Wat als je vriend Valentijn vergeet?

Het is niet ongebruikelijk om een meisje te horen klagen dat haar vriend Valentijnsdag elke keer opnieuw vergeet. Hij is misschien lief, zorgzaam en attent op andere manieren, maar is soms niet demonstratief op Valentijnsdag en geeft haar misschien niet eens een romantische kaart. Deze vergeetachtigheid kan haar om verschillende redenen storen. Hij zal misschien niet zoveel van haar houden als zij van hem houdt, of hij zal het niet waarderen hoeveel het voor haar betekent. Als al haar vrienden mooie kaarten en extravagante cadeaus lijken te ontvangen, kan ze het gevoel krijgen dat ze de arme, verwaarloosde vriendin is. Is het onredelijk om zo van streek te zijn?

brown-bear-plush-toy-holding-red-rose-flower-1028729

Je niet laten meeslepen op Valentijnsdag

Wanneer een meisje een vriendje heeft dat vriendelijk en zorgzaam is op veel andere manieren, is het zonde om de relatie op die ene dag in het jaar in gevaar te brengen vanwege zijn gedrag. Allemaal omwille van een paar chocolaatjes en een kaart kan ze het risico lopen om een heel speciaal vriendje te verliezen. Wat een verspilling! Het kan te gemakkelijk zijn om je te laten meeslepen door verhalen van vrienden over mooie kaarten en prachtige traktaties. Interessant is om te weten dat sommige koppels regelmatig zeggen dat ze weelderige en dure geschenken ontvangen van hun partner, maar dat ze het gevoel hebben dat ze worden gegeven als vervanging voor echte liefde en aandacht, of omdat ze hun partners nauwelijks zien door bijvoorbeeld verplichtingen om lange uren te werken. Hier volgen enkele gedachten die je op Valentijnsdag kunnen helpen.

Wees dankbaar en waardeer de goede punten van je vriendje

Een liefhebbende, attente partner is iemand die heel bijzonder is. Laat hem weten hoeveel je hem waardeert en de relatie koestert. Naarmate de relatie dieper wordt, zul je merken dat je er meer vertrouwen in krijgt en minder wordt beïnvloed door zijn incidentele vergeetachtigheid.

Vertel hem hoe je over Valentijnsdag denkt

Het is belangrijk om vanaf het begin open en eerlijk te zijn over je gevoelens. Hij zal misschien niet volledig waarderen hoeveel deze kleine details voor jou betekenen. Een goede tweerichtingscommunicatie kan je helpen om elkaar beter te begrijpen.

Denk aan zijn goede punten

Laat hem echt weten dat je zijn vriendelijke gebaren waardeert. Lof is vaak een effectievere leraar in plaats van het geven van kritiek. Het kan hem helpen om zich aangemoedigd te voelen om je meer te behagen.

Ontdek hoe hij over Valentijn denkt

Sommige mensen verafschuwen het om zich onder druk gezet te voelen op Valentijn, om kaarten en geschenken te kopen voor wat zij als een commerciële onderneming beschouwen. Als hij zich zo voelt, moet je misschien zijn standpunt respecteren en laten gaan.

Organiseer zelf iets

Als je Valentijn wilt vieren, boek dan een tafel in een favoriet restaurant of organiseer een speciale avond thuis. Het maakt niet uit wie het organiseert, zolang je maar van elkaars gezelschap geniet. Het is misschien ook een mooie manier om zijn vrijgevigheid jegens jou op andere momenten in het jaar te beantwoorden.

Valentijn kan een dure aangelegenheid zijn

Bedenk dat hij het zich misschien niet kan veroorloven om je te overladen met dure traktaties. Vaak zijn restaurants, wenskaarten en geschenken duurder in deze tijden van het jaar. Hij is misschien te beschaamd om het je te vertellen.

Je eigen relatie sterker maken

Besluit om je te concentreren op het verbeteren van je eigen relatie met je partner en wees minder geïnteresseerd door je vrienden en wat er gebeurt in hun relaties. Naarmate je je vriend meer waardeert, zul je merken dat je relatie verbetert en dat je een sterker koppel wordt. Je gaat je minder bezorgd maken over de indruk op anderen of om de behoefte te voelen om zich te gedragen zoals zij.

3.5/5 - (2 stemmen)

Maak Helemaal Gratis kennis met een Datingcoach van Lexa.nl

Via Datingsitekeuze.nl schrijf je gratis in en laat je je begeleiden door een gespecialiseerde datingcoach. Zo start je gratis een gesprek over jouw intenties binnen online daten en ontvang je persoonlijke matches en tips voor jouw datingprofiel.

Dit leidt tot in meer dan 84% van de gevallen tot een geslaagde eerste ontmoeting!


Plaats een reactie