Liefdesverdriet? Zo kom jij over je ex heen.

Heeft de liefde van je leven enige tijd geleden de relatie beëindigd? Dat geeft vaak niet een fijn gevoel!

Soms heb je je er snel overheen gezet, sommige mensen zijn daar heel makkelijk in. Maar eigenlijk is een kapotte relatie voor niemand even makkelijk. Je hebt al lange tijd energie en liefde in iemand gestoken en nu is dat ineens weg…

Om slapeloosheid en een slecht humeur te voorkomen is het belangrijk om je te focussen op de positieve en leuke dingen in je leven. Er is nu wel een deel van je leven ineens weg en vanaf beide kanten wekt dat ongelukkigheid op. Het voelt raar en moeilijk om hiermee om te gaan maar met verschillende technieken ben je hier in no-time vanaf!

Met deze mindsets kom je binnen de korste keren weer over jouw ex heen:

Accepteren

In jouw ‘nieuwe’ situatie wil je niet constant blijven zitten met jouw ex in je achterhoofd.

break up liefdesverdriet gebroken hart

Wat erg belangrijk is om goed te hebben, is het accepteren dat je vorige liefde niet de enige was die jou geluk kon brengen. Er zijn altijd vele andere leuke en lieve singles die of in dezelfde situatie zitten of ook op zoek zijn naar een relatie.

Bijvoorbeeld: De Dating Tip van Dating Donderdag.

Wat je het best kan doen is om gewoon verder te gaan met je leven en alles op te pakken, alsof je er niet mee zit. Het is zeker beter dan bij de pakken neer te gaan zitten, zo laat je jouw ex dan ook zien dat je nog wel wat anders in je leven hebt!

Afleiding van die ex

En zo komen we dan ook bij het kopje afleiding.

Jouw huidige leven is een afleiding van je liefdesverdriet. Ondanks dat je met je ex in je buik zit, wil je toch de indruk wekken dat alles voor de wind verloopt.

mooie stad
Bezoek eens een mooie stad!

Je kan hierbij aan alles denken wat niet met je ex te maken heeft, bijvoorbeeld jouw goede sportvoornemens of je lievelingseten. Spreek anders gewoon een keer af met je beste vriend(in) of zoek je ouders weer eens op!

Een interessante manier van afleiding is om het daten opnieuw op te pakken. Probeer bijvoorbeeld een nieuwe datingsite uit. Het kan allemaal gratis!

Afleiding wordt dan ook gezien als één van de best werkende technieken om jouw ex uit je hoofd te laten. Deze vorm van vermijden zorgt dan wel niet dat de verliefde gevoelens weggaan, maar je komt zeker sneller over je ex heen.

Negatieve gevoelens opwekken

Een laatste strategie om die stomme (of toch wel leuke) ex nou eens te vergeten is om je eigen negatieve gevoelens over je ex naar jezelf uit te spreken.

Waar ergerde jij je nou al die tijd aan?

Wat voor rare of stomme trekjes had je last van?

Door de negatieve kanten van je ex te belichten, kan de klap van verlies ineens weer meevallen. Deze negatieve eigenschappen bieden ook weer kans om voor jouw volgende date wel de juiste match te vinden.

Ter afsluiting

Ben je het eens met deze aanpak? Laat dan even weten hoe het is bevallen!

Heb je zelf nog goedwerkende technieken die jou over je ex heen hebben geholpen? Het is altijd nuttig voor anderen om deze te delen!

4.5/5 - (2 stemmen)

Maak Helemaal Gratis kennis met een Datingcoach van Lexa.nl

Via Datingsitekeuze.nl schrijf je gratis in en laat je je begeleiden door een gespecialiseerde datingcoach. Zo start je gratis een gesprek over jouw intenties binnen online daten en ontvang je persoonlijke matches en tips voor jouw datingprofiel.

Dit leidt tot in meer dan 84% van de gevallen tot een geslaagde eerste ontmoeting!


Plaats een reactie