Relatie formule: zo ontdek je minimale leeftijd van je datingpartner

Ben je verliefd op een man maar is hij 10 jaar jonger? Of ben je als man gevallen op een vrouw die een stuk ouder is. Het komt regelmatig voor dat er koppels zijn met een groot leeftijdsverschil. Het blijft hierbij de vraag of het leeftijdsverschil echt van invloed kan zijn op de relatie.

Toch is er een manier waarop je kunt bepalen of het verschil in leeftijd te groot is of dat de liefde simpelweg geen leeftijd kent. Hier lees je alles over leeftijdsverschil en de relatie formule!

Hoe belangrijk is leeftijd?

Of een groot verschil in leeftijd een issue kan zijn binnen een relatie, is van een aantal factoren afhankelijk. Iemand van 23 kan heel volwassen zijn voor zijn of haar leeftijd en daardoor prima in staat zijn een relatie te onderhouden met iemand die 40 jaar is.

Het kan daarnaast ook juist helemaal niet werken, omdat beide personen in een totaal andere leeftijdsfase zitten en daar ook naar handelen; wat kan leiden tot onbegrip naar elkaar toe.

Dit is de relatie formule voor leeftijdsverschil

Aan de hand van een relatie formule kun je uitrekenen wat de minimale leeftijd is van jouw partner.

De relatie formule luidt als volgt:

Je leeftijd / 2 + 7 = minimumleeftijd

Door je eigen leeftijd te delen door twee en er zeven bij op te tellen kom je erachter hoe oud jouw partner minimaal moet zijn.

Ben je 30 jaar? Dan kun je iemand van 22 daten (30/2+7=22). Deze minimale leeftijd is sociaal aanvaardbaar, maar natuurlijk niet leidend voor wat je zou moeten kiezen.

De relatie formule voor maximale leeftijd

Je weet aan de hand van de bovenstaande formule wat de minimale leeftijd van je datingpartner is. Maar hoe reken je dan uit wat de maximale leeftijd is van je datingpartner?

Dat kun je ook uitrekenen aan de hand van een relatie formule. Deze luidt als volgt:

Je leeftijd – 7 x 2 = maximumleeftijd

Door een hoeveelheid van 7 van je eigen leeftijd af te trekken en dit vervolgens keer twee te doen, kom je erachter wat de maximale leeftijd is.

Ben je 30 jaar? Dan is de maximale leeftijd 46 jaar (30-7×2=46)

Meer scheidingen bij grotere leeftijdsverschillen

Hoe zit het met de houdbaarheidsdatum van relaties waarbij er veel leeftijdsverschil tussen beide personen zit?

Een onderzoek heeft vastgesteld dat een leeftijdsverschil van een jaar of minder de minste breuken en scheidingen veroorzaken, slechts 3%.

Een leeftijdsverschil van 5 jaar zorgt al voor een hoger percentage, van 18%. Een verschil van 10 jaar zorgt voor een percentage van 39% en tenslotte zorgt een verschil van 20 jaar in 95% van de gevallen voor een breuk.

Hieruit blijkt: hoe groter het leeftijdsverschil, hoe sneller de relatie strandt. Aan de hand van deze formules kun je dus bepalen wat de sociaal aanvaardbare minimale en maximale leeftijd is van je datingpartner.

Natuurlijk is het ook belangrijk om de percentages van gestrande relaties mee te nemen, maar dit hoeft natuurlijk niet in ieder geval zo te zijn. Het kan ook heel goed voorkomen dat een relatie met een groter leeftijdsverschil juist heel goed werkt.


Maak Helemaal Gratis kennis met een Datingcoach van Lexa.nl

Via Datingsitekeuze.nl schrijf je gratis in en laat je je begeleiden door een gespecialiseerde datingcoach. Zo start je gratis een gesprek over jouw intenties binnen online daten en ontvang je persoonlijke matches en tips voor jouw datingprofiel.

Dit leidt tot in meer dan 84% van de gevallen tot een geslaagde eerste ontmoeting!


Plaats een reactie