Stress beheersen voor een betere datingervaring

Als we al een tijdje uit de datingwereld zijn, kan het gemakkelijk zijn om het belang te vergeten van het overwegen van de behoeften en wensen van iemand anders. We passen onze comfortabele routines toe en we denken er misschien niet eens aan dat onze manier van doen misschien niet bij iemand anders past. De stress die we in ons dagelijks leven ervaren, is misschien wel iets dat we rechtvaardigen en rationaliseren, maar als we proberen om een andere persoon in ons leven toe te laten, moeten we overwegen welke opofferingen we willen maken om die nieuwe relatie te laten ontwikkelen en groeien. Hierbij is het belangrijk om te leren omgaan met stress voor het hebben van een betere datingervaring.

Stress op het werk

Werk is waar de meesten van ons een groot percentage van onze tijd in doorbrengen. Als we een nieuwe relatie willen ontwikkelen, moeten we enige toewijding aan de persoon tonen. We moeten goed gezelschap zijn en ervoor zorgen dat we in staat zijn om zaken uit te schakelen. Zo moeten we stress en angsten uit onze werksituatie loslaten. In plaats daarvan moeten we zorgen voor kwaliteit, en een leuke tijd doorbrengen met onze nieuwe partner.

Stress bij hobby’s en interesses

Hobby’s en interesses zijn gebieden die van bijzonder belang zijn voor één persoon. Ze bieden stimulans en betrokkenheid en ze zijn vaak een belangrijke manier om gelijkgestemde nieuwe mensen te ontmoeten. Maar als twee mensen niet dezelfde belangen delen, moet er vaak worden onderhandeld. We moeten absoluut een belangrijke hobby of interesse behouden, want het heeft een waardevolle levenslijn opgeleverd tijdens onze afzonderlijke tijden. Maar als we een nieuwe vriendschap willen ontwikkelen tot iets zinvollers, moeten we beschikbaar zijn om de andere persoon regelmatig te zien en enkele opofferingen geven.

De andere persoon bij je hobby’s betrekken

Stress beheren en een betere datingervaring krijgen is mogelijk door te proberen om de ander te interesseren en bij je hobby te betrekken. Het kan leuk zijn om ons enthousiasme te delen met iemand, zodat hij of zij kan zien hoeveel plezier iets samen doen kan brengen. Als ze dat niet van plan zijn, wees dan vanaf het begin duidelijk dat je bepaalde tijden hebt die belangrijk voor jou zijn en waarin je belangrijke belangen nastreeft. Ze kunnen heel goed hun eigen belangen hebben die ze op diezelfde momenten kunnen aangaan. Anders kan het na verloop van tijd stress veroorzaken, bijvoorbeeld door je verlangen om een hobby of activiteit te beoefenen te weerleggen, waar ze zich voorheen niet van bewust waren.

Vrienden en familie kunnen stress veroorzaken

Vrienden en familie zijn vaak een oorzaak van stress in relaties. Jaloezie en spanning kunnen optreden wanneer vrienden en familie het gevoel hebben dat ze een speciaal iemand met een nieuwkomer op het toneel moeten gaan delen. Ook in dit geval moet je je stress beheersen. Je zal een betere datingervaring hebben door vanaf het begin open en eerlijk te communiceren, wees duidelijk dat je iemand nieuw ziet. Als je vrienden en familie de neiging hebben bezitterig over je te zijn, kan het verstandig zijn om je enthousiasme voor je nieuwe date voor jezelf te houden tot nadat ze elkaar hebben ontmoet. Anders kan het stressvol zijn voor je vrienden en familie en ontmoedigend zijn voor je nieuwe date als je iedereen hebt verteld hoe slim, succesvol, knap en prachtig ze van tevoren zijn.

Hoe ga je het beste om met jaloezie?

Mensen voelen zich vaak jaloers wanneer ze onzeker zijn of bang om iemand dicht bij hen te verliezen. Deel en introduceer je nieuwe date op de verschillende gebieden van je leven, vooral als je denkt dat de relatie het potentieel heeft om serieus te worden. Wees op je hoede om negatieve aspecten te bespreken of klachten te delen met je vrienden en familie. Vaak zijn dit de punten die door hen worden onthouden lang nadat de situatie tussen jullie beiden is verholpen.

Voldoende vrijheid geven aan elkaar

Het kan een haalbare optie zijn om stress te beheersen en een betere datingervaring te hebben door sommige dingen samen te doen en sommige dingen afzonderlijk. Veel succesvolle relaties werken goed omdat beide mensen in de relatie hun onafhankelijke persoonlijkheden en interesses hebben behouden en ervoor hebben gekozen om samen quality time door te brengen. Vind de beste oplossing voor jou en je partner en geniet van je datingervaring.


Maak Helemaal Gratis kennis met een Datingcoach van Lexa.nl

Via Datingsitekeuze.nl schrijf je gratis in en laat je je begeleiden door een gespecialiseerde datingcoach. Zo start je gratis een gesprek over jouw intenties binnen online daten en ontvang je persoonlijke matches en tips voor jouw datingprofiel.

Dit leidt tot in meer dan 84% van de gevallen tot een geslaagde eerste ontmoeting!


Plaats een reactie