Waarom gaan mannen vreemd? 4 redenen

Heb jij een leuke relatie met een man maar kom je erachter dat hij vreemd gaat? Dan ben je vanzelfsprekend erg teleurgesteld en verdrietig, maar wil je natuurlijk ook de reden weten.

Maar waarom gaan mannen vreemd en is het te voorkomen? Zo’n 20% van de mannen gaat vreemd en er zijn tal van verschillende redenen waarom zij dit doen. Hier lees je meer over de redenen waarom mannen vreemd kunnen gaan in een relatie.

1: Geen spanning meer

Het is een van de meest bekende redenen waarom mannen vreemd gaan: ze missen de spanning in hun relatie. Het vreemdgaan zorgt ervoor dat een bepaalde spanning weer wordt teruggevonden.

Mannen gaan niet altijd vreemd omdat ze niet meer van hun partner houden. Het komt vaak voor dat ze op zoek zijn naar een nieuwe spanning die ze niet meer altijd met hun partner hebben.

2: Waarom gaan mannen vreemd? Een slecht seksleven

Dat seks een belangrijk onderdeel is van een relatie, dat weet iedereen. Maar wanneer je al jarenlang een relatie met elkaar hebt kan op den duur ook het seksleven minder worden. Niet alleen de hoeveelheid seks kan verminderen, maar ook de manier waarop.

Een man kan hierdoor geprikkeld worden om vreemd te gaan, omdat ze de behoefte hebben aan seks. Dit kan een reden zijn waarom mannen vreemdgaan in een relatie.

3: Geen liefde meer

Een andere reden voor het vreemdgaan van mannen is dat de relatie simpelweg voorbij is. De liefde is verdwenen, het vuur is gedoofd: mannen kunnen hierdoor ook makkelijker vreemdgaan, omdat de gevoelens voor hun partner zijn verdwenen.

Er is geen liefde meer en dat maakt het voor mannen eenvoudiger om te stap te zetten om met een andere man of vrouw vreemd te gaan. 

4: Mentale problemen

Het kan ook voorkomen dat een man niet lekker in zijn vel zit, bijvoorbeeld door mentale problemen. Dit kan voor hem een reden zijn om vreemd te gaan. Een man kan denken dat zijn problemen worden weggenomen door de spanning bij een andere vrouw te zoeken.

Vaak komen zij erachter dat deze spanning de problemen niet of maar tijdelijk wegneemt. 

Problemen met zichzelf of de relatie

Er zijn heel veel verschillende redenen waarom mannen vreemdgaan binnen een relatie. Toch is het probleem meestal wel terug te koppelen aan persoonlijke problemen of al bestaande problemen binnen een relatie.

Zo komt het meestal voor dat de liefde al voorbij is binnen een relatie of dat er op seksueel vlak niet veel meer gebeurt. Een andere reden kan zijn dat de man in kwestie persoonlijk problemen heeft en deze door vreemdgaan denkt op te kunnen lossen.

In alle gevallen geldt dat het altijd goed is om te praten met je partner. De communicatie zorgt ervoor dat je als koppel weer nader tot elkaar komt, maar dit kan er ook voor zorgen dat jullie samen besluiten om er een punt achter te zetten.

Vreemdgaan is in geen enkel scenario de beste oplossing.

4/5 - (1 stemmen)

Maak Helemaal Gratis kennis met een Datingcoach van Lexa.nl

Via Datingsitekeuze.nl schrijf je gratis in en laat je je begeleiden door een gespecialiseerde datingcoach. Zo start je gratis een gesprek over jouw intenties binnen online daten en ontvang je persoonlijke matches en tips voor jouw datingprofiel.

Dit leidt tot in meer dan 84% van de gevallen tot een geslaagde eerste ontmoeting!


Plaats een reactie