Een eerste date hebben

Wat gebeurt er als iemand je voorstelt om elkaar voor de eerste keer te ontmoeten en op date te gaan? Bij de vraag kan er eerst opwinding optreden, maar dan kan er paniek komen. Als we de persoon al kennen via onze vriendenkring, ons werk, of onze kennissenkring hebben we ze al enkele keren ontmoet in een sociale omgeving, en hebben we ook al enkele instincten over de persoon. Als het echter om een blind date gaat, hebben we misschien al een mening klaar, maar de vraag blijft nog steeds hoe de persoon er echt uit zal zien.

flirtende feestgroep

De eerste date moet leuk zijn

Een eerste date is geen sollicitatiegesprek. Het is een tijd om te zien of er enige aantrekkingskracht, potentieel voor plezier en toekomstige chemie is. Het is dus belangrijk om bepaalde dingen voor jezelf te houden op een eerste date. Het is niet nodig om je ziel bloot te leggen, alles persoonlijk te onthullen of alles over de andere persoon te ontdekken tijdens deze eerste officiële ontmoeting. Sommige dingen kunnen worden onthuld als de relatie vordert. Het is op dit moment niet nodig om eerdere geliefden of problemen en bekentenissen te bespreken. Houd de date leuk en interessant. Geniet van de gelegenheid voor een aangename tijd en begin met het uitzoeken of je elkaar leuk vindt of niet.

Enkele richtlijnen voor een leuke eerste date

Hoe dan ook, bepaalde richtlijnen kunnen handig zijn om te volgen.

Spreek af op een drukke plek

Als je afspreekt op een drukke plek, gebeuren er genoeg interessante dingen. Dit kan handig zijn indien er onvoldoende gespreksonderwerpen zijn. Ze zorgen ervoor dat alle stiltes comfortabel worden.

Zorg voor je eigen vervoer

Wanneer je zorgt voor je eigen vervoer, kan je veilig en onafhankelijk vertrekken wanneer je dat wilt of nodig hebt. Dat kan alle stress over wanneer je naar huis kan gaan doen verdwijnen naarmate de tijd vordert.

Je vrienden op de hoogte brengen

Laat je vrienden weten waar je naartoe gaat en zorg er misschien voor dat iemand je na een uur belt om te controleren of je in orde bent en ook om je de gelegenheid te geven om met een excuus weg te kunnen als dat nodig is. Je kan bijvoorbeeld altijd doen alsof de oproep een crisissituatie is waar je onmiddellijk nodig bent.

Bepaal op voorhand een tijdslimiet

Stel een tijdslimiet in op de datum van je date, misschien twee uur, zodat niemand een hele avond vastzit omdat ze beleefd willen zijn. Als alles goed gaat, kan er een tweede datum vastgelegd worden.

Tips voor vrouwen

Hier volgen enkele tips voor vrouwen die op date gaan.

Draag een jurk

Het klinkt misschien ouderwets, maar mannen zien hun vriendin er graag vrouwelijk, flirterig en aantrekkelijk uitzien. Jurken hebben nog steeds de voorsprong op broeken, hoe duur of flatterend ze ook mogen zijn.

Glimlach en wees vriendelijk

Wees vriendelijk en leuk. Glimlachen en gelukkig zijn is een winnende combinatie voor een man. Ze willen met iemand samen zijn die positief, vriendelijk en comfortabel is, vooral met zichzelf.

Luister naar je date

Mannen praten graag over zichzelf. Ze vinden het leuk om zich interessant en gerespecteerd te voelen. Goed gezelschap zijn kan een man een zeer goed gevoel geven, maar vermijd te veel vragen. Volg het gesprek op een geïnteresseerde en ontspannen manier.

Tips voor mannen

Ook als man kan je enkele tips gebruiken voor een geslaagde date.

Wees attent

Koop een drankje voor haar, open de deur en pak haar stoel of jas. Het kan de eenentwintigste eeuw zijn, maar goede manieren worden opgemerkt en een vrouw voelt zich graag speciaal. Goed behandeld worden door haar man, vooral op een eerste date, is een belangrijke indicator van hoe de man haar in de toekomst zal behandelen.

Geïnteresseerd zijn

Stel haar vragen over zichzelf en volg met relevante vragen. Ontdek wat ze graag doet.

Geef enkele feiten over jezelf

Een vrouw wil niet als nieuwsgierig worden gezien, maar teveel mysterie van een man kan zenuwslopend zijn. Het delen van een date betekent enige inspanning leveren om aan het gesprek deel te nemen.

Een eerste stap naar een nieuwe relatie

Een eerste date is mogelijk een stap naar een nieuwe relatie. Geniet ervan, maar waardeer het dat er nog veel meer datums zijn om van te genieten en je hiervoor voldoende tijd neemt.


Maak Helemaal Gratis kennis met een Datingcoach van Lexa.nl

Via Datingsitekeuze.nl schrijf je gratis in en laat je je begeleiden door een gespecialiseerde datingcoach. Zo start je gratis een gesprek over jouw intenties binnen online daten en ontvang je persoonlijke matches en tips voor jouw datingprofiel.

Dit leidt tot in meer dan 84% van de gevallen tot een geslaagde eerste ontmoeting!


Plaats een reactie