Valentijnsdag 2023 in andere landen

Valentijnsdag 2023, voordat je het weet, is het weer zover. In Nederland is dit de dag waarop je je geliefde verrast en er veel romantiek is. Overigens niet alleen je geliefde, maar iedereen die je dierbaar is, wordt door Nederlanders in het zonnetje gezet.

Datum Valentijnsdag: 14 februari

Aan de andere kant vinden vele Nederlanders Valentijnsdag maar een commercieel gebeuren. Toch doen veel mensen wel mee aan Valentijnsdag.

Maar hoe zit dat in de rest van de wereld? Hoe vieren zij Valentijnsdag?

Valentijnsdag Italië

Het is nooit helemaal bekend geworden waar Valentijnsdag nou vandaag kwam, maar de kans is aanwezig dat het uit Italië kwam. Het oude Rome welteverstaan.

Daar geldt het bijgeloof dat dat ongetrouwde vrouwen die dag de ware tegenkomen. De eerste man die ze zouden zien op Valentijnsdag, is de ware.

In Italië is Valentijnsdag een dag voor de geliefden. Met familie en vrienden doe je niks speciaals op de dag.

Valentijnsdag Finland voor vrienden

Ben je single tijdens Valentijnsdag? Meld je dan aan op een datingsite, of ga naar Finland toe. Waar je in Nederland nog wel eens een buitenbeentje kan voelen tijdens deze dag, is dat in Finland anders.

In Finland wordt Valentijnsdag onder vrienden gevierd. Het is dus niet een dag voor de stelletjes, maar ook gewoon voor de single mensen.

Valentijnsdag in Brazilië in juni

Valentijnsdag valt natuurlijk ieder jaar op 14 februari. Maar niet in Brazilië. Dan is het namelijk tijd voor carnaval. De Brazilianen vieren wel op een andere dag nog Valentijnsdag.

Dat doen ze op 12 juni. Op die dag stierf de heilige Antonius van Padua, die de beschermheilige van de stelletjes was.

Dit doen de vrouwen door de avond van te voren op briefjes de namen van een aantal mannen te schrijven. Op de dag zelf, pakken ze een briefje. De naam die daarop genoemd staat, zou je man worden.

Valentijnsdag in Japan met chocola

In Japan geven vrouwen traditioneel chocola aan hun vriend of man, met daarbij nog een extra cadeau.

Dit doen ze ook aan hun mannelijke vrienden, collega’s, familieleden of zelfs hun baas. In Japan zien ze dit als een symbool van hartelijkheid.

Dit wordt ‘Giri choco’ genoemd. Een maand later, op White Day (14 maart), geven de mannen op hun beurt weer chocola aan de vrouwen.

Valentijnsdag Duitsland is een ongeluksdag

Bij onze Oosterburen is het niet zo gezellig als in Nederland tijdens Valentijnsdag. In Duitsland staat het namelijk bekend als een ongeluksdag.

Dat heeft alles te maken met Judas, de verrader van Jezus. Heel precies schijnen de Duitsers het ook niet te weten waarom, maar het zou te maken hebben met de geboorte- of sterfdag van Judas.

Groots in Amerika

In Amerika vieren ze alles groots, en daar hoort Valentijnsdag ook zeker bij.

Niet alleen je geliefde verras je in Amerika, maar ook je vrienden, familieleden of andere belangrijke mensen in je leven.

Commercieel zal het zeker wel zijn, maar daar lijken Amerikanen erg van te houden.

Valentijnsdag(en) in Zuid-Korea

In Zuid-Korea kennen ze ook Valentijnsdag. Dat wordt gevierd door het geven van snoep (aan vrouwen) en chocola (aan mannen). Dit doen zij ook op 14 februari.

Maar op elke 14e van de maand, staat de dag in het teken van de liefde. Niet enkel in februari.

5/5 - (1 stemmen)

Maak Helemaal Gratis kennis met een Datingcoach van Lexa.nl

Via Datingsitekeuze.nl schrijf je gratis in en laat je je begeleiden door een gespecialiseerde datingcoach. Zo start je gratis een gesprek over jouw intenties binnen online daten en ontvang je persoonlijke matches en tips voor jouw datingprofiel.

Dit leidt tot in meer dan 84% van de gevallen tot een geslaagde eerste ontmoeting!


Plaats een reactie