De beste manier voor uitmaken relatie: 4 tips

Is je relatie niet meer te redden of ben je simpelweg niet meer verliefd op je partner? Dan kan het een goed idee zijn om je relatie uit te maken. Veel mensen willen deze toch wat pijnlijke zaak niet op zich nemen en blijven het uitstellen. En hoewel het nooit prettig is om een relatie te beëindigen, zijn er wel manieren waarop je dit zo goed mogelijk kunt laten verlopen. 

Je kunt het moment van uitmaken wel blijven uitstellen, maar je wordt er zelf ook niet gelukkiger van. Het kan voorkomen dat de relatie van beide kanten niet meer werkt, maar het is natuurlijk ook mogelijk dat jij zelf degene bent die de relatie wil uitmaken. Het is nooit leuk om te doen, maar uiteindelijk is het alleen maar beter om hierin het voortouw te nemen. Hoe beëindig je een relatie? Hier lees je de beste tips.

1: Stel het moment niet uit

Natuurlijk, je wilt hem niet kwetsen of je wilt haar zo min mogelijk pijn doen. Hoe meer je jouw best wilt doen om het zo subtiel mogelijk te brengen, hoe pijnlijker het kan worden. Een heel monoloog beginnen waarbij je langzaam opbouwt naar het moment, is niet altijd een slim idee.

Het is daarnaast ook niet slim om een relatie langzaam dood te laten bloeden, door een pauze in te lassen en vervolgens het contact langzamerhand te verbreken. Je kunt het voor jou en je partner het beste zo makkelijk mogelijk maken door de koe bij de horens te vatten, want: van uitstel komt afstel.

2: Relatie uitmaken doe je het beste kort en krachtig

Wees duidelijk, kort en krachtig wanneer je de relatie gaat verbreken. Zowel mannen als vrouwen houden van duidelijkheid. Wanneer je er omheen gaat draaien kan het zijn dat de boodschap niet helemaal overkomt of dat je partner er niets van begrijpt.

Daarom kun je het beste gewoon direct tot je punt komen en uitspreken dat je de relatie wilt beëindigen. 

3: Relatie uitmaken op een volwassen manier

Houd het gesprek daarnaast ook volwassen en ga geen ruzie maken. Het kan natuurlijk voorkomen dat je de relatie voor jouw partner volledig onverwacht uitmaakt. Dit kan wat onduidelijkheid en boosheid met zich meebrengen.

Laat je hierbij niet van de wijs brengen en blijf zelf rustig. Zo zal je partner snel genoeg merken dat je er serieus in staat en dat je niet van gedachten veranderd kunt worden. Een volwassen aanpak werkt bijna altijd het beste.

4: Einde relatie is einde relatie

Het hoge woord is eruit, je hebt de relatie beëindigt. Dan is het ook belangrijk om direct de nodige stappen te ondernemen. Het is dan ook niet slim om na een paar dagen weer af te spreken of berichten te sturen.Dit kan er juist voor zorgen dat je een verkeerd signaal afgeeft waardoor de ander wellicht weer hoop krijgt.

Zaai geen verwarring en spreek niet meer met elkaar af zodra je de relatie hebt uitgemaakt.

Mocht je na een tijdje weer toe zijn aan een nieuwe vlam in je leven, kan je weer gaan beginnen met daten. Daarvoor zijn er voldoende datingsites en dating apps te vinden, die kan je bijvoorbeeld op deze site vinden.


Maak Helemaal Gratis kennis met een Datingcoach van Lexa.nl

Via Datingsitekeuze.nl schrijf je gratis in en laat je je begeleiden door een gespecialiseerde datingcoach. Zo start je gratis een gesprek over jouw intenties binnen online daten en ontvang je persoonlijke matches en tips voor jouw datingprofiel.

Dit leidt tot in meer dan 84% van de gevallen tot een geslaagde eerste ontmoeting!


Plaats een reactie