Wat is een soulmate?

Iedereen is op zoek naar een soulmate in het leven. Iemand die het beste bij jou naar boven haalt, die precies begrijpt wat je bedoelt zonder woorden en iemand die er altijd voor je is: een soulmate is op meerdere vlakken een verrijking in je leven.

Een soulmate is de Engelse term voor zielsverwant, of letterlijk vertaalt: zielenmaat. Het is iemand waar je je goed bij voelt en bij wie je helemaal jezelf kunt zijn. Je kunt op heel veel vlakken een soulmate hebben, het hoeft niet altijd te maken te hebben met liefde. Daarnaast hoeft het ook niet te betekenen dat er nooit sprake is van ruzie of een onenigheid.

Een soulmate op relatieniveau

De manier waarop het begrip soulmate het vaakst voorkomt, is in de liefde. Vrouwen die zwijmelen dat ze met hun nieuwe vriend echt hun soulmate hebben gevonden, of mannen die hun nieuwe vriendin echt hun soulmate noemen: het komt regelmatig voor. Wat wordt hier precies mee bedoelt? Hier wordt vaak mee bedoeld dat je samen een bijzondere band hebt van wederzijds respect. Je kunt overal met elkaar over praten, je voelt je goed en veilig bij elkaar, maar je bent het ook op veel vlakken met elkaar eens. Daarnaast is er ook op seksueel gebied een grote aantrekkingskracht tot elkaar.

Een soulmate op vriendschappelijk niveau

Het kan ook voorkomen dat je een man of vrouw ontmoet die op vriendschappelijk niveau je soulmate is. Dit kan je beste vriendin zijn die je van jongs af aan al kent, of een beste vriend die je tijdens je middelbare school hebt leren kennen. In dit geval gaat het vaak om een meer platonische relatie, omdat er geen seksuele aantrekkingskracht tussen jullie is.  Toch voel je een speciale band, omdat je over alles kunt praten en helemaal jezelf bij iemand kunt zijn.

Hoe weet je dat iemand je soulmate is?

Natuurlijk, als je smoorverliefd bent op je kersverse vriendin is het heel logisch dat je uitspreekt dat ze echt jouw soulmate is. Maar als het na een paar weken of maanden over is, denk je daar waarschijnlijk anders over. Hoe weet je nu echt of iemand je soulmate is?  Vaak is het een gevoel van binnen dat je niet kunt omschrijven, maar dat er wel is. Het gevoel kan zich ook op andere manieren uiten, zoals:

  • Je hebt maar weinig communicatie nodig om elkaar te begrijpen;
  • Je voelt je vanaf het eerste moment al helemaal op je gemak bij elkaar;
  • Je weet dat je altijd op elkaar terug kunt vallen;
  • Jullie denken hetzelfde over bepaalde belangrijke zaken;
  • Jullie zijn aparte individuen maar staan samen in de wereld.

Waar kun je jouw soulmate ontmoeten?

Misschien ken je jouw soulmate al vanaf jongs af aan op vriendschappelijk of romantisch niveau. Heb je jouw soulmate nog niet ontmoet? Er zijn heel veel manieren waarop je die tegen kunt komen. Er zijn genoeg online dating apps of datingsites waar je iemand kunt ontmoeten. Je kunt zelfs specifiek op zoek gaan naar iemand van je eigen milieu, bijvoorbeeld door een christelijke datingsite te vinden of een datingsite voor hoger opgeleiden. Zo kun je nieuwe mensen ontmoeten en jouw soulmate vinden!

4/5 - (1 stemmen)

Maak Helemaal Gratis kennis met een Datingcoach van Lexa.nl

Via Datingsitekeuze.nl schrijf je gratis in en laat je je begeleiden door een gespecialiseerde datingcoach. Zo start je gratis een gesprek over jouw intenties binnen online daten en ontvang je persoonlijke matches en tips voor jouw datingprofiel.

Dit leidt tot in meer dan 84% van de gevallen tot een geslaagde eerste ontmoeting!


Plaats een reactie