Wat betekent panseksueel?

Je kunt op mannen vallen, maar ook op vrouwen. Maar wist je dat er ook nog meerdere mogelijkheden zijn? Als biseksueel val je op zowel mannen als vrouwen en als je niet op mannen en op vrouwen valt kan het zomaar zijn dat je aseksueel bent.

Er zijn heel veel verschillende vormen van geaardheid en seksualiteit en panseksueel is daar een van. Wat betekent panseksueel en waar val je dan op? En hoe kun je als panseksueel een goede manier vinden om te daten? Hier vind je alle informatie over panseksualiteit.

Panseksueel vs. Biseksueel

Wat betekent panseksueel precies? Dit betekent dat je niet valt op de gender van een persoon. Je valt op de persoon, ongeacht wat de geaardheid is. Als je panseksueel bent val je dus op alle geslachten en genderidentiteiten. Het maakt hierbij dus niet uit of iemand man, vrouw, of transseksueel is. Je voelt je als panseksueel aangetrokken tot de mens  zelf. Dit is het verschil met biseksueel. Hier wordt je verliefd op de man of de vrouw. Als panseksueel maak je dus geen onderscheid tussen diverse seksualiteiten.

Panseksueel is afgeleid van het Griekse woord Pan, wat alles betekent. Als je panseksueel bent, val je dus eigenlijk op alles en maakt het je niet uit welk gender of geaardheid dat is. je wordt verliefd op de persoon achter de gender.

Daten als panseksueel

Ook als panseksueel heb je zoals de meeste mensen behoefte aan liefde en lichamelijk contact. En net als de meeste mensen kun je hiervoor ook gebruik maken van tal van goede dating apps en websites. Er zijn bijvoorbeeld speciale apps voor wanneer je als man op mannen valt en als vrouw op vrouwen.

Als panseksueel kun je ook op zoek gaan naar een LGBT dating app. Je kunt er ook voor kiezen om gebruik te maken van een reguliere dating app waarmee je tal van verschillende mensen tegenkomt. Op basis van jouw voorkeuren kun je altijd een geschikte manier vinden om online te daten. Misschien ben je op zoek naar een datingsite voor 50 plussers of ben je vooral op zoek naar sexdating. Online kun je heel veel verschillende dating sites vinden waarbij je je kunt aanmelden.

Panseksueel is een term die steeds vaker voorkomt in de wereld van LGBT. Net als aseksualiteit, polyseksualiteit, demiseksualiteit en interseksualiteit is ook panseksualiteit een betrekkelijk nieuw begrip. Er ontstaat steeds meer openheid naar de verschillende vormen van seksualiteit en dat is ook merkbaar in de uitbreiding van dating apps. Als panseksueel is het dan ook heel goed mogelijk om leuke, nieuwe contacten te leggen.


Maak Helemaal Gratis kennis met een Datingcoach van Lexa.nl

Via Datingsitekeuze.nl schrijf je gratis in en laat je je begeleiden door een gespecialiseerde datingcoach. Zo start je gratis een gesprek over jouw intenties binnen online daten en ontvang je persoonlijke matches en tips voor jouw datingprofiel.

Dit leidt tot in meer dan 84% van de gevallen tot een geslaagde eerste ontmoeting!


Plaats een reactie