt zich op singles van niveau, zoals hoogopgeleide en succesvolle vrijgezellen. Ben je op zoek naar een snelle flirt of date, dan is Elitedating niet de datingapp voor jou. De app richt zich echt op de vrijgezel die op zoek is naar een lange en serieuze relatie.

4. 50plusmatch

50plusmatch-dating-app

Dating app 50plusmatch richt zich op de 50 plussers die op zoek zijn naar een perfecte match. Deze app is een echte aanraders als je op zoek bent naar een leuke date. Alle profielen worden namelijk goed controleert. Je kunt dus vertrouwd op date! Daarnaast geeft de datingsite zelf ook belangrijke en handige tips die je zeker kunt gebruiken tijdens je spannende dating avontuur.

Je kunt je gratis aanmelden bij 50Plusmatch. Meld je aan en maak een profiel aan. Wil je gebruiken maken van alle functies en mogelijkheden van de site, dan is het mogelijk om een abonnement af te sluiten.

5. Metjou

MetJou .nl

Metjou is een datingapp voor iedereen die op zoek is naar een serieuze en langdurige relatie. De app is zeer eenvoudig om te gebruiken. De datingapp maakt gebruik van een combinatie van een mobiele en klassieke dating app.

Zo kun je handmatig met behulp van de zoekmachine op zoek naar leuke singles, maar je kunt ook swipen tussen diverse profielen. Dit bekende Tinder systeem is iets wat veel dating apps hebben overgenomen. Het is een leuke en laagdrempelige manier van online daten.

Het belang van een goede serieuze dating app

Soms kan het best lastig zijn om iets serieus te vinden op een dating app. Veel datingsites en apps zijn gericht op casual dating en richten zich op singles die zoeken naar een snelle flirt of een spannende date. Het is niet handig om op zoek te gaan naar een serieuze relatie op dit soort dating apps als de leden op deze app op zoek zijn naar iets anders. Het is zonde om je tijd te verdoen met oppervlakkige gesprekken en inhoudsloze dates. Gelukkig zijn er speciale dating apps die zich specifiek richten op singles die net als jij op zoek zijn naar iets serieus. Je weet dus precies waar je aan toe bent op deze apps en dat je gelijkgestemden singles zult ontmoeten. Dit bespaart je veel tijd en moeite en maakt de kans op het vinden van de liefde alleen maar groter! 

Waar moet een serieuze dating app aan voldoen?

Er zijn een aantal zaken waar een serieuze dating app aan moet voldoen. We beschrijven het kort hieronder in een rijtje. 

Kies voor populaire en veelgebruikte dating apps

Als je op zoek bent naar een serieuze relatie, is het belangrijk om niet langer je tijd te verspillen aan slechte dating apps met mensen die enkel op zoek zijn naar oppervlakkige gesprekken of one night stands. Kies daarom voor populaire dating apps die door veel mensen gebruikt worden.

De database van leden is hierdoor vaak zeer groot, waardoor de kans op het vinden van de liefde ook een stuk groter is. Je hebt meer singles om uit te kiezen, dus de kans dat je ideale partner hier tussen zit, is zeer groot. Populaire en bekende dating apps worden door veel mensen gebruikt en elke dag zullen er nieuwe profielen bij komen, wat het online daten interessant houdt. 

Focus op persoonlijkheid en matching

Tegenwoordig zijn er veel dating apps die vrij oppervlakkig lijken. Veel apps maken gebruik van het bekende Tinder swipe systeem, waarbij je andere leden voornamelijk op hun uiterlijk naar links of naar rechts swiped. Het gaat hierbij puur om de eerste indruk en dus voornamelijk het uiterlijk van iemand. Ben je op zoek naar iets serieus, dan zal dit systeem niet het beste voor je werken. Het is daarom belangrijk om te kiezen voor een dating app die zich ook focust op je persoonlijkheid.

Veel serieuze dating apps maken daarom gebruik van een persoonlijke vragenlijst of een persoonlijkheidstest. Na je inschrijving moet je een test of lijst invullen. Op basis van je antwoorden stelt de app een profiel samen en gaat vanuit dit profiel op zoek naar matches. Dankzij dit unieke matching algoritme hoef je dus niet zelf op zoek te gaan naar een match in een database van duizenden singles. Je zult met profielen matchen met wie je veel gemeen hebt. De kans op het vinden van je grote liefde wordt dus alleen maar groter! 

Uitgebreide dating profielen 

Bij een serieuze dating app is het ook belangrijk dat je dating profiel zeer uitgebreid is. Je wilt in je profiel niet alleen je naam, een paar hobby’s en een profielfoto kunnen laten zien. Het is belangrijk om je profiel aan te vullen met voldoende informatie zodat andere singles kunnen beoordelen of je eventueel een match voor hen bent. Een uitgebreid dating profiel is de enige manier om erachter te komen of je eventueel dingen gemeen hebt. De meeste dating app zorgen voor een uitgebreid dating profiel dat je eenvoudig kunt lezen. 

Intentie van gebruikers 

Wil je graag de liefde van je leven vinden of in ieder geval een langdurige relatie met iemand kunnen opbouwen, dan is het belangrijk dat je gebruik maakt van de juiste dating apps. Bij de keuze voor de juiste dating app is de intentie van de gebruikers erg belangrijk. Je wil je enkel aanmelden bij een app waarbij de gebruikers, net als jij, ook op zoek zijn naar een serieuze relatie. Meld je je aan bij een app waarbij dit niet geval is, dan zul je enkel je tijd verdoen aan oppervlakkige gesprekken met leden die bijvoorbeeld enkel op zoek zijn naar een date of one-night-stand.

De intentie van een app is vaak duidelijk terug te lezen in de beschrijving. Ook op Datingsitekeuze.nl schrijven we natuurlijk over de intenties van verschillende platformen. Daarnaast helpt de uitstraling, het design en de reclame voor de app ook om te bepalen of het iets voor je is of niet. Veel apps kun je gratis testen. Dit kan handig zijn om te bepalen echt bij je past. Mocht dit geval zijn, dan is het zeker waard om te kiezen voor een betaald abonnement. 

Kies voor een betaald abonnement

Er zijn online dating apps die je gratis kunt gebruiken. Veel apps bieden vaak een gratis, maar ook een betaald abonnement aan. Met een gratis abonnement kun je enkel gebruik maken van een paar functies. Dit zorgt ervoor dat je bijvoorbeeld niet alle chatberichten kunt lezen of dat je slechts enkele profielen per dag kunt inzien. Dit is niet bevorderlijk voor je date resultaten en het zal je weerhouden van het vinden van de liefde. Het is ideaal om een dating app te testen met een gratis abonnement om erachter te komen of de app wat voor je is. Is dit het geval, dan is het zeker aan te raden om voor een betaald abonnement te kiezen. Hierdoor kun je gebruik maken van alle mogelijke functies en features. Heeft een dating app enkel betaalde abonnementen, dan is de kans ook groot dat de gebruikers ook op zoek zijn naar iets serieus. Je steekt niet zomaar geld in iets waarvan je denkt dat het niet waard is. 

Goede controle van profielen

Ben je op zoek naar een serieuze relatie, dan ben je ook op zoek naar een serieuze dating app. Een dating app waar alleen echte profielen zijn te vinden en waar je betrouwbare mensen tegenkomt. Op veel dating apps zijn vaak neppe profielen te vinden, robot profielen of oplichters. Je wilt natuurlijk geen tijd verspillen aan deze nep profielen. Kies daarom voor een dating app die profielen goed controleert. Dit kun je vaak teruglezen in de beschrijving van de app. Op sommige serieuze dating apps is een redactie aanwezig die een profiel eerst controleert voordat deze actief wordt. Hierdoor weet je zeker dat je enkel te maken hebt met serieuze profielen van een echt persoon. 

Het belang van veilig daten

Bij online daten staat veiligheid voorop. Het kan soms lastig zijn om je open te stellen voor mensen online, omdat je nooit precies weet wie zich achter het scherm bevindt. Gelukkig wordt veiligheid en privacy steeds belangrijker bij online daten. Serieuze dating apps zijn vaak voorzien van een redactie die profielen controleert. Hierdoor weet je zeker dat je enkel te maken hebt met echte mensen en geen bots of oplichters. Vertrouw je een profiel niet, dan kun je dit ook vaak melden bij de klantenservice van de dating app.

Check een dating app bijvoorbeeld op het keurmerk Keurmerk Veilig Daten om zeker te weten dat je te maken hebt met een veilige dating app. Heb je een leuke klik met iemand online, dan is het op een gegeven moment tijd voor een date in het echt! Ook hierbij staat veiligheid altijd voorop. Zorg ervoor dat je je date al eens hebt gebeld of gevideobeld om zeker te zijn dat je te maken hebt met de persoon van het profiel. Daarnaast is het belangrijk om je eerste date altijd op een openbare plek af te spreken, zoals een restaurant of park. Laat altijd een vriend of familielid weten dat je een date hebt, met wie je hebt afgesproken en waar je hebt afgesproken. 

Bekijk reviews van andere gebruikers 

Wil je zeker weten of je te maken hebt met een veilige en serieuze dating app, dan is het altijd handig om de reviews van anderen te lezen voordat je je gaat aanmelden. Gebruikers van de dating app kun je natuurlijk het beste vertellen hoe de app werkt en hoe het bevalt. Online kun je eenvoudig recensies van anderen bekijken. Dit kun je bijvoorbeeld in de App Store lezen. Ook op Google kun je eenvoudig reviews van andere gebruikers lezen, en natuurlijk via Datingsitekeuze. Bekijk de voor- en nadelen en maak de overweging of je je wilt aanmelden. Vermijd dating app met lage scores en zeer slechte reviews.  

Tips voor serieus daten 

Ben je op zoek naar een serieuze en langdurige relatie, dan moet je hier natuurlijk wel wat moeite voor doen. Het is niet alleen belangrijk dat je voor het juiste dating platform kiest, zelf moet je er namelijk ook werk insteken. Hierbij een aantal tips:

Tip 1. Weet wie je bent en waar je naar op zoek bent

Het geheim voor het vinden van een serieuze relatie met je nieuwe liefde is om goed te weten waar je naar op zoek bent. Voordat je een dating app gaat downloaden en je profiel gaat invullen, is het belangrijk om een goed beeld te hebben van de persoon waar je naar op zoek bent. Het kan zelfs handig zijn om dit op te schrijven. Naar wat voor persoon en soort relatie ben je op zoek? Waar moet de ander aan voldoen? Zijn er bepaalde prioriteiten? Het is belangrijk om te onthouden dat je er niemand op deze wereld is die precies aan je eisenlijst zal voldoen, maar je mag best wat eisen hebben. Daarnaast is het ook belangrijk om te weten wie jij precies bent en wat je te bieden hebt in een relatie. Ben je hier bewust van, dan zal het een stuk eenvoudiger zijn om de liefde van je leven te vinden online. 

Tip 2. Wees duidelijk en eerlijk

Ben je op zoek naar een serieuze relatie, dan is het belangrijk om geen tijd te verspillen met oppervlakkige gesprekken. Blijf niet te algemeen of te mysterieus. Wees duidelijk en eerlijk over wat je intenties zijn, wie je bent en waar je naar op zoek bent. Je kunt je wensen en intenties bijvoorbeeld ook plaatsen in je profiel. Zo trek je alleen singles aan die zich hier in herkennen of zich aangesproken voelen. Ook in het eerste chatcontact kun je het beste eerlijk zijn over je wens voor een serieuze relatie. Hierdoor weet de ander ook wat hij of zij kan verwachten. 

Tip 3. Wees geduldig

De kans is vrij klein dat je de liefde van je leven na een dag op een dating app al zult tegenkomen. Een dating app zal je zoektocht naar een serieuze relatie zeker versnellen, maar het vinden van je droompartner kost nu eenmaal tijd. Het is dus belangrijk om geduldig te blijven en niet op te geven. Blijf altijd geloven in de liefde en laat je niet stoppen door een aantal tegenslagen of mismatches. Zorg ervoor dat het leuk blijft en spendeer niet elke vrije minuut op de dating apps. 

Tip 4. Plan een date

Een valkuil waar veel online daters invallen is door te lang door te gaan met online chatten. Online daten is een fijne en laagdrempelige manier van daten, omdat je eenvoudig vanuit je woonkamer met andere singles kunt kletsen. Toch is het ook belangrijk om niet te afwachtend te zijn en de praat fase te lang door te laten gaan. Je wilt uiteindelijk toch ook echt weten of het echt een match is! De enige manier om hierachter te komen is door een echte date te plannen. Trek die stoute schoenen aan en stel eens voor om af te spreken! 

4/5 - (1 stemmen)

Maak Helemaal Gratis kennis met een Datingcoach van Lexa.nl

Via Datingsitekeuze.nl schrijf je gratis in en laat je je begeleiden door een gespecialiseerde datingcoach. Zo start je gratis een gesprek over jouw intenties binnen online daten en ontvang je persoonlijke matches en tips voor jouw datingprofiel.

Dit leidt tot in meer dan 84% van de gevallen tot een geslaagde eerste ontmoeting!


Plaats een reactie