Beste moslim dating sites

Moslims in Nederland maken een relatief grote groep uit van de bevolking. Als het geloof voor jou belangrijk is dan wil je waarschijnlijk ook een partner vinden die moslim is. Gelukkig komt het steeds minder vaak voor dat de ouders voor hun kinderen bepalen met wie ze later moeten trouwen. Dat je daarin je eigen keuze mag maken is heel belangrijk. Maar het kan soms lastig zijn om iemand te vinden die past binnen jouw geloof en manier van leven.

Als je de regels van de Koran strikt naleeft dan is het erg lastig om een relatie te hebben met iemand voor wie het geloof minder belangrijk is. Daarom is het goed te weten dat je op verschillende datingsites op zoek kunt gaan naar iemand met dezelfde levensovertuiging als jij. In dit artikel lees je meer over datingsites en apps die speciaal voor moslims zijn.

Ook moslimvrouwen kiezen steeds vaker zelf hun partner

De huidige generatie moslims krijgt meer vrijheden dan hun ouders en grootouders. Zeker als je in Nederland bent geboren en opgegroeid is het bijna niet meer mogelijk om je te houden aan de strenge regels die voor de generaties voor jou golden.

Steeds meer ouders beseffen dat ook. Daarom mogen ook steeds meer moslim meisjes en -vrouwen zelf beslissen met wie ze trouwen. Daarom zijn er ook speciale websites waar deze vrouwen zich kunnen inschrijven om een geschikte partner te vinden.

Op zoek naar een date met een moslim man of -vrouw

Ben jij op zoek naar een partner en is het islamitisch geloof voor jou belangrijk? Dan zijn er gelukkig datingplatforms waar jij je meteen thuis zult voelen. Ze zijn namelijk speciaal gericht op moslim dating of bieden je de mogelijkheid om bij het zoeken naar matches aan te geven dat je alleen contact wilt met mensen die net als jij moslim zijn. Dit is onze top 4 van populairste moslim datingsites. 

1. Muslima

Muslima is een internationale datingsite voor moslims die op zoek zijn naar een partner. Je kunt de website gebruiken maar ook de gelijknamige app. Het is zeker niet zodat je hier ‘moslimbruiden’ vindt, er staan ook mannen ingeschreven die op zoek zijn naar een partner. Vrouwen hebben hier dus zeker geen ondergeschikte rol.

Bij je inschrijving kun je aangeven hoe belangrijk het geloof is voor jou. Ga je naar de moskee? Lees je de Koran? In hoeverre houd je je aan leefregels? Op die manier is het gemakkelijker om een goede match te vinden.

Muslima maakt deel uit van het Cupid netwerk, zij bieden diverse websites aan voor dating met mensen over de hele wereld. 

2. Muzmatch

Muzmatch is één van de grootste platforms voor moslim dating wereldwijd. De app heeft ruim 2 miljoen gebruikers die op zoek zijn naar een partner die dezelfde normen en waarden heeft. Het gaat daarbij vooral om moslims die in westerse landen wonen zoals in de VS of in Europa.Opvallend is dat de vader toestemming moet geven aan zijn zoon of dochter om online te daten.

Bij het inschrijven kun je aangeven aan welke islamitische waarden je hecht, zoals het dragen van een hoofddoek door de dames of het houden van de Ramadan. Het is dus een meer traditionele manier van een partner vinden. Je bent hier dan ook niet aan het goede adres voor een eenmalige date, de meeste members zijn op zoek naar een levenspartner. 

3. Inshallah

Inshallah, alle moslims weten wat dat woord betekent ‘Als God het wil’. Dit geeft meteen aan wat voor datingsite Inshallah is. Het is een app waar moslims serieus op zoek gaan naar een levenspartner. Het is dus zeker niet bedoeld voor een vluchtig en eenmalig contact.

Hier schrijf je je in als je serieus op zoek bent naar een man of vrouw om je leven mee te delen en die voldoet aan jouw levensvisie op het geloof. Mannen en vrouwen van over de hele wereld maken hier een account aan om de ware liefde te vinden. Dat neemt overigens niet weg dat er ook veel, vaak internationale, vriendschappen worden gesloten.

Je kunt hier in contact komen met meer dan 4 miljoen moslims wereldwijd. Contact leg je door middel van chatberichten, maar ook het sturen van een spraakbericht of videochatten behoort tot de mogelijkheden. 

4. Lexa

Lexa is een puur Nederlandse datingsite en -app. Maar ook als moslim of moslima kun je er prima daten. Je kunt in je profiel aangeven dat je het islamitische geloof belijdt en dat je op zoek bent naar een partner die dat ook doet.

Hierbij wordt dan rekening gehouden bij het voorleggen van matches. Natuurlijk kun je ook zelf zoeken nadat je een account hebt aangemaakt. Hierbij kun je dan de door jou gewenste criteria aangeven waardoor je uitsluitend profielen te zien krijgt die daaraan voldoen. Voor het volledig gebruik van alle functies van Lexa heb je een betaald abonnement nodig.

Vind een moslim partner die bij jou past

Het kan als moslim soms lastig zijn om een geschikte partner te vinden. Als je alleen contact hebt met je familie bijvoorbeeld en als uitgaan niet bij jouw levensstijl past. Dan is online daten een prima mogelijkheid om een geschikte partner te vinden.

Als het geloof voor jou belangrijk is dan vind je op een datingsite die zich speciaal richt op moslim dating vast en zeker een geschikte man of vrouw om jouw leven mee te delen. 

5/5 - (3 stemmen)

Maak Helemaal Gratis kennis met een Datingcoach van Lexa.nl

Via Datingsitekeuze.nl schrijf je gratis in en laat je je begeleiden door een gespecialiseerde datingcoach. Zo start je gratis een gesprek over jouw intenties binnen online daten en ontvang je persoonlijke matches en tips voor jouw datingprofiel.

Dit leidt tot in meer dan 84% van de gevallen tot een geslaagde eerste ontmoeting!


Plaats een reactie