4 redenen waarom vrouwen vreemdgaan

Hoewel je misschien geneigd bent om te denken dat het vooral mannen zijn die vreemdgaan in een relatie, komt het ook vaak genoeg voor dat een vrouw vreemdgaat.

Maar waarom gaan vrouwen vreemd en in welk opzicht komt dit overeen met de reden waarom mannen vreemd gaan? Hier lees je meer over de verschillende redenen waarom vrouwen vreemdgaan in een relatie.

1. Geen emotionele verbinding met partner

Een van de meest bekende redenen waarom vrouwen vreemdgaan is omdat zij de emotionele verbinding met hun huidige partner missen. Voor vrouwen is over het algemeen de emotionele verbinding belangrijker dan seks. En wanneer deze verbinding niet meer aanwezig is, zullen ze sneller op zoek gaan naar dit gevoel bij een andere man of vrouw.

Het missen van een echte band kan ervoor zorgen dat zij hun liefde en aandacht gaan zoeken bij een ander. 

2. Het gemis van seksueel genot

Waarom gaan vrouwen vreemd? Vrouwen gaan niet alleen vreemd wanneer zij de connectie met hun partner missen. Zij gaan ook vreemd omdat zij het seksuele genot binnen de relatie missen. Dit komt vaker voor dan je waarschijnlijk denkt.

Seks is, net als voor mannen, ook voor vrouwen belangrijk in de relatie. Wanneer het er op dit vlak aan ontbreekt, is het ook voor vrouwen een steeds kleinere stap om vreemd te gaan. 

3. Verwaarlozing binnen relatie

Een andere reden voor het vreemdgaan van vrouwen is verwaarlozing binnen de relatie. Er is sprake van weinig aandacht en liefde. Bij langere relaties kan het gebeuren dat mannen en vrouwen elkaar voor lief nemen en niet meer de tijd en aandacht in elkaar steken zoals ze dat eerder deden.

Een vrouw is niet meer de liefde, maar voelt zich eerder alsof ze de rol speelt van een huishoudster of een persoonlijke assistent. 

4. Eenzaamheid in een relatie

Een gevolg van deze verwaarlozing in een relatie is vaak eenzaamheid. Partners groeien langzaam uit elkaar, soms er geleidelijk waardoor het niet eens altijd merkbaar is. Omdat vrouwen sneller de emotionele verbinding missen zullen zij zich eerder eenzaam gaan voelen in een relatie.

Dit kan ervoor zorgen dat ze de aandacht en liefde die ze missen sneller bij een ander gaan zoeken en dus vreemdgaan.

Vrouwen die vreemdgaan vs. mannen die vreemdgaan

Wat is het grootste verschil tussen mannen en vrouwen die vreemdgaan? In beide gevallen is het bijna altijd terug te koppelen op bestaande problemen binnen de relatie. Waar mannen vooral sneller op seksueel gebied naar spanning verlangen, is het bij vrouwen toch eerder de emotionele verbinding die gemist wordt.

Toch komt het ook bij vrouwen steeds vaker voor dat zij buiten de relatie op zoek gaan naar seksueel genot. Het is dan ook altijd belangrijk in een relatie om in elkaar te blijven investeren. Natuurlijk is vooral communicatie erg belangrijk, maar ook op seksueel gebied moet het goed zitten. 


Maak Helemaal Gratis kennis met een Datingcoach van Lexa.nl

Via Datingsitekeuze.nl schrijf je gratis in en laat je je begeleiden door een gespecialiseerde datingcoach. Zo start je gratis een gesprek over jouw intenties binnen online daten en ontvang je persoonlijke matches en tips voor jouw datingprofiel.

Dit leidt tot in meer dan 84% van de gevallen tot een geslaagde eerste ontmoeting!


Plaats een reactie