Hoger opgeleiden

Als je op zoekt bent naar een serieuze partner op niveau, dan kan je nadenken over dating voor hoger opgeleiden. Er zijn websites die zich puur richten op de hoger opgeleide singles, en die vind je hieronder. Dating voor hoger opgeleiden is erg populair.

Zie ook: Top 7 beste datingsite voor hoger opgeleiden.

EliteDating

EliteDating, voorheen bekend als eDarling, is een datingsite waar je op zoek kan gaan naar een serieuze relatie. Door de uitgebreide persoonlijkheidstest weet EliteDating veel potentiële partners voor je te vinden die ook serieus op zoek zijn. Deze datingsite richt zich op een hoger opgeleid…

eMatching

eMatching is een datingsite die zich richt op een specifieke doelgroep. Dit zijn hoger opgeleiden, zoals hbo’ers en academici. Alle leden zijn op zoek naar een vaste en serieuze relatie, maar eerst natuurlijk een match. Je hoeft je geen zorgen te maken om met een…

Lexa

Lexa, vind de persoon die echt bij je past. De leden zijn zeer actief en allen op zoek naar hun perfecte match. Lexa belooft je dat ze er alles aan zullen doen om die voor je te vinden. Deze belofte is niet zomaar één en…

Match4me

Match4me is een datingsite gericht op hoger opgeleiden singles. Daaronder wordt verstaan HBO en/of WO opgeleid. Het behoort tot een van de populairste sites die zich richt op het hoger opgeleid publiek. De andere daarin zijn bijvoorbeeld E-Matching en Elitedating. Match4me wordt gezien als een…

Parship

Parship behoort tot een van de grootste en bekendste datingsites van Nederland. Het bouwt voort op een succesvolle formule voor de matching, waardoor veel mensen een partner hebben weten te vinden. Verder is Parship gebruiksvriendelijk, heeft het veel functionaliteiten en wordt de klantenservice goed beoordeeld….

Er is een reden dat dit soort websites succes hebben. Mensen met hetzelfde kennisniveau worden eenmaal sneller op elkaar verliefd. Hoger opgeleiden hebben eenzelfde niveau van kennis, en zullen een diepgaander gesprek kunnen hebben over diverse zaken in de wereld.

Het vinden van hoog opgeleide singles is echter wel een uitdaging voor de meeste mensen. De meeste partners die aan de eisen voldoen binnen eigen kringen zijn bijvoorbeeld al bezet. Datingsites gericht op hoger opgeleiden bieden hierin een ideale uitkomst.

Ook is het zo dat voor de meeste singles met een afgeronde HBO of WO titel hun zoektocht naar een partner niet de nummer één prioriteit heeft. Die ligt namelijk vaak ook nog op de carrière. Met de komst van online datingsites is het wel een stuk makkelijker voor deze mensen om ook te zoeken naar een potentiële partner.

Voordelen hoger opgeleiden dating

Als je nog niet besloten hebt of dating voor hoger opgeleiden iets voor jou is, dan staan hier nog eens een aantal voordelen:

  • Je ontmoet gelijkgestemde singles. Via datingsites voor hoger opgeleiden vind je waarschijnlijk ander publiek dan op een gratis datingsite.
  • Het is goed mogelijk dat je altijd al op zoek bent geweest naar iemand met hetzelfde kennisniveau. Die filter kan je achterwegen laten op deze specifieke sites.
  • De methodes voor de matching van deze sites zijn vaak van erg hoge kwaliteit. Hierdoor kom je sneller in contact met interessante personen.
  • Bovendien zijn deze sites niet laagdrempelig genoeg voor oplichters (en behoren hoger opgeleiden niet tot de doelgroep).

Hoogopgeleide singles vinden

Via de bovengenoemde datingsites (bijvoorbeeld EliteDating, Parship, Match4Me of E-Matching) heb je natuurlijk een grote kans om je partner te vinden. Wellicht heb je dat al geprobeerd, of zoek je andere manieren om singles te ontmoeten (buiten het online gedeelte). Dat kan natuurlijk ook, wat dacht je bijvoorbeeld van de volgende plekken.

Via het werk

Als je zelf een hoogopgeleid individu bent, dan zal je ongetwijfeld ook ergens werken waar andere hoogopgeleide mensen te vinden zijn. Wellicht bevindt je nieuwe partner zich ook op diezelfde werkvloer. Stap daar eens een beetje uit je comfortzone, loop op een andere afdeling langs en lunch ergens anders dan achter je bureau.

Ook is het zeker interessant om aan te sluiten bij een borrel. Bijvoorbeeld de kerst-, nieuwjaars- of vrijdagmiddagborrel. Daarnaast kan je ook evenementen bezoeken die te maken hebben met wat je doet. Zo ontmoet je mensen uit andere bedrijven, die dezelfde (werk)interesses delen als jij.

4/5 - (7 stemmen)