Het is tijd om weer te gaan daten

Velen van ons hebben verschillende datingservaringen gehad. Beginnend met de vroege verliefdheden vanop school en daarna de intensiteit van onze jonge liefdes, waarbij we ongetwijfeld verschillende ups en downs hebben gehad gedurende ons datingleven. Naarmate we ouder worden, zullen velen van ons serieuzer zijn en gaan investeren in onszelf, in de hoop om een langdurige relatie met een levenspartner te vormen. Als die hoop niet uitkomt, kunnen we besluiten om een pauze te nemen van het daten. Die pauze kan verstandig worden gebruikt voor de genezing, en het herstellen van het hartzeer. Ook kunnen we dan beslissen wat we echt zoeken in een partner bij een langdurige relatie. Naarmate de tijd verstrijkt, zullen we ons geleidelijk klaar beginnen te voelen, zodat het tijd is om weer te daten.

Wanneer weet je of je klaar bent om weer te gaan daten?

Laten we kijken naar enkele manieren om te weten dat het tijd is om weer te gaan daten.

Wees eerlijk tegen jezelf

Veel mensen kijken naar de TV, populaire tijdschriften en hun lokale cafeetjes om te zien wat de meest ambitieuze uitstraling van het moment is. Hoewel het interessant is om op de hoogte te zijn van populaire media, zijn de nieuwste modetrends die van jezelf een kloon maken, zeker geen recept voor succes in het datingspel. In feite kan het dragen van de nieuwste kleding en rondhangen op de nieuwste plekken uitputtend en vermoeiend zijn, vooral als je liever iets helemaal anders draagt of doet. Wanneer het tijd is om opnieuw te daten, is trouw zijn aan jezelf veel effectiever om iemand te vinden die geschikt is voor jou.

Werk aan je problemen

Als je merkt dat je negatieve gedragspatronen herhaalt, geen meningsverschillen of confrontaties aankan, vijandig wordt wanneer je wordt geconfronteerd met advies of kritiek, waarom zou je je dan niet bezighouden met bijvoorbeeld hypnotherapie of counseling als een manier om je problemen aan te pakken voordat het tijd is om weer te gaan daten. Hypnotherapie is een waardevolle manier om de redenen voor je reacties te begrijpen en ze vervolgens te waarderen. Nadien kan je ze loslaten omdat ze niet langer tot een nuttig doel dienen.

Waardeer advies, maar maak je eigen keuzes en beslissingen

De belangrijke mensen in je leven, zoals familie en vrienden, willen dat je gelukkig bent. Ze kunnen echter hun eigen agenda hebben met advies en meningen. Waardeer hun advies, maar onthoud dat jij het bent die moet leven met de keuzes die je maakt. Geniet in alle opzichten van hun zorg en aandacht, maar doe een stap achteruit en ontdek wat het beste voor jou is.

Zorg voor jezelf

Het beëindigen van een relatie kan een verwoestende klap zijn voor ons zelfvertrouwen. Wat moet er gebeuren om die gebieden voor jou te verbeteren? Ja, hypnotherapie kan een hulp zijn, maar het kan ook een hulp zijn om de tijd te nemen om je imago te vernieuwen. Sommige mensen maken van de gelegenheid gebruik om hun uiterlijk bij te werken, om een beetje af te vallen, om hun manier van kleden te veranderen, om naar een sportschool te gaan, om wat nieuwe vaardigheden te leren, enzovoort. Een inspanning leveren om tijd en energie in jezelf te investeren is een goede manier om je voor te bereiden op wanneer het tijd is om weer te gaan daten.

Zeg ja tegen uitnodigingen

Zelfs iets dat niet bijzonder aantrekkelijk klinkt, kan leiden tot het maken van nieuwe vrienden, interessante mensen ontmoeten en nieuwe, onverwachte activiteiten ondernemen. Zeg dus ja tegen uitnodigingen, omdat je nooit weet waar het toe kan leiden.

Blijf geïnteresseerd in wat er om je heen gebeurt

Het is belangrijk om mee te doen met populaire, actuele discussies, vooral wanneer het tijd is om weer te gaan daten. Het is belangrijk om het vermogen te behouden om sociaal te converseren. Veel mensen praten prima in een professionele omgeving. Ze weten wat van hen wordt verwacht en ze kunnen hun vertrouwen in die situaties behouden. Sociale gesprekken zijn vaak meer testend omdat er geen agenda voor is. Houd daarom voldoende interesse in verschillende actuele gebieden, zodat je er zeker van kunt zijn dat je ontspannen gesprekken wilt aangaan of eraan wilt deelnemen.

Wees proactief met je sociale leven

Maak jezelf vertrouwd met toekomstige evenementen, concerten, shows, sportwedstrijden en organiseer dates met de mensen rondom jou. Op deze manier zorg je ervoor dat je bezig bent, dat je een leuke en interessante tijd hebt buiten je werk en als gevolg daarvan zelfs iemand kunt ontmoeten met wie je bijzonder goed overweg kan.

Daten is goed voor je leven

Het hebben van een speciaal iemand in je leven voegt gezelschap, steun, vriendschap en seks toe aan je leven. Als je een tijdje niet meer aan het daten bent, kan dit je zelfrespect, zelfvertrouwen en een verontrustende tijd beïnvloeden. Het kan nuttig zijn om je tijd te gebruiken om je problemen aan te pakken, om voor jezelf te zorgen en het leven te waarderen. Als het dan tijd is om weer te gaan daten, ben je niet wanhopig, maar op zoek naar iemand die je leven zal verbeteren en aanvullen.


Maak Helemaal Gratis kennis met een Datingcoach van Lexa.nl

Via Datingsitekeuze.nl schrijf je gratis in en laat je je begeleiden door een gespecialiseerde datingcoach. Zo start je gratis een gesprek over jouw intenties binnen online daten en ontvang je persoonlijke matches en tips voor jouw datingprofiel.

Dit leidt tot in meer dan 84% van de gevallen tot een geslaagde eerste ontmoeting!


Plaats een reactie