Wat is een platonische relatie?

Platonische relaties kunnen worden gedefinieerd als een zeer hechte vriendschap tussen mannen en vrouwen die vrij is van seksuele verlangens of fysieke relaties. Wanneer een man en een vrouw zich intiem genoeg voelen om alles te delen, altijd bij elkaar te blijven maar niet betrokken raken in een seksuele relatie, wordt dit een platonische relatie genoemd.

Platonische relaties in films

Hoewel de term nieuw is voor individuen, heeft deze in het verleden bestaan zonder dat mensen het wisten. Heb je mensen niet horen vragen hoe ze een bepaalde relatie noemen? Zelfs in sommige films wordt de relatie tussen de acteur en de actrice getoond als een relatie met diepe liefde en vriendschap zonder de seksuele verlangens.

Werken platonische relaties echt?

De grote vraag is dus of platonische relaties echt werken en bestaan ze echt? Zijn jullie al koppels tegengekomen die een platonische relatie hebben? Nou, dit klinkt als een debat, maar in werkelijkheid zijn mannen en vrouwen geschapen op een manier dat ze zich uiteindelijk seksueel tot elkaar aangetrokken voelen.

Situaties die zich in werkelijkheid afspelen

Wat zich vaak afspeelt, is dat 2 mensen al jaren de beste vrienden zijn, maar nooit meer dan dat. Wanneer de ene persoon echter op het punt staat om met iemand anders te trouwen of met iemand anders een relatie aan te gaan, beseft de andere persoon dat ze van hem houdt en probeert ze hun huwelijk af te breken. Als je gevolg van deze veelvoorkomende situatie, rijst de vraag op of mannen en vrouwen ooit gewoon vrienden kunnen zijn. Het is dus perfect mogelijk dat er eerst een platonische relatie ontstaat, om nadien over te gaan in een seksuele relatie. Na enkele jaren kunnen ze bijvoorbeeld toch fysiek betrokken raken bij elkaar en uiteindelijk voelen ze allebei liefde voor elkaar. In dit geval verandert hun grote vriendschap uiteindelijk in liefde. Echter is dit een mogelijkheid, maar niet altijd de werkelijkheid.

Fantaseren over seks

Veel films vertonen ook soortgelijke vriendschappen die in liefde veranderden. De reden waarom platonische relaties moeilijk zijn om door te gaan, is de aantrekkingskracht die we voelen op het andere geslacht. De feromonen die het andere geslacht uitstraalt, zorgen ervoor dat we ons tot hen aangetrokken voelen. Hoe hard we ook proberen, we hebben de neiging om de fysieke eigenschappen van het andere geslacht op te merken. Zelfs de stem van het andere geslacht kan ons doen fantaseren over hoe goed ze in bed zouden zijn.

Jaloezie kan dingen teweegbrengen

Veel mensen beginnen als kennissen, nadien zijn ze gewone vrienden en tenslotte worden ze hele goede vrienden. Als diezelfde vriend van je met iemand anders begint te daten, zal je het niet leuk vinden, gewoon omdat je niet dezelfde aandacht zal krijgen. Deze jaloezie plaatst je misschien in de categorie minnaar in plaats van een vriend.

Jaloezie bij meisjes

Vooral meisjes zijn jaloers op andere meisjes. Ze houden niet van andere meisjes die te dicht bij hun goede mannelijke vrienden komen. Wanneer dit gebeurt, eindigt de platonische relatie en begint een nieuwe relatie.

Platonische relaties in de maatschappij

Zelfs de maatschappij laat platonische vrienden niet doorgaan als gewone vrienden. Veel mensen zullen altijd vermoeden dat je een relatie hebt. Je vrienden zullen je plagen omdat je altijd tijd doorbrengt met je platonische partner. Hun voortdurende inbreuk op je persoonlijke leven zal je doen nadenken over de relatie met je vriend.

Romantische gevoelens

Maar zijn de platonische relaties nog steeds mogelijk? Jazeker! Veel mensen hebben platonische vrienden en het gaat best goed met ze. Het is pas wanneer de romantische gevoelens opkomen, dat de relatie een andere wending neemt. Vriendschap verandert vaak in romantiek. Maar in veel gevallen wordt slechts één van de partners aangetrokken tot de andere en dat is wanneer de relatie eindigt. Als een van de partners zijn romantische gevoelens voor de andere kan onderdrukken, kan de relatie doorgaan, maar niet heel lang. Uiteindelijk zal de waarheid bekend zijn en zal de andere partner de romantische relatie accepteren of zal hij de vriendschap beëindigen. Dus, platonische relaties werken wel omdat niet iedereen de romantische neiging tot het andere geslacht voelt.


Maak Helemaal Gratis kennis met een Datingcoach van Lexa.nl

Via Datingsitekeuze.nl schrijf je gratis in en laat je je begeleiden door een gespecialiseerde datingcoach. Zo start je gratis een gesprek over jouw intenties binnen online daten en ontvang je persoonlijke matches en tips voor jouw datingprofiel.

Dit leidt tot in meer dan 84% van de gevallen tot een geslaagde eerste ontmoeting!


Plaats een reactie