Waarom hebben sommige vrouwen altijd een man nodig?

Sommige vrouwen willen altijd een man hebben. Ze kunnen zelfs een vriend in reserve hebben, voor het geval de ene het laat afweten. Hun vrienden kunnen daarom jaloers zijn en vinden dat deze persoon populair is, aantrekkelijk voor het andere geslacht en veel meer te bieden heeft dan ze mogelijk zouden kunnen. Maar is dat wel zo? Laten we eens kijken waarom sommige vrouwen altijd een partner nodig hebben.

Bang om alleen te zijn

Sommige vrouwen definiëren zichzelf door een man aan hun zijde te hebben. Ze worden zelfverzekerder als ze een partner hebben. Deze vrouwen zijn bang hoe ze het zouden redden als ze geen partner hadden. Wat zouden ze doen en waar zouden ze heen gaan als er geen partner in de buurt is om hen te steunen en om hun aandacht te geven?

Iedereen is beter dan niemand

Sommige vrouwen zullen een slechte relatie blijven onderhouden in plaats van deze te beëindigen. Ze zijn er zeker van dat ze beter in de ogen van hun vrienden staan als ze een partner hebben. Dit kan zelfs inhouden dat iemand ongeschikt wordt gehouden in plaats van de relatie te beëindigen. Ook de angst voor eenzaamheid, om alleen te zijn en zonder een partner te leven is erger dan iemand te tolereren met wie ze niet willen samen zijn.

Wat zullen andere mensen denken?

Sommige vrouwen voelen zich een lelijk eendje als ze geen partner hebben. Zelfs als ze naar de relaties van hun vrienden kijken en dat niet voor zichzelf willen, is er nog steeds een gevoel van onaantrekkelijk zijn en niet succesvol zijn.

Proberen te zijn wat de ander wil

Deze vrouwen twijfelen er misschien aan dat hun eigen opvattingen en meningen echte verdiensten zijn. Ze denken wel eens dat andere mensen beter en slimmer zijn dan zij. Er kan een constante druk ervaren worden om hun eigen meningen en gedachten aan te passen en te onderdrukken om bij de nieuwste vriend te passen. Dit kan worden gedaan om ervoor te zorgen dat de relatie overleeft, maar het kan ertoe leiden dat de vrouw haar eigen persoonlijkheid en interesses verliest omdat ze zo bezig is om haar date of partner aan te vullen.

Onafhankelijk leren zijn is belangrijk

Laten we eens kijken naar enkele positieve punten als je onafhankelijke opties wilt overwegen.

Bekijk succesvolle rolmodellen die single zijn en ontdek hoe hun leven wordt ingevuld

Op deze manier kan je kijken hoe het mogelijk is om een bevredigend leven te leiden met veel verschillende interesses, zonder de noodzaak om een partner te hebben. Veel alleenstaanden hebben een aangenaam huis, een succesvolle carrière, een sociaal leven en kinderen. Ze zijn blij. Als ze iemand leren kennen, voegt deze persoon ongetwijfeld waarde toe aan hun leven.

Lid worden van een sociale groep

Sociale clubs, liefdadigheidswerk, sportclubs en andere mogelijkheden kunnen allemaal mensen met dezelfde interesses in staat stellen om elkaar op een positieve, vermakelijke manier te ontmoeten en elkaar aan te vullen. Vriendschappen kunnen op deze manier worden gevormd in een comfortabele, gemakkelijke omgeving.

Meedoen met sociale evenementen

Vaak zijn er voldoende mogelijkheden voorhanden om andere mensen te ontmoeten buiten een normale dag en routine. Het is gemakkelijker om te chatten in een ontspannen, informele omgeving. Iedereen is er om elkaar te ontmoeten en om een plezierige tijd te hebben met elkaar.

Probeer meerdere vriendengroepen te hebben

Zich beperken tot slechts één vriendengroep betekent dat alle contacten in één omgeving zitten. Er kan veel druk zijn om bij deze vrienden een sociaal leven te houden. Het vormen van vriendschappen in verschillende gebieden van het leven biedt meer potentieel.

Accepteer uitnodigingen

Bepaalde uitnodigingen kunnen leiden tot verrassende en onverwachte ontmoetingen. Zelfs het verjaardagsfeest van een oudere buurvrouw kan leiden tot een kennismaking met haar kleinzoon. Mensen op een meer ontspannen manier ontmoeten, kan een prettige vriendschap starten die mogelijk tot iets meer kan uitgroeien.

Waardeer je vrijheid

Veel mensen die een relatie hebben gehad, genieten nadien van de vrijheid die ze als single hebben. De mogelijkheid om te doen wat ze willen en wanneer ze willen is iets om te waarderen en om van te genieten.

Zelfvertrouwen hebben en positief zijn

Werken aan vertrouwen en zelf positiever worden, kan iemand in staat stellen om te waarderen wat hij met of zonder een partner te bieden heeft. De kwaliteit van het leven wordt beter en als er een partner opduikt, komt dat omdat hij het leven met je deelt op een positieve manier, het verbetert en het aangenamer maakt.


Maak Helemaal Gratis kennis met een Datingcoach van Lexa.nl

Via Datingsitekeuze.nl schrijf je gratis in en laat je je begeleiden door een gespecialiseerde datingcoach. Zo start je gratis een gesprek over jouw intenties binnen online daten en ontvang je persoonlijke matches en tips voor jouw datingprofiel.

Dit leidt tot in meer dan 84% van de gevallen tot een geslaagde eerste ontmoeting!


Plaats een reactie