Christianmatch Datingsite Review

Soms ben je als single op zoek naar iemand die gelijkgestemd is. Iemand die dezelfde overtuigingen heeft of die op dezelfde manier in het leven staat. Ben je op zoek naar iemand, die net als jij, gelovig is? Dan kun je kiezen voor een profiel bij Christianmatch. Deze datingsite behoort tot een van de grootste christelijke datingsites in Nederland. Wil je weten hoe deze datingsite werkt en wat je opties zijn? Dat lees je hier!

Meer over Christianmatch

Christianmatch is een christelijke datingsite met meer dan 2300 profielen van zowel evangelische als reformatorische singles. Deze datingsite is geschikt voor jongvolwassenen en volwassenen die op zoek zijn naar een date met dezelfde geloofsovertuiging. Christianmatch is ontwikkeld door een bedrijf in Amersfoort die ook de websites OneWay en Gospel heeft ontwikkeld. De redactie heeft dan ook veel ervaring met christelijke datingsites. 

Zo werkt daten via Christianmatch

Het is erg gemakkelijk om lid te worden van Christianmatch. Bij het aanmaken van een profiel krijg je de eerste twee weken een gratis abonnement om uitgebreid kennis te maken met de app. Bij het aanmaken van een account moet je enkele gegevens invullen, zoals naam, mailadres en geslacht. Dan volgt er een tweede fase waarin je enkele meerkeuzevragen krijgt. De derde stap is het invullen van het profiel. Bij de vierde stap wordt het e-mailadres bevestigd. 

Christianmatch is een datingsite zonder al te veel bijzondere extra’s. De basiselementen zijn aanwezig, namelijk het zoeken naar profielen, het bekijken hiervan, het sturen van een bericht het chatten met anderen via een forum. Religie speelt een belangrijke rol bij Christianmatch. Zo kun je in het chatforum over verschillende onderwerpen praten die binnen het christendom belangrijk zijn. Bij Christianmatch wordt gebruik gemaakt van LINC: Love Indicating Computer: het algoritme berekent een LINC-score voor singles die maximaal 5 jaar van elkaar verschillen. Hoe hoger de score: hoe beter jullie bij elkaar passen.

De kosten van Christianmatch

Met het gratis proefabonnement kun je vrijblijvend profielen bekijken en contacten leggen. Verder is het mogelijk om in te loggen op de christelijke chat. Na twee weken gebruikt gemaakt te hebben van het proefabonnement, kun je ervoor kiezen om een betaalt abonnement af te sluiten. Kies je daar niet voor? Dan verloopt het proefabonnement automatisch en wordt je automatisch uitgeschreven.Het is dus mogelijk om de eerste twee weken gratis gebruik te maken van de datingsite. Bevalt Christianmatch? Dan heb je de mogelijkheid om verder te gaan met een betaalt lidmaatschap. Vanaf €5 per maand ben je lid van deze datingsite. Dit betaal je wanneer je een jaarabonnement neemt van €59,95. Bij Christianmatch geldt dat de kosten per maand minder zijn wanneer je een langer abonnement afsluit. Wat zijn de kosten per maand?

 • 1 maand: €10,95
 • 3 maanden: €24,95
 • 6 maanden: €39,95

Voor- en nadelen van Christianmatch

Om te kiezen voor een datingsite als Christianmatch is het goed om te weten wat hierbij je mogelijkheden zijn. Er zitten zowel voor- als nadelen aan het gebruik van deze datingsite en daarom vind je hier eerst de voordelen op een rij:

 1. Bij Christianmatch heerst een vriendelijke sfeer;
 2. Het is gemakkelijk om Christianmatch te gebruiken; hierdoor is het een zeer goede instap-site voor online daten als christen;
 3. Je kunt gebruik maken van een gratis abonnement voor twee weken;
 4. Er zijn verschillende manieren om interesse te tonen in een ander;
 5. De redactie is snel met het beantwoorden van vragen.

Er zijn ook een aantal zaken die als nadelig kunnen worden beschouwd. De volgende punten zijn mogelijk nadelig:

 • De website is niet mobielvriendelijk en daarnaast is er ook geen app beschikbaar
 • Je kunt niet zien of een lid abonnee is; hierdoor kan het mogelijk zijn dat je berichten stuurt naar mensen die geen bericht terug kunnen sturen;
 • Het kost veel tijd om alle mogelijkheden en functies te doorzoeken
 • Alleen betaalde abonnees kunnen berichten lezen en versturen of zien wie hun profiel heeft bekeken.
5/5 - (1 stemmen)

Maak Helemaal Gratis kennis met een Datingcoach van Lexa.nl

Via Datingsitekeuze.nl schrijf je gratis in en laat je je begeleiden door een gespecialiseerde datingcoach. Zo start je gratis een gesprek over jouw intenties binnen online daten en ontvang je persoonlijke matches en tips voor jouw datingprofiel.

Dit leidt tot in meer dan 84% van de gevallen tot een geslaagde eerste ontmoeting!


Plaats een reactie