Beste websites voor dating in de buurt

Een date in de buurt vinden heeft natuurlijk de nodige voordelen. Je hoeft niet ver te reizen om elkaar te ontmoeten is de voornaamste en de meest voor de hand liggende reden waarom mensen graag een date uit hun eigen plaats of regio vinden. Ben jij op zoek naar een seksdate bij jou in de buurt of ben je op zoek naar iemand om een langdurige relatie mee op te bouwen? Dan kun je je inschrijven op een datingsite die gericht is op het vinden van iemand in jouw omgeving. Sommige dating platforms richten zich op een langdurige relatie, anderen zijn meer geschikt voor het vinden van een leuke date. 

Welke datingsites geven de meeste kans op succes?

Natuurlijk kan geen enkele datingsite garanderen dat je er iemand vindt met wie het zo goed klikt dat jullie een langdurige relatie aangaan of een leuke date hebben. Maar er zitten wel degelijk verschillen in de datingsites voor het vinden van een date in de buurt. Een belangrijk criterium is bijvoorbeeld of de profielen worden gecontroleerd. Als dat het geval is dan is de kans klein dat je met een nep profiel te maken krijgt. De onderstaande 4 datingsites zijn het ontdekken in ieder geval zeker waard.

1. StedenDating.nl – dating in steden

stedendating datingsite

Als je je inschrijft bij StedenDating.nl kun je eenvoudig op zoek naar members die bij jou in de buurt wonen. Je gebruikt hiervoor de uitgebreide zoekfunctie. Een profiel aanmaken is gratis.

Je kunt als je bent ingelogd op je gemak rondkijken of er mensen zijn die je graag beter zou willen leren kennen. Om daadwerkelijk contact te leggen heb je een betaald abonnement nodig.

Daten is veilig want je gebruikt de website voor het uitwisselen van berichten. De ander krijgt dus niet meteen je mailadres of telefoonnummer. Je beslist zelf of je dit soort gegevens wilt delen.

Of bekijk StedenDating voor meer informatie!

2. Lexa – ontmoet dates in de buurt

Lexa .nl

Lexa is één van de beste dating platforms en bestaat ook al heel wat jaren. Je kunt op Lexa een gratis profiel aanmaken waarin je jezelf voorstelt met een beschrijving en foto’s.

Op basis van je profiel krijg je matches aangeboden die mogelijk bij je passen. Je moet voor het volledig gebruik van alle functies wel een betaald abonnement afsluiten. Kies je voor een langer lopend abonnement dan betaal je naar verhouding minder per maand. Wat ook handig is: Lexa heeft een app waarmee je veel functies ook snel via je smartphone kunt gebruiken. 

Daarnaast biedt Lexa diverse single events aan op locatie. Hiermee kan je dus makkelijk in contact komen met andere singles uit de buurt, en daar wellicht een date mee scoren.

Of bekijk Lexa voor meer informatie!

3. Parship – leden door het hele land

Parship.nl dating

Parship is een datingsite die zich nadrukkelijk richt op serieuze dating. Hier zal je dan ook niet snel members vinden die op zoek zijn naar een seksdate.

Parship maakt gebruik van hun eigen matchingsysteem. Om je goede matches voor te leggen is het wel nodig dat je een uitgebreide vragenlijst doorloopt bij je inschrijving. Natuurlijk kun je extra zoekcriteria opgeven zoals een bepaalde regio, leeftijd of andere kenmerken van mogelijke dating kandidaten.

Om van alle functies gebruik te kunnen maken is een betaald abonnement nodig. Hiervoor zijn verschillende opties.

Bij Parship is het ook mogelijk om op locatie te daten, of mensen te zoeken op locatie. Er zijn zoveel mensen actief op het platform, waardoor je altijd wel iemand uit de buurt vindt.

Of bekijk Parship voor meer informatie!

4. Happn – locatie gerichte app

Happn onderscheidt zich van andere datingplatforms omdat je Happn alleen kunt gebruiken via een app op je telefoon. Het is dus niet zo dat je naar een website gaat, daar een profiel aanmaakt en inlogt via je browser. De app installeer je op je telefoon en je kunt deze vervolgens overal waar je bent en wanneer je maar wilt benaderen.

Happn lijkt een beetje op de bekende dating app Tinder, maar je krijgt hier geen willekeurige profielen voorgeschoteld, maar uitsluitend van mensen die zich bij jou in de buurt bevinden. Dat scheelt heel wat swipen voor mensen die qua woonafstand niet in aanmerking komen.

Wil je volledig gebruik maken van alle mogelijkheden van Happn dan is een betaald abonnement nodig. De kosten per maand zijn lager naarmate je kiest voor een langere looptijd. 

Online daten wordt steeds populairder

Werd je er vroeger nog een beetje op aangekeken als je aan online dating deed, anno nu is dat helemaal niet ongewoon meer. Steeds meer mensen vinden het makkelijk om via het internet op zoek te gaan naar een partner.

Zeker als je al wat ouder bent en je dus niet meer volop in het uitgaansleven stort is het heel relaxt om via een datingsite een date in de buurt te vinden. Wie weet woont jouw ware liefde wel op een steenworp afstand van je eigen huis. 

Veilig online daten

Online daten is leuk en spannend. Het is daarbij wel belangrijk dat je goed nadenkt over je contacten. Ga je iemand voor de eerste keer ontmoeten? Spreek dan af op neutraal terrein. Ga samen wat drinken of een hapje eten op een terras.

Of spreek af om samen naar een cultureel evenement te gaan waar ook andere mensen zijn. Als het dan echt klikt kun je een volgend afspraakje in een meer privé setting maken. 

5/5 - (2 stemmen)

Maak Helemaal Gratis kennis met een Datingcoach van Lexa.nl

Via Datingsitekeuze.nl schrijf je gratis in en laat je je begeleiden door een gespecialiseerde datingcoach. Zo start je gratis een gesprek over jouw intenties binnen online daten en ontvang je persoonlijke matches en tips voor jouw datingprofiel.

Dit leidt tot in meer dan 84% van de gevallen tot een geslaagde eerste ontmoeting!


Plaats een reactie