Welke datingsite past het beste bij mij?

Als je op zoek bent naar een datingsite, dan komt de vraag ‘Welke datingsite past bij mij’ misschien wel in je op. Er zijn immers talloze sites om uit te kiezen, weet jij veel waar je dan het beste uit bent.

In dit artikel zullen we je middels een aantal tips proberen te helpen met het vinden van de juiste datingsite voor jou. Hier vind je singles met dezelfde interesses en intenties.

1. Zoek naar jouw doelgroep

De eerste en misschien wel belangrijkste tip, is om een site te zoeken waar jouw doelgroep op afkomt.

Denk daarbij bijvoorbeeld aan 50 plus dating, hoger opgeleiden, christelijk, gaydating of vreemdgaan. Op die manier ga je in ieder geval zoeken bij een datingsite die aan je doelgroep voldoet.

Het kan zijn dat je een breed scala aan voorkeuren hebt in een partner. In dat geval kan je ook eens kijken bij de algemene datingsites. Die sites trekken over het algemeen een breder publiek aan (= meer potentiële partners), en op de site zelf kan je ook nog voldoende filters instellen.

Waar je ook naar op zoek bent, er is eigenlijk altijd wel een geschikte datingsite. Maar weet vooraf dus wel in welke groep je die zoekt.

2. Lees ervaringen van andere gebruikers

Vervolgens kan je online ervaringen van andere gebruikers lezen. Hiervoor is bijvoorbeeld Datingsitekeuze.nl erg geschikt. Zoek echter op meerdere sites naar meerdere reviews, zodat je een duidelijk beeld krijgt van de datingsite(s) waar je in geïnteresseerd bent.

Zo kan het zijn dat je vaak online leest over een datingsite dat ze nepprofielen hebben. Zo’n site kan je dan eerder overwegen om toch maar niet voor te betalen.

3. Betaal voor je datingsite abonnement

Over betalen gesproken, kies voor een datingsite waar je voor betaalt om een lidmaatschap te hebben. Dit heeft een aantal voordelen:

  • Het aantal nepaccounts op de site zal niet zo hoog zijn. Het kost immers geld om zo’n lidmaatschap aan te vragen.
  • De overige leden op de site nemen het (online) daten serieus: ze betalen er immers voor. Zo zullen ze sneller reageren en proactief handelen.

Op zo’n datingsite met een betaald lidmaatschap kan je je vaak wel gewoon gratis aanmelden. Je mogelijkheden zijn wel erg beperkt, zo kan je dan waarschijnlijk geen berichtjes naar andere mensen sturen. Wel kom je er zo achter of de site je wat lijkt, en kan je vervolgens een abonnement afsluiten.

Dat wil niet wegnemen dat gratis datingsites helemaal een no-go zijn. Natuurlijk kan je daar ook de liefde van je leven ontmoeten. Zo zijn er bijvoorbeeld genoeg verhalen over bijvoorbeeld Tinder.

4. Vergelijk de datingsites

Als vierde en laatste tip: datingsites vergelijken. Dit kan je bijvoorbeeld doen met onze vergelijker.

Hier kan je bijvoorbeeld de eerste drie tips op toepassen om de juiste datingsite te vinden die bij jou past.

Op die manier kom je er ook achter hoeveel keuzes je eigenlijk wel niet hebt, mocht je dat nog niet gemerkt hebben. Vergelijk dus zeker de sites als je door de bomen het bos niet meer zit.

5/5 - (1 stemmen)

Maak Helemaal Gratis kennis met een Datingcoach van Lexa.nl

Via Datingsitekeuze.nl schrijf je gratis in en laat je je begeleiden door een gespecialiseerde datingcoach. Zo start je gratis een gesprek over jouw intenties binnen online daten en ontvang je persoonlijke matches en tips voor jouw datingprofiel.

Dit leidt tot in meer dan 84% van de gevallen tot een geslaagde eerste ontmoeting!


Plaats een reactie