Relatieplanet of Lexa: Wat is de beste keuze?

De keuze voor een datingsite kan in enkele gevallen nog wel eens tegenvallen. Zeker wanneer dit om een grote datingsite als Relatieplanet of Lexa gaat!

De moed zakt enkelen snel in de schoenen wanneer ze deze twee erg vergelijkbare datingsites vergelijken en door de bomen het bos niet meer zien.

Gelukkig biedt Datingsitekeuze.nl in dit artikel een duidelijk overzicht van de verschillen tussen de twee datingsites en zie je aan het einde dus welke datingsite beter bij je past!

Relatieplanet of Lexa kiezen

Het is al erg fijn dat je al aangekomen bent bij slechts twee datingsites. Dus wordt het nu Relatieplanet of Lexa? Deze twee datingsites zijn zichtbaar erg populair binnen Nederland en hebben beiden grote successen behaald.

Het kiezen voor een datingsite vergt enige toewijding maar een eerste uitweg is het overwegen van een gratis account bij beide datingsites. Zo kan je geheel zonder kosten de sites uitproberen en kijken welke functies ze bieden!

Aangezien de keuze erg afhankelijk is van de persoon, is het het best om zelf een praktische test te maken met je eigen profiel op beide sites. Dit artikel geeft echter aan welke beter is per persoon en wat de verschillen zijn.

Allereerst is het in ieder geval fijn om voor jezelf duidelijk te hebben waar jezelf naar op zoek bent en met welke intentie je date. Zowel Relatieplanet als Lexa focust zich echter op een zeer algemene doelgroep. Hier melden zich veelal singles aan die op zoek zijn naar andere vrijgezellen voor een serieuze date of duurzame relatie.

Het is niet voor niets dat de doelgroep zo breed is, ze hebben al veel succes behaald en een handig platform. Dit strekt zelfs verder dan slechts de website, je kan nu ook daten via hun handige dating apps!

Eerst over Relatieplanet

Relatie Planet .nl

Wanneer je Relatieplanet.nl bekijkt, valt je meteen op dat zij erg trots zijn op de hoogste privacy score van alle datingsites.

Je hoeft hier dus zeker niet bang te zijn dat jouw gegevens lekken. De grootste waarden zijn namelijk veiligheid en betrouwbaarheid voor de leden. Privacy staat op nummer 1 in het vaandel!

Bij Relatieplanet ontdek en ontmoet je singles die bij je passen, te vinden binnen heel Nederland. Dagelijks zijn er veel leden actief en dit is mede dankzij de lange tijd dat Relatieplanet bestaat en de vele inschrijvingen.

Je kan hier veilig en betrouwbaar daten voor een zeer schappelijke prijs. Het datingplatform is uitgebreid tot datingsite en dating app waarin je snel en gemakkelijk nieuwe matches vindt tussen de vele actieve leden!

Bekijk direct de mogelijkheden van Relatieplanet via een gratis profiel en ervaar het online daten hier zelf!

Bekijk ook: Onze eigen Relatieplanet review.

Meer over Lexa

Lexa .nl

Tegenover Relatieplanet staat Lexa welke een stuk directer is in de omgang.

De leden van Lexa streven veelal naar een echte relatie die ze online matchen via het datingplatform zelf of de datingapp.

Wat je daarnaast vaak ziet is dat de leden van Lexa wat actiever zijn op de dating app en zo de meeste matches krijgen. Je kan ze op een heel persoonlijke manier daten en een match vinden die bij écht bij je past!

Zo heb je een hoger aantal successen bij Lexa, maar ligt het toch vrij dicht bij het aantal singles dat een relatie vond bij Relatieplanet.

Voor een uitgebreide ervaring raden we je aan een gratis account te maken bij Lexa waardoor je binnenstebuiten door hebt hoe online daten hier is!

Bekijk ook: Onze Lexa review.

Verdere verschillen tussen de twee

Waar je Relatieplanet toch wel het voordeel van de twijfel moet geven, is de veiligheid en privacy van leden op de site. Zij hebben hier een geheel andere focus dan Lexa.

Lexa doet het zeker niet slecht op het gebied van privacy maar focust zich meer op het ondersteunen van match-making via hun datingapp.

Bedenk dus goed voor jezelf welke waarden je hecht aan online daten en op welke manier je een datingsite zal gebruiken. Dit zal een groot aandeel zijn in het kiezen tussen Relatieplanet of Lexa.

Algemene Doelgroep

Veel datingsites zoeken de concurrentie ergens anders, aangezien Relatieplanet en Lexa een erg brede doelgroep hebben. Zo zie je dat deze datingsites zich bijvoorbeeld focussen op groepen als 50 plus, hoger opgeleiden, dating voor homo’s of sexdating.

Aangezien Relatieplanet en Lexa één van de eerste waren in het online dating, kunnen zijn de doelgroep zeer algemeen houden. Hierbij is de enige eis dat je pas lid kan worden wanneer je 18 jaar en ouder bent.

Toch zie je een groep die het meest actief is binnen beide datingsites. Zo heb je bij Lexa vooral singles die regionaal daten via de Lexa App en tussen de 30 en 45 jaar oud zijn.

Bij Relatieplanet is deze samenstelling net wat anders, mede omdat zij een net wat andere focus laten zien met betrekking tot online daten. Hier heb je vrijgezellen tussen de 35 en 65 jaar oud die wat meer nationaal daten.

Ook qua abonnementen zie je dit verschil terug. Kies je voor Relatieplanet, dan is het lidmaatschap erg duidelijk in wat je ontvangt voor de prijs die je betaalt. Bij Lexa kan je hier nog heel wat handige toeters en bellen bij kopen, die door deze leden echter enorm gewaardeerd worden!

Mogelijkheden anders dan Relatieplanet en Lexa

Uiteraard zou je de keuze kunnen verbreden, buiten Relatieplanet en Lexa om. Dit bericht focust vooral op deze twee datingsites, en hopelijk heb je een duidelijk beeld kunnen krijgen!

Is het kiezen voor Relatieplanet of Lexa toch nog niet helemaal wat je zoekt? Dan is Parship voor velen ook een nog een overweging!

Deze populaire keuze onder vele Nederlands singles, noemt zichzelf de nummer 1 in het gebied van serieuze relaties! Zo heb je een derde datingsite die je kan meenemen in je keuzes. Bekijk ook onze blog voor het kiezen voor Parship of Lexa:

Parship staat bekend om het hoge slagingspercentage maar ook de goede man/vrouw balans. Een goede datingsite voor vrijgezellen van 30 jaar en ouder!

Uiteraard biedt Parship ook de mogelijkheid om je geheel gratis in te schrijven.

5/5 - (3 stemmen)

Maak Helemaal Gratis kennis met een Datingcoach van Lexa.nl

Via Datingsitekeuze.nl schrijf je gratis in en laat je je begeleiden door een gespecialiseerde datingcoach. Zo start je gratis een gesprek over jouw intenties binnen online daten en ontvang je persoonlijke matches en tips voor jouw datingprofiel.

Dit leidt tot in meer dan 84% van de gevallen tot een geslaagde eerste ontmoeting!


Plaats een reactie