Facebook dating Datingsite Review

Iedereen kent Facebook wel als social media platform. Wat voor minder mensen bekend is, is dat je ook gebruik kan maken van Facebook dating, een dating platform binnen de app van Facebook zelf. Door het gigantische aantal leden dat zich op Facebook bevindt, kan het daarmee zomaar in een keer een van de grootste dating apps worden.

Het maken van een dating platform op Facebook stond al langer op de planning van het bedrijf. In oktober 2020 is het uiteindelijk ook uitgerold naar Nederland, en is er dus nog een nieuwe app bij gekomen waar je kan proberen om de liefde (of iets vriendschappen of casual dates) te vinden.

Beginnen met Facebook dating

Als je ook van Facebook dating gebruik wilt maken, kan je dit gewoon binnen de Facebook app zelf doen. Je hoeft er geen nieuwe dating app voor te downloaden.

Je navigeert in de Facebook app naar het menu (de drie liggende streepjes), en daar zie je in het overzicht (bij marketplaces, groepen, pagina’s, evenementen, etc.) dating bij staan. Klik daar op, en je kan een dating profiel aanmaken.

Het aanmaken van een dating profiel gaat heel simpel. Je moet aangeven wat voor een soort mensen je zoekt (mannen, vrouwen, beide, trans, alles) en een profieltekst en foto toevoegen. Ook kan je nog grappige, interessante of leuke antwoorden geven op een aantal standaardvragen (vragentegels). Die worden in je profiel weergegeven. Kunnen bijvoorbeeld helpen om het ijs te breken bij het versturen van een eerste bericht.

Overigens goed om te weten dat je Facebook dating compleet anders is dan de rest van je Facebook account. Je huidige vrienden zullen niet te weten komen dat je gebruik maakt van de dating functie.

Privacy bij Facebook dating

Privacy is een heikel puntje bij Facebook, en het staat er voor de meeste mensen waarschijnlijk niet al te best in voor. Daarom hier ook nog even een kort stukje over hoe Facebook dating met je privacy omgaat.

Je krijgt zelf de keuze wie welke gegevens van je mag zijn. Denk aan het volgende:

 • Je bestaande vrienden zien niet dat je actief bent op Facebook dating.
 • Het is mogelijk om aan te geven om je bestaande vrienden die ook actief zijn op FB dating, te zien te krijgen als mogelijke matches.
 • Vrienden van vrienden zien als matches is een mogelijkheid die je zelf aan of uit kan zetten.
 • De chatfunctie is afzonderlijk van Facebook messenger, Whatsapp of Instagram.

Daarnaast is het dus goed om te weten dat de dating functie van de app verder volledig gescheiden is van de rest van het Facebook platform.

Secret crush toevoegen

Een van de interessante functies die Facebook heeft toegevoegd aan de dating app, is de functie secret crush.

Je kan hierbij je vrienden opgeven (Facebook vrienden of Instagram volgers) waar je stiekem een crush op hebt. Dit mogen er maximaal 9 zijn (voor als je veel crushes hebt).

Die krijgen dit niet te zien, behalve als zij ook aangeven dat jij een secret crush van hun bent.

Op die manier kan je huidige vrienden met wie je wel eens een beschuitje zou willen eten als match krijgen. Maar enkel als zij jou dus ook toevoegen als secret crush.

Kosten Facebook dating

Facebook dating is volledig gratis in gebruik, en is dus een gratis datingsite en app. Of dit lang blijft, geen idee. Facebook heeft aangegeven dit zo lang mogelijk gratis te blijven houden.

Daarmee willen ze waarschijnlijk zo snel mogelijk zo veel mogelijk marktaandeel winnen, en kijken dan wel of ze er nog verder iets mee willen verdienen.

Zo’n oplossing voor geld verdienen kan bij Facebook natuurlijk zijn door het tonen van advertenties, net zoals ze op de rest van het platform ook doen. Verder zou het gewoon gratis in gebruik kunnen blijven.

Doe er dus vooral je voordeel mee.

Facebook dating reviews

Heb je ervaringen met Facebook dating, laat die hieronder dan achter. Zo kunnen andere bezoekers van Datingsitekeuze.nl ook de beste dating app vinden waarmee ze op zoek kunnen naar een leuke date.

3.2/5 - (12 stemmen)

Maak Helemaal Gratis kennis met een Datingcoach van Lexa.nl

Via Datingsitekeuze.nl schrijf je gratis in en laat je je begeleiden door een gespecialiseerde datingcoach. Zo start je gratis een gesprek over jouw intenties binnen online daten en ontvang je persoonlijke matches en tips voor jouw datingprofiel.

Dit leidt tot in meer dan 84% van de gevallen tot een geslaagde eerste ontmoeting!


3 gedachten over “Facebook dating”

 1. Facebook dating zit vol met fake accounts! Pas op! Als het te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat waarschijnlijk ook zo.
  Waarschijnlijk zit er een bende Afrikanen achter je geld aan. Ga dus nooit naar Whatsapp en open zeker geen links.

  Beantwoorden
 2. Snap er helemaal niets van. Krijg niet te zien of ik iemand een hartje geef ( ik ga er van uit dat diegene dat te zien krijgt)
  Als ik een match krijg gebeurd er vervolgens niets. Al mijn matches zijn niet meer te zien kortom heel onduidelijk en slecht πŸ‘Ž 😑😑😑😑😑😑😑😑😑😑😑😑😑😑😑😑😑😑

  Beantwoorden

Plaats een reactie