Beste dating sites voor 40 plussers

Als 40 plusser kan het soms best lastig zijn om nieuwe mensen te leren kennen. Ben je single en wil je graag een leuke date of een serieuze relatie? Vroeger kwam je makkelijk met nieuwe mensen in aanraking, zoals op je werk, studie of kroeg. Als 40 plusser is dit vaak een stuk lastiger. Je hebt vaak een vaste kring van vrienden, collega’s en je hebt wellicht kinderen waardoor je veel minder vrije tijd overhoudt. Toch zijn er net als jij veel 40 plussers op zoek naar de liefde. Je moet alleen even weten waar je deze singles kunt vinden. Probeer daarom een van de vele dating apps uit! In dit artikel bespreken we een top 4 van dating apps die je als 40 plusser een keer geprobeerd moet hebben. We sluiten het artikel af met enkele tips die je zeker kunt gebruiken tijdens het online daten!

Ben je 40 jaar of ouder en wil je graag een nieuwe relatie of op een leuke date gaan? Probeer dan één van de volgende dating apps of sites uit! Schrijf je in, maak een profiel aan en ga op zoek naar de liefde van je leven. Hieronder bespreken we de top 4 van dating apps voor 40 plussers. 

1. Parship

parship-dating

Parship is een van de meest bekende datingsite in Nederland. Deze dating app focust zich op singles die op zoek zijn naar een serieuze langdurige relatie. Veel dating apps van tegenwoordig zijn gericht op twintigers die zoeken naar een snelle flirt, date of one-night stand. Het kan lastig zijn om vrijgezellen te vinden die net als jij juist op zoek zijn naar iets serieus. Gelukkig ben je bij Parship aan het juiste adres.

De app maakt gebruik van een uitgebreide persoonlijkheidstest. Deze test bestaat uit een lange vragenlijst. Op basis van je antwoorden zal Parship een partnerprofiel voor je samenstellen. Met jouw profiel zal de app vervolgens op zoek gaan naar andere profielen die perfect bij je passen. Hierdoor kom je dus echt alleen andere leden tegen die goed bij passen. Als 40 jarige heb je niet uren de tijd om te scrollen en op zoek te gaan naar leuke leden. Het voordeel van Parship is dat de app dit werk voor je doet! Verder is de app zeer eenvoudig te gebruiken. 

Je kunt Parship volledig gratis proberen, maar je kunt ook kiezen voor een betaald Premium lidmaatschap. Als gratis lid van Parship kun je de persoonlijkheidstest invullen, profielen van anderen bekijken en chatten. Met een Premium abonnement kun je een extra uitgebreid resultaat van je test ontvangen en zien wie jouw profiel heeft bekeken. Meld je aan, vul de persoonlijkheidstest in en ga op zoek naar je perfecte match! Heb je een leuke man of vrouw gevonden? Start dan een chatgesprek!

2. 50liefde

50 Liefde .nl

50liefde is een datingapp voor 50 plussers. De dating site is zeer makkelijk om te gebruiken en kenmerkt zich door een persoonlijke benadering. Hoewel het dus eigenlijk voor 50 plus is, kan je vanaf eind 40 al wel op de site inschrijven. De app focust zich op mensen die op zoek zijn naar een serieuze en langdurige relatie. Download de 50liefde app of ga naar de website. Schrijf je in en creëer een gebruikersnaam en wachtwoord. Met je persoonlijke gegevens kun je eenvoudig altijd inloggen op de dating site. Maak een profiel aan en vul persoonlijke informatie in, zoals je leeftijd, beroep en woonplaats. Daarnaast is het ook handig om in te vullen wat je dagelijks bezighoudt en wat je belangrijk vindt in het leven. Wat zijn je hobby’s en passies? Schrijf in je profiel ook waar je naar op zoek bent in een partner. 

De dating app 50 liefde werkt met speciale partnervoorstellen. Na het invullen van je profiel gaat de app namelijk voor je op zoek naar de beste matches op de website. Deze voorstellen krijg je te zien waarbij je kunt kiezen of je wil overgaan op een chatgesprek. Dit maakt het ontmoeten van nieuwe mensen een stuk laagdrempeliger, waardoor je zeer eenvoudig in contact met iemand komt. Je kunt uiteraard ook zelf op zoek gaan naar leuke singles met de uitgebreide zoekfunctie van 50liefde. Je kunt de datingsite volledig gratis gebruiken om te ontdekken of de app bij je past. Mocht dit het geval zijn, dan kun je kiezen voor een betaald lidmaatschap waarmee je gebruik kunt maken van alle mogelijk functies en features van 50liefde.

3. Lexa

Lexa Dating App.

Ben je als 40 plusser op zoek naar een leuke date of een serieuze relatie? Dan ben je bij Lexa aan het juiste adres. Deze dating app is zeer eenvoudig in gebruik en heeft een grote database. Hoe meer leden, hoe groter dan is dat je je grote liefde zal ontmoeten! Lexa is voornamelijk gericht op de 30 en 40 plusser die op zoek is naar een serieuze of langdurige relatie. Download de app, meld je aan en vind vandaag nog de liefde van je leven!

Lexa is een van de grootste en meeste bekende dating platforms in Nederland. Je kunt een profiel aanmaken waarin je jezelf voorstelt met een aantal foto’s en een korte beschrijving. Je kunt Lexa gratis gebruiken, maar met een betaald abonnement heb je meer mogelijkheden op de website. Met een betaald lidmaatschap kun je onder andere zien wie jouw profiel heeft bekijken. Kies je voor een langer lopend abonnement, dan zul je minder per maand betalen.

Download de Lexa dating app en vul je persoonlijke profiel in. Beschrijf jezelf in een aantal zinnen en vertel meer over je werk, hobby’s en passies. Daarnaast kan het ook handig zijn om te vermelden waar je naar op zoek bent. Op basis van je profiel zul je een aantal matches aangeboden krijgen die mogelijk goed bij je zouden passen. Het voordeel van Lexa is dat het dating platform ook diverse single evenementen op locatie aanbiedt. Op deze events kun je nog makkelijker met andere singles in contact komen.

4. Elitedating

Elite Dating .nl

Elitedating is gericht op singles van niveau. De app is gericht op hoger opgeleide en succesvolle 40 plussers. Ben je op zoek naar een serieuze relatie, dan is Elitedating de app voor jou! De app maakt gebruik van een wetenschappelijk verantwoorde persoonlijkheidstest. Op basis van deze antwoorden gaat de datingsite op zoek naar singles waarmee je echt een match hebt. De site kijkt naar innerlijke en uiterlijke kenmerken, maar ook dingen als gemeenschappelijke interesses, hobby’s of passies. 

Elitedating richt zich op hoogopgeleide singles van niveau. Op deze app zul je dus zeker niet je tijd verdoen aan oppervlakkige gesprekken of singles die enkel op zoek zijn naar een date of one-night-stand. De app is zeer gebruiksvriendelijk en je kunt deze altijd eenvoudig vanaf je smartphone openen. Kom je een leuke man of vrouw tegen, dan is het tijd voor een berichtje! Stuur een leuke openingszin en wie weet kom jij vandaag nog de liefde van je leven tegen.

Tips voor het daten als 40 plusser

Als 40 plusser is online daten de ultieme uitkomst. Online kun je namelijk op een makkelijke manier andere singles leren kennen. Is online daten toch niet helemaal je ding, en wil je graag in het echt anderen leren kennen, dan zijn er gelukkig ook nog veel verschillende mogelijkheden. Hieronder lees je enkele tips voor het daten als 40 plusser:

Kies voor een serieuze dating app

Als 40 plusser heb je niet alle tijd van de wereld. Je hebt een vol leven met een baan, vrienden, sporten, hobby’s en wellicht kinderen. Je hebt geen zeeën van tijd waarin je op zoek kunt gaan naar een leuke date. Verspil daarom niet je tijd met oppervlakkige dating apps. Ben je op zoek naar een serieuze relatie, kies dan enkel voor serieuze dating apps. Ga voor een dating app waarbij de nadruk op je persoonlijkheid ligt. Ga voor een app die het werk al voor jou doet. Er zijn namelijk dating apps die op basis van je persoonlijke profiel op zoek gaan naar leuke matches. Binnen no-time ontmoet je hierdoor gelijkgestemde singles waarmee je iets gemeen hebt. Hierdoor wordt de kans op het vinden van de liefde een stuk groter!

Stap uit je comfort-zone 

Als 40 plusser kun je eenvoudig nieuwe mensen leren kennen via een online dating app, maar daarnaast zijn er ook genoeg gelegenheden om singles te ontmoeten. Het ontmoeten van nieuwe mensen kan soms erg spannend zijn en je moet wellicht wat meer moeite doen. Toch kun je in het echt vaak snel ontdekken of er een klik kan ontstaan tussen jou en de ander. Kies bijvoorbeeld voor het volgen van een cursus of workshop. Ga voor een cursus schilderen, haken of tuinieren en ontmoet mensen die ook geïnteresseerd zijn in dit onderwerp. Hierdoor heb je direct iets gemeen! Tijdens de cursus of workshop is er een ongedwongen sfeer om elkaar beter te leren kennen. De ideale plek om andere singles ontmoeten!

Sta open voor vrienden van je vrienden 

Wil je graag een leuke man of vrouw leren kennen? Dan zijn er verschillende plekken waar je andere singles kunt ontmoeten. Maar soms is die leuke man of vrouw een stuk dichterbij dan je zou denken. Sta open voor vrienden van je vrienden. Vaak kun je het goed vinden met de vrienden van je vrienden. De kans is groot dat je dezelfde normen en waarden deelt of bepaalde dingen gemeen hebt. Ga dus zeker naar een bruiloft of verjaardagsfeest en stap af op die ene vriend of vriendin. Deel je wens om een leuke date te vinden aan je vrienden. Zij kennen vast wat mensen die hetzelfde zoeken en zullen zo een spannende blind-date kunnen organiseren! 

Ontmoet andere singles via een sportclub, cursus of vrijwilligerswerk

Een leuke manier om andere singles te ontmoeten, is door je in te schrijven bij een sportclub, cursus of vrijwilligerswerk. Meld je aan bij die ene voetbalclub, schildercursus of vrijwilligerswerk bij jou in de buurt. Veel van deze activiteiten zijn ook erg sociaal en zijn de ideale plek om andere mensen te ontmoeten waarmee je direct iets gemeen hebt. Het is een laagdrempelige manier om eens een praatje te maken met die leuke man of vrouw. 

Ga op een vrijgezellenvakantie

Ben je toe aan een vakantie? Maar wil je graag een leuke man of vrouw leren kennen? Een geweldige uitkomst hiervoor is een vrijgezellenvakantie! Er zijn veel verschillende reisorganisaties die speciale vrijgezellen vakanties organiseren, ook wel single reizen genoemd. Dit zijn groepsvakanties met enkel singles. Deze vakantie zijn vaak gevuld met sociale mensen die graag een avontuur tegemoet gaan. Het is ontzettend leuk om samen de wereld te ontdekken met andere mensen en het biedt een fijne omgeving om anderen wat beter te leren kennen. Is er een klik, dan kun je een date eenvoudig voortzetten na de vakantie. 

Online daten doe je zo!

Ga je voor het eerst online daten en weet je nog niet goed hoe je dit het beste kunt aanpakken? Online daten kan ook best spannend zijn, maar ook erg leuk! Lees hieronder verder voor een aantal handige tips. Met deze tips ontmoet je binnen no-time je nieuwe vlam!

Tip 1. Maak een goed en uitgebreid profiel aan

Ga je online daten, dan is je profiel van essentieel belang. Het is namelijk het eerste dat andere leden van je zullen zien. Zorg ervoor dat je online een zo realistisch mogelijk beeld van jezelf kunt schetsen. Dit doe je door een goed beschrijving van jezelf te geven. Schrijf kort en op een leuke manier wie je bent en wat je dagelijks zoals bezig houdt. Vertel wat over je persoonlijkheid, je werk, hobby’s en passies in het leven. Zorg dat je het niet te serieus maakt, houd het luchtig, grappig en leuk! Daarnaast is het belangrijk om ook te beschrijven naar wat voor iemand je op zoek bent. Ben je op zoek naar een ambitieuze dame of een grappige man? Ben je op zoek naar een leuke date of juist een langdurige relatie? Ten slotte zijn de foto’s op je profiel natuurlijk erg belangrijk! Zorg voor een recente en duidelijke foto. Laat eventueel iemand anders een mooie foto van je nemen. Vul je profielfoto aan met andere leuke foto’s van jou op vakantie, met je vrienden, terwijl je je hobby uitvoert, etc. Laat zien wie je bent! 

Tip 2. Gebruik een goede openingszin

Ben je een profiel tegenkomen die je aandacht trekt? Dan is het tijd om een berichtje te sturen en het gesprek te starten. Maar hoe doe je dit precies? Met een leuke openingszin! Een openingszin hoeft helemaal niet cliché of afgezaagd te zijn. Het is namelijk belangrijk dat je de ander meteen een goede eerste indruk van je geeft. Zeg iets grappigs of persoonlijks, zodat je direct opvalt. Stuur je een standaard bericht, dan is de kans klein dat de ander iets gaat terugsturen. Bovendien kan het gesprek hierdoor heel droog blijven in plaats van leuk, flirterig en spannend. 

Tip 3. Wees geduldig en sta open voor anderen

Een dating app is de perfecte tool om andere singles te leren kennen. Toch is het belangrijk om te onthouden dat je niet direct de liefde van je leven zult ontmoeten. Wees dus geduldig en blijf geloven in de liefde. Het is belangrijk om open te blijven staan voor anderen, ook al heb je een aantal tegenslagen gehad. Daarnaast is het belangrijk om te weten wie je bent en waar je naar op zoek bent, maar je moet ook niet te kieskeurig zijn. Na je veertigste heb je al het een en ander meegemaakt en je weet dus goed wat je zoekt in een partner of een relatie. Toch is het belangrijk om open-minded te blijven en niet door te slaan in het type partner wat je voor je ziet. Mensen kunnen je zeker nog verrassen. 

Tip 4. Wacht niet te lang met het plannen van een date

Een fout die veel mensen maken met online daten is door te lang blijven hangen in de chatgesprekken. Het is verstandig om het plannen van een date niet te lang uit te stellen. Heb je een aantal dagen leuke gesprekken online, dan is het tijd om dit door te zetten in het echt. Alleen met een echte date kun je er namelijk achter komen of je echt een match bent. Hoe langer je wacht met de date, hoe moeilijker dit wordt om te plannen. Misschien ben je wat onzeker of afwachtend, maar een date zal je zeker verder brengen in je dating avontuur!


Maak Helemaal Gratis kennis met een Datingcoach van Lexa.nl

Via Datingsitekeuze.nl schrijf je gratis in en laat je je begeleiden door een gespecialiseerde datingcoach. Zo start je gratis een gesprek over jouw intenties binnen online daten en ontvang je persoonlijke matches en tips voor jouw datingprofiel.

Dit leidt tot in meer dan 84% van de gevallen tot een geslaagde eerste ontmoeting!


Plaats een reactie