Wees een minnaar, geen raadgever

Als we mensen ontmoeten en beginnen met daten, kan het verleidelijk zijn om onze partner alles te vertellen over ons verleden, over onze toekomstige verwachtingen en dromen. We willen open en eerlijk zijn, want we willen een hechte intieme eenheid delen en bouwen, ons tegen de wereld.

Probeer zware lasten te vermijden in een nieuwe relatie

Daten gaat niet over het ondergaan van een therapie. Het gaat over plezier, seks, genieten van de chemie en geleidelijk aan, na verloop van tijd, problemen bespreken en delen in elkaars plannen en doelen. De verantwoordelijkheid voor onze eigen keuzes en beslissingen opgeven mogen we niet zomaar doen door te veel op de andere persoon te vertrouwen. Alles moet voorafgaan door het voeren van een serieus en diepgaand gesprek, voordat we beslissen welke keuzes we in ons leven moeten maken. Als je dit meteen doet bij de start van een nieuwe relatie, is dit meteen een zware last om te dragen voor de nieuwe relatie.

Teleurgestelde mannen

Mannen zijn er vaak in teleurgesteld dat hun vriendin de relatie beëindigt door redenen die ze niet wisten of beseften. Het blijkt soms dat ze na maanden te horen krijgen van de problemen, bijvoorbeeld hoe vreselijk zijn werk, financiële of persoonlijke situaties zijn en er geen samenhangende interesses zijn. Dergelijke mannen kunnen het plotse gedrag van hun vriendin niet begrijpen. Ze wisten niet dat de partner niet tevreden was, terwijl de man het gevoel had dat ze eerlijk waren en dingen deelden.

Het verschil tussen mannen en vrouwen

Omgekeerd vinden mannen het soms moeilijk als ze de problemen met hun vriendin regelmatig hebben besproken, maar ze geen van de dingen hebben gedaan die werden voorgesteld om de kwestie op te lossen. Mannen hebben vaak het gevoel dat, als een probleem naar buiten wordt gebracht, besproken en geadviseerd, het dan is opgelost. Meisjes kunnen zich beter voelen door simpelweg over een probleem te praten. Het gevoel om naar hen te luisteren en begrepen te worden kan voldoende zijn om hun gevoelens te verbeteren. Deze situaties zijn frustrerend voor koppels, omdat niets lijkt te worden opgelost. Er is op dit moment een gebrek aan begrip van wat elke persoon uit de relatie nodig heeft.

Stress van het werk kan een boosdoener zijn

Er bestaan heel wat mannen met een stressvolle, veeleisende carrière. De stress die ze ervaren, willen ze vaak niet delen met anderen, omdat ze hun vrienden of hun sociale leven niet willen belasten met hierover te praten. Ze willen andere niet belasten met doelen, deadlines en andere zakelijke stress. Ze zijn zich bewust van het potentieel van een ontmoeting voor een gezellig avondje uit. Daar hoort het bespreken van hun werk gerelateerde kwesties niet in thuis. Om te kunnen genieten van een goede relatie, is het echter belangrijk om vrij te zijn van negatieve zorgen en problemen.

De juiste balans in een relatie

Alle relaties hebben enige balans nodig. In het begin van een relatie maken we kennis met plezier, lachen, samen avonturen delen, af en toe problemen bespreken, enzovoort. De realiteit is echter dat ook problemen deel uitmaken van een relatie. Het is belangrijk om zorgen en problemen met elkaar te delen. Daten en het hebben van een relatie gaat over twee personen die elkaar waarderen en respecteren.

Mannen willen rust

Mannen zijn meestal op hun hoede voor vrouwen die constant drama tonen. Als alles in crisis is, kunnen ze zenuwachtig worden. Een man ziet zijn vriendin graag op een rustige, rationele manier met situaties omgaan. Hij kan haar mening over een kwestie vragen, om er vervolgens op een goede manier mee om te gaan. Als ze constant met hetzelfde probleem terugkeert en niets lijkt te hebben gedaan om het op te lossen, kan hij gefrustreerd en geïrriteerd raken door haar vermeende onvermogen om ermee om te gaan.

Vrouwen willen sterke, slimme en gevoelige mannen met begrip

Vrouwen willen dat mannen sterk en gevoelig zijn, maar ook capabel en begripvol. Het dilemma kan zijn wanneer een vrouw wil praten over een probleem dat niet echt kan worden opgelost. Ze wil alleen wat stoom afblazen over een kwestie, hem laten luisteren, maar er hoeft niets aan te worden gedaan om het te verhelpen. Dit kan echter verwarring opleveren tussen de partners.

Elkaar beter leren kennen

Het is belangrijk om te begrijpen dat daten deel uitmaakt van het proces om elkaar te leren kennen. Voldoende tijd nemen, een beetje mysterie houden en genieten van de aantrekkingskracht van een bedwelmende nieuwe relatie is de rol van dating. Niemand hoeft vanaf de eerste dag alles over elkaar te weten of te betrokken te raken bij elkaars problemen en zorgen. Geniet ervan om elkaar geleidelijk aan te leren kennen en laat de meer gedetailleerde informatie in zijn eigen tijd evolueren.


Maak Helemaal Gratis kennis met een Datingcoach van Lexa.nl

Via Datingsitekeuze.nl schrijf je gratis in en laat je je begeleiden door een gespecialiseerde datingcoach. Zo start je gratis een gesprek over jouw intenties binnen online daten en ontvang je persoonlijke matches en tips voor jouw datingprofiel.

Dit leidt tot in meer dan 84% van de gevallen tot een geslaagde eerste ontmoeting!


Plaats een reactie