De symbiotische relatie van een koppel

Er bestaan krachtige boeken en films die een enorme impact hebben op de manier waarop je ziet hoe koppels zich tot elkaar verhouden. Ze illustreren zorgvuldig hoe we liefde uiten en ontvangen op basis van hoe we het zelf verwerken. Er zijn duidelijke manieren die koppels kunnen identificeren hoe ze liefde tot hen moeten uiten, en omgekeerd, als ze liefde ontvangen op manieren die niet overeenkomen met hun specifieke type, kan de relatie lijden. Het laat indirect zien dat, hoe liefdevol onze partner is, het niet altijd een wederzijds gevoel is. Integendeel, het liefhebben van je partner is vaak een symbiotische relatie.

Verschillende vormen bij het tonen en aanvoelen van liefde

Je denkt bijvoorbeeld dat een van de belangrijkste manieren bij het tonen van liefde de zogenaamde quality time is, hoewel andere personen dan weer geloven dat het horen van lieve woorden belangrijker zijn dan het tonen van affectie om je geliefd te voelen. Sommige mensen moeten horen hoeveel ze worden aanbeden om echt te weten dat de partner van hun houdt. De ene vorm betekent voor de ene persoon geen garantie op een langdurige liefde en voor de andere persoon dan weer wel. Het heeft allemaal te maken met wat mensen verwachten en belangrijk vinden.

Fysieke aanrakingen

Veel mensen zijn er ook van overtuigd dat het de fysieke aanraking is die je nodig hebt om je geliefd te voelen, maar na meer begrip over het geven en ontvangen van liefde realiseren mensen zich wel eens dat ze het beste openbloeien op bepaalde woorden van bevestiging. Het gevoel hebben om zich gewaardeerd te voelen, kan bijvoorbeeld belangrijk zijn. De woorden van bevestiging kunnen je helpen om je geliefd te voelen.

Wat is een symbiotische relatie?

Er zijn andere manieren die net zo krachtig zijn en die een koppel kunnen helpen om van elkaar te leren houden op de meest gezonde en voordelige manier. Houd van elkaar op een wederzijdse en respectvolle manier. De symbiotische relatie waar dit artikel over gaat, is de verbinding tussen partners en hoe ze op zo’n manier met elkaar omgaan dat elke partner zijn optimale liefdesdosis krijgt en ontvangt. Elke partner heeft behoefte aan en hunkert naar de beloning van het liefhebben van hun partner op de manier waarop van hen moet worden gehouden. De liefde tussen een vrouw en een man kan hierdoor veel verrijkender zijn, omdat ze allebei graag van elkaar houden op een manier die de relatie versterkt.

Een voorbeeld van een clownvisje

Een clownvis die leeft in een zeeanemoon is een perfect voorbeeld van een symbiotische relatie. Elke soort leeft en gedijt vanwege de andere. De clownvis heeft de bescherming en de behuizing nodig die een zeeanemoon biedt, terwijl de zeeanemoon de clownvis nodig heeft om de anders dodelijke ongewervelden te eten die de zeeanemoon bewonen. Vreemd genoeg is de fecale materie van de clownvis de perfecte combinatie van voedingsstoffen die de zeeanemoon nodig heeft. Zonder het een of het ander, zou geen van beide gedijen.

Een symbiotische relatie met wederzijds respect

Net als de zeeanemoon en de clownvis, gedijen de meeste paren ervan om op een wederzijdse, voordelige en respectvolle manier met elkaar om te gaan. Er zijn enkele gevallen bekend waarin de disfunctie tussen beide partners in staat stelt te reageren in plaats van te relateren. Koppels die op een gezonde manier met elkaar omgaan, willen en hebben hun partner nodig om te leven van de liefde die ze geven, net zoals de behoefte om ons geliefd te voelen op de manier waarop we ons geliefd moeten voelen. Een man die te horen krijgt dat zijn vrouw van hem houdt waarop hij van haar houdt, krijgt hierdoor vaak een enorme voldoening, wetende dat zijn vrouw zich geliefd en aanbeden voelt. Dit is een symbiotische relatie die wederzijds respect kent en gezond is.


Maak Helemaal Gratis kennis met een Datingcoach van Lexa.nl

Via Datingsitekeuze.nl schrijf je gratis in en laat je je begeleiden door een gespecialiseerde datingcoach. Zo start je gratis een gesprek over jouw intenties binnen online daten en ontvang je persoonlijke matches en tips voor jouw datingprofiel.

Dit leidt tot in meer dan 84% van de gevallen tot een geslaagde eerste ontmoeting!


Plaats een reactie