Meetic Datingsite Review

Woon je in België en ben je op zoek naar een nieuwe liefde? Dan is het goed om te weten dat je onder andere kunt kiezen voor Meetic. Je kunt Meetic zien als de Belgische tegenhanger van Lexa, de bekende datingsite in Nederland. De leden van Meetic bevinden zich voornamelijk in België, maar ook in Frankrijk en Nederland. Wanneer je op zoek bent naar een goede datingsite is het zeker de moeite waard om eens te kijken naar de mogelijkheden bij Meetic. Hier lees je de belangrijkste informatie over Meetic, waaronder de kosten voor een lidmaatschap, maar ook de voor- en nadelen. 

Meer over Meetic

Meetic is een internationaal platform voor singles en is in Nederland ook wel bekend als Lexa. Via deze datingsite is het onder andere goed mogelijk om een leuke date te vinden, maar ook om casual met anderen af te spreken en om iemand te vinden voor een serieuze relatie. Meetic is ook beschikbaar als app, waardoor je altijd en overal contact kunt houden met je matches. 

Van Meetic is bekend dat ze, net als Lexa, geen specifieke doelgroep hebben waar zij zich op richten. Er zijn dagelijks duizenden singles op zoek naar een levenspartner. De werking van de app werkt vrijwel hetzelfde als Lexa, maar is wel echt bedoeld voor Belgische singles die op zoek zijn naar een date in hun eigen regio. Het is daarom ook mogelijk om Nederlanders en Fransen tegen te komen die in de buurt wonen. De gemiddelde leeftijd van Meetic gebruikers ligt tussen de 30 en 50 jaar. 

Zo werkt daten via Meetic

Het is erg eenvoudig om een leuke date te vinden via Meetic. Je kunt zelf een profiel aanmaken en op zoek gaan naar de profielen van andere vrijgezellen. Er worden iedere dag 100 profielen aan je getoond met mogelijke matches. Het is heel gemakkelijk om een bericht te sturen en een videochat te beginnen met iemand die je leuk vindt. Na het installeren van de app kun je vrijwel direct aan de slag. Het is belangrijk om je profiel zo uitgebreid mogelijk in te vullen, omdat jouw profiel dan ook aantrekkelijker wordt om te laten zien aan anderen. Je krijgt dagelijks 100 profielen te zien, maar je kunt ook zelf zoeken naar profielen. 

Meetic: de kosten voor een abonnement

Het is goed mogelijk om Meetic te beginnen met een gratis abonnement. Hierbij krijg je een goed beeld van wat Meetic voor app is en wat je er precies mee kunt. Je kunt profielen zoeken en ontdekken of er iets bij zit wat je zoekt. Om echt optimaal gebruik te kunnen maken van de app is een betaald lidmaatschap nodig. Je kunt dan berichten sturen, bekijken wie jouw profiel bekeken heeft en daarnaast heb je geen last van reclames. Dit betaal je voor een premium lidmaatschap bij Meetic:

  • 1 maand: €29,99
  • 3 maanden: €19,99
  • 6 maanden: €14,99

Voor- en nadelen van Meetic

Wat zijn de voor- en nadelen van een app als Meetic? Omdat je tegenwoordig uit zoveel verschillende datingsites kunt kiezen, is het goed om te weten wat de voordelen en ook de nadelen van Meetic zijn. Op deze manier wordt het makkelijker om een goed overwogen keuze te maken voor een datingsite of app. De voordelen van Meetic:

  1. Meetic is de meest populaire app voor dating in België en dat is niet voor niets;
  2. Het is gemakkelijk om je gratis aan te melden voor Meetic;
  3. De functionaliteiten zijn hetzelfde als bij Lexa en daardoor eenvoudig te begrijpen voor mensen die ervaring hebben met deze datingapp;
  4. Je kunt altijd en overal contact leggen dankzij de Meetic app

Het is ook goed om te weten of er mindere punten zitten aan de datingsite Meetic. Er zijn een aantal zaken die mogelijk als nadeel gezien kunnen worden. Het gaat onder andere over de volgende punten:

  • Als gratis lid heb je beperkte functies en dus is het afsluiten van een betaald lidmaatschap niet te vermijden;
  • Er zijn redelijk wat nepprofielen aanwezig op Meetic. De app is naar eigen zeggen non-stop bezig met het controleren van profielen;
  • Met gratis gebruik van Meetic kom je relatief veel advertenties tegen. 

Maak Helemaal Gratis kennis met een Datingcoach van Lexa.nl

Via Datingsitekeuze.nl schrijf je gratis in en laat je je begeleiden door een gespecialiseerde datingcoach. Zo start je gratis een gesprek over jouw intenties binnen online daten en ontvang je persoonlijke matches en tips voor jouw datingprofiel.

Dit leidt tot in meer dan 84% van de gevallen tot een geslaagde eerste ontmoeting!


Plaats een reactie