Beste 60 plus dating sites

Ben je 60+ en op zoek naar een leuke date of relatie? Het is een mythe dat mensen boven de 60 jaar geen behoefte meer hebben aan intimiteit of een relatie. Niemand is ooit te oud om verliefd te worden! Tegenwoordig gaan veel mensen online op zoek naar een nieuwe vlam. Met gebruik van dating sites en apps kun je op een eenvoudige manier andere singles leren kennen die net als jij op zoek zijn naar een nieuwe liefde. Het handige van online daten is dat het zeer laagdrempelig is. Daarnaast neemt het weinig tijd en ruimte in beslag. Je kunt namelijk eenvoudig op je bank met andere leuke singles praten. Is er een klik, dan is het tijd om in het echt een date te plannen! 

Veel van deze dating sites en apps zijn vaak gericht op jongere singles. Maak je geen zorgen, er zijn namelijk ook genoeg datingapps die zich focussen op leeftijdsgroep van 60-plussers. In dit artikel bespreken we onze top 4 van 60+ datingapps. We bespreken het gebruik van de app, de voor- en nadelen en hoe je je kunt aanmelden. Waar wacht je nog op, je dating avontuur begint nu! We sluiten het artikel af met een aantal handige tips. 

Ben je 60 jaar of ouder en kun je niet wachten op een nieuwe vlam, date of relatie te ontmoeten? Probeer dan eens een van de volgende 4 dating apps uit! Hieronder leggen we je precies uit wat je kunt verwachten van deze dating apps die geschikt zijn voor 60 plussers. 

1. 50Plusmatch

50plusmatch.nl homepagina

Als 60 plusser kun je nog steeds ontzettend leuke dates beleven. Steeds meer 50 plussers leren hun nieuwe liefde online kennen. Online daten wordt steeds en steeds populairder en dat is zeker niet gek. Het is namelijk zo makkelijk. Je kunt eenvoudig vanuit huis en in je eigen tijd op zoek gaan naar een leuke match! Dit kun je onder andere proberen met de handige 50Plus match app. Deze dating app is gericht op de doelgroep 50 plussers die op zoek zijn naar een relatie. Je kunt geheel gratis een profiel aanmaken om te kijken of je een klik met iemand hebt. Creëer een gebruikersnaam en een wachtwoord waarmee je kunt inloggen. Daarna is tijd om je profiel in te vullen. Je kunt hier dingen over je uiterlijk invullen, maar ook dingen als je beroep, of je kinderen hebt en woonplaats. Vervolgens is het tijd om aan te geven waar jij naar op zoek bent. Ten slotte kun je nog enkele foto’s aan je profiel toevoegen.

Maak gebruik van leuke functies, zoals Things2Share

Meld je aan in de 50Plusmatch dating app en maak gebruik van diverse functies. Zo kun je onder andere de laatste updates zien, zoals nieuwe leden en nieuwe foto’s. Je kunt daarnaast zien wie er online is, blogs lezen van andere leden, berichten delen via Things2Share en gebruik maken van de zoekfunctie. 50Plusmatch heeft een unieke feature genaamd Things2Share. Met deze functie kun je eenvoudig berichtjes lezen van andere gebruikers via een digitaal prikbord. Je kunt op elk bericht reageren, waardoor je op een ongedwongen manier contact kunt maken met andere leden. 

2. Seniorengeluk

SeniorenGeluk .nl

Het kan soms lastig zijn om als 60 plusser veel nieuwe mensen te leren kennen. Vaak heb je namelijk al een vaste kring van vrienden en collega’s. Gelukkig kun je tegenwoordig heel eenvoudig online nieuwe mensen leren kennen. Seniorengeluk is een dating app die zich richt op de 50 plusser die op zoek is naar een date, relatie of vriendschap. Seniorengeluk is een heel gebruiksvriendelijke app die je eenvoudig kunt gebruiken. Op de homepage vind je alle functies waar je gebruik van kunt maken, zoals een nieuwe chat, nieuwe leden of ontvangen berichten. 

Inschrijven, Contacten en Favorieten 

Je kunt je eenvoudig inschrijven op Seniorengeluk. Daarna is het tijd om een datingprofiel aan te maken. Hier schrijf je wat je dagelijks bezighoudt, zoals je werk en hobbies. Onder het kopje Contacten vind je een handig overzicht van al je activiteiten. Hier kun je bijvoorbeeld zien welke profielen je hebt bezocht, zodat je leuke singles eenvoudig terug kunt vinden. Heb je een leuk profiel gezien of een leuk gesprek gehad, dan kun je deze leden opslaan in je Favorieten. Heb je gekozen voor een betaald abonnement bij Seniorengeluk, dan kun je hier ook terugzien welke leden jouw profiel hebben bekeken. 

Ontmoet eenvoudig singles via de functie FotoZapper

Seniorengeluk maakt gebruik van de feature FotoZapper. Dit lijkt op het bekende Tinder swipe-systeem. Je opent de FotoZapper en je zult foto’s van andere leden voorbij zien komen. Swipe naar links als je iemand leuk vindt en naar rechts als dit niet het geval is. Vind je elkaar allebei leuk, dan heb je een match en krijg je de optie om met elkaar te chatten. Het systeem kan op het eerste gezicht wat oppervlakkig lijken, omdat je enkel op het uiterlijk van iemand afgaat, maar het is zeker een verrassend en makkelijk aanknopingspunt om met iemand te chatten.

3. 50liefde

50 Liefde .nl

50liefde is een datingwebsite waar mensen van 50 jaar en ouder op zoek kunnen gaan naar een nieuwe liefde. Ook als je enkel op zoek bent naar een online contact of een vriendschap, ben je bij deze dating site niet aan het juiste adres. 50liefde legt voornamelijk de focus op het vinden van een langdurige en serieuze relatie. De site is erg eenvoudig in gebruik. Zelfs als je weinig afweet van digitale en online middelen, zul je deze site met gemak kunnen gebruiken. Je kunt je eenvoudig inschrijven voor 50liefde. Maak een persoonlijk account aan met een gebruikersnaam en wachtwoord, zodat je altijd snel kunt inloggen op de site. Daarna is het tijd om een profiel aan te maken. Op dit datingprofiel vul je persoonlijke informatie, zoals je naam, leeftijd, woonplaats en beroep in. Daarnaast is het handig om te vertellen wat je hobby’s, passies en interesses in het leven zijn. 

Ga op zoek naar de liefde van je leven met de uitgebreide zoekfunctie van 50liefde 

Met de uitgebreide zoekfunctie kun je vervolgens op zoek gaan naar profielen van leden die je aandacht trekken. 50liefde is gratis te gebruiken. Je kunt op je gemak de datingsite testen om te ontdekken of het bij je past. Is dit het geval, dan kun je overgaan op een betaald abonnement. Met een betaald lidmaatschap kun je gebruik maken van alle mogelijke functies en features waardoor de kans op het vinden van de ware nog groter wordt.

4. Ourtime  

ourtime.nl datingsite

Ourtime is een datingapp die zich focust op vijftigplussers die op zoek zijn naar iets serieus. Als vijftigplusser heb je vaak helemaal geen tijd en zin om tijd te verspillen aan oppervlakkige dates en chatgesprekken. Je bent op zoek naar iets serieus, een partner met wie je een langdurige relatie aan kunt gaan. Gelukkig kan Ourtime je daar bij helpen. Deze app heeft namelijk enkel gebruikers die ouder zijn dan 50 jaar en die net als jij op zoek zijn naar een partner. De app is zeer eenvoudig in gebruik. Schrijf je in, maak een account en profiel aan en ga met behulp van de zoekmachine op zoek naar leuke matches. Trekt iemand je interesse? Aarzel dan niet om een berichtje sturen met het handige chat systeem. 

Handmatige controle op nepprofielen 

Ourtime is een van de grootste en meest goedkope dating apps voor 60 plussers. De website heeft een grote database van veel ingeschreven leden, waardoor de kans dus extra groot is om je nieuwe vlam te ontmoeten. Een groot nadeel van online dating apps is dat er vaak nep profielen te vinden zijn. Ourtime doet dagelijks hard haar best om deze nep accounts te weren, door alle profielen handmatig te controleren.

Daten als 60 plusser

Als 60 plusser heb je al het nodige meegemaakt in je leven. Een groot gedeelte van je leven ligt al achter je, maar dat betekent niet dat je de mooiste dagen van je leven nog in het verschiet liggen! Ben je met pensioen, dan heb je ineens veel extra tijd over. Deze tijd kun je steken in je hobbies, passie en kinderen. Toch kan je pensioen ook voor veel eenzame momenten zorgen. Misschien ben je nooit de ware tegengekomen, misschien ben je gescheiden of misschien ben je weduwe of weduwnaar. Hoe je liefdesleven ook is gelopen, er is altijd nog tijd voor een nieuwe liefde in je leven. Het kan soms lastig zijn om nieuwe mensen te leren kennen als 60 plusser. 

Voor- en nadelen van daten als 60 plusser 

Daten als 60 plusser kan er makkelijk, maar ook erg moeilijk zijn. Door je levenservaring en dingen die je hebt meegemaakt, weet je als 60 plusser vaak extra goed wat je wel en niet wilt. Als 60 plusser weet je goed wie je bent en wat je nodig hebt in je leven. Daarnaast weet je door je relatie ervaring ook dat je mensen niet kunt veranderen. Je hebt hierdoor vaak een enorme eisenlijst als het gaat om een nieuwe partner. Aan de ene kant is het erg fijn dat je weet wat je wil, maar de kans dat iemand aan die gigantische eisenlijst voldoet, is natuurlijk vrij klein. 

Tips voor online daten als 60 plusser

Treed je voor het eerst de online datingwereld binnen, dan kan dit best spannend zijn. Het online ontmoeten van andere singles is een compleet nieuwe wereld en kan hierdoor onwennig aanvoelen. Toch zal het het zeker waard zijn! Weet je niet goed hoe je online daten moet aanpakken? Lees dan snel verder voor enkele tips voor online daten als 60 plusser!

Vul je profiel zo uitgebreid mogelijk in

Op dating apps is het altijd belangrijk om je profiel zo uitgebreid mogelijk in te vullen. Je profiel is namelijk de manier waarop andere singles je kunnen leren kennen en een eerste indruk van je krijgen. Erg belangrijk dus! Vul dus niet enkel je naam, leeftijd en beroep in, maar laat wat meer van jezelf zien. Vul algemene info in, zoals je naam, leeftijd, woonplaats en provincie. Daarnaast is het belangrijk om aan te geven wat je beroep is of was, wat je graag in je vrije tijd doet en wat je passies zijn. Verder kun je ook aangeven wat je opleidingsniveau is en of je eventueel kinderen hebt. Ten slotte kan het ook handig zijn om aan te geven wat je doel is met SeniorenGeluk. Waarom heb je je ingeschreven op de dating app? Ben je op zoek naar een vriendschap, een date, online contact of een vaste relatie. Andere leden zullen je profiel bekijken en hierdoor kun je makkelijker in contact komen met mensen die dezelfde insteek als jij hebben.

Upload voldoende foto’s op je profiel

Het is niet alleen belangrijk dat je voldoende informatie op je dating profiel plaatst. De eerste indruk en daten gaat natuurlijk om het uiterlijk. Je kunt op je profiel een profielfoto plaatsen, wat de belangrijkste foto van je profiel is. Dit is namelijk de eerste foto die andere leden zullen zien wanneer ze je voorbij zien komen. Kies voor een duidelijke foto van goede kwaliteit waar je alleen op staat. Met een goede foto kun je jezelf echt onderscheiden en zul je opvallen tussen alle andere profielen. Op veel dating app kun je meer foto’s uploaden als optie, wat altijd een goed idee is. Hoe meer foto’s je plaatst, hoe beter andere leden een idee van je krijgen als persoon. Zo kan het leuk zijn om foto’s te plaatsen met je vrienden, tijdens je werk of hobby of met je huisdier of kinderen. Met goede foto’s laat je niet alleen zien hoe je eruitziet, maar ook wat je belangrijk vindt in het leven. 

Wees geduldig en niet te kieskeurig

Als 60 plusser heb je het een en ander al meegemaakt in je leven. Je hebt wellicht meerdere relaties gehad en je weet dus heel goed wat je wel, maar ook wat je zeker niet wil in een relatie. Hoe ouder je bent, hoe langer je eisenlijst voor een partner zal zijn. Toch is het belangrijk om open-minded te blijven. Probeer je eisenlijst terug te brengen naar een aantal prioriteiten. Wil je een man met humor of een vrouw met ambitie? Heb je een voorkeur voor blauwe of bruine ogen? Het is belangrijk om te weten naar wat voor persoon je op zoek bent, maar sommige mensen zullen je zeker verbazen! Daarnaast is het belangrijk om tijdens het online daten geduldig te blijven. Er zullen zeker mensen voorbij komen waarmee je niks gemeen hebt, maar op een dag zal die leuke man of vrouw je een berichtje sturen. Geef niet te snel op en probeer verschillende soorten dating apps uit. 

Gebruik een leuke openingszin

Ben je een leuke man of vrouw tegengekomen op de datingapp? Dan is het tijd om de stoute schoenen aan te trekken en de ander een leuk berichtje te sturen. Het is belangrijk om met een leuke openingszin te beginnen. Een openingszin hoeft helemaal niet cliché te zijn. Zorg dat je iets grappigs of persoonlijks zegt, zodat je direct opvalt bij de ander. Je openingszin is de eerste indruk die je afgeeft aan de ander, dus zorg dat het blijft hangen! Moet de ander lachen of stuurt hij of zij iets grappigs terug, dan weet je meteen dat jullie een klik hebben! 

Wacht niet te lang en plan die date!

Ten slotte is het belangrijk om niet te lang in de chat en praat fase te blijven in het online daten. Wacht niet te lang en zorg dat je een date plant met die leuke man of vrouw! Het is belangrijk om elkaar te leren kennen tijdens het chatten online. Weet je zeker dat er een leuke klik is en wil je de ander nog beter leren kennen om te zien of het ook een match in het echt is? Dan is het hoog de tijd om een date te plannen! Plan een afspraakje op een openbare plek zoals een café of een park en vertel familie of vrienden je plannen. 

Het belang van veilig daten

Bij online daten is veiligheid erg belangrijk. Online daten kent namelijk zo zijn gevaren. Je weet namelijk nooit 100% zeker wie er aan de andere kant van het scherm zit. Het is belangrijk om te kiezen voor veilige dating apps met veel controle. Hierdoor weet je zeker dat je niet te maken hebt met criminelen of oplichters. Vind je dat iemand zich verdacht gedraagt, dan kun je vaak terecht bij de helpdesk van de dating app. Daarnaast zijn sommige datingsites voorzien van het Keurmerk Veilig Daten. Ten slotte is het aan te raden om eerst met iemand te videobellen, voordat je er in het echt mee gaat afspreken. Hierdoor kun je eerst even iemand zien om te zien of het echt de persoon is die je op het profiel ziet. Mocht dit goed zitten, dan is het tijd om in echt een date te plannen. Hierbij is het van belang dat je altijd een vriend of vriendin laat weten waar en wanneer je deze date gepland hebt. Plan je eerste date altijd op een openbare plek, zoals een park of kroeg. 

Tips voor daten als 60 plusser 

Als 60 plusser zijn er verschillende manieren waarop je nieuwe mensen kunt leren kennen. Of je nu op zoek bent naar een vriendschap, een date of een relatie, er zijn diverse manieren die je eens kunt proberen. Dankzij het internet is het super eenvoudig om nieuwe singles te leren kennen. Vanuit je woonkamer kun je op je gemak andere mensen leren kennen door online met ze te chatten. Sommige 60 plussers zijn wat huiverig als het gaat om online daten. Misschien ben je het niet gewend om op het internet te zitten, wellicht heb je wilde online date verhalen gehoord, of misschien heb je het idee dat mensen elkaar in het echt moeten ontmoeten om de liefde te kunnen vinden. Gelukkig zijn er ook genoeg mogelijkheden om singles in het echt te ontmoeten. Hierbij enkele tips: 

Probeer vaker iets buitenshuis te doen

Wil je graag nieuwe mensen leren kennen, dan zul je toch echt het huis moeten verlaten. Andere singles zul je namelijk niet zomaar in je woonkamer tegenkomen. Je hoeft zeker niet altijd iets bijzonders te doen om andere vrijgezellen te ontmoeten. Simpele dingen als boodschappen, koffie drinken in het cafe of wandelen in het park zijn allemaal mogelijkheden waar je andere mensen kunt ontmoeten. 

Schrijf je in bij een sportclub of cursus

Als 60 plusser ben je wellicht al met pensioen. Nu je niet meer hoeft te werken, zul je merken dat je ineens veel meer tijd over hebt. Je kunt je tijd het beste opdelen met sporten, hobby’s of andere interesses. Misschien heb je altijd al willen badmintonnen of schilderen. Als 60plusser is het de perfecte tijd om je aan te melden bij een sportclub, een cursus of een vereniging. Is er namelijk niets leukers dan iets nieuws leren en je tijd vullen met dingen waar je van houdt. Bij deze clubs en verenigingen kun je op een eenvoudige manier andere mensen leren kennen. Een groot voordeel hiervan is dat je meteen een ding gemeen hebt! 

Meld je aan voor vrijwilligerswerk

Een andere leuke manier om andere single 60 plusser te ontmoeten, is door je aan te melden voor vrijwilligerswerk. Er zijn in Nederland, maar ook in het buitenland veel verenigingen, organisaties en instanties die op zoek zijn naar vrijwilligers. Op deze manier kun je iets doen voor de gemeenschap en tegelijkertijd kom je in contact met andere leuke en interessante mensen.

Bekijk ook eens:

5/5 - (1 stemmen)

Maak Helemaal Gratis kennis met een Datingcoach van Lexa.nl

Via Datingsitekeuze.nl schrijf je gratis in en laat je je begeleiden door een gespecialiseerde datingcoach. Zo start je gratis een gesprek over jouw intenties binnen online daten en ontvang je persoonlijke matches en tips voor jouw datingprofiel.

Dit leidt tot in meer dan 84% van de gevallen tot een geslaagde eerste ontmoeting!


Plaats een reactie