Wat is polygamie? Alles over deze relatievorm

Op het gebied van relaties komen veel veranderingen voor. Waar er vroeger bijna altijd sprake was van monogamie, is dit vandaag de dag anders. Polygamie komt met enige regelmaat voor, zowel in Nederland als in het buitenland.

Maar wat is polygamie precies, wat is het verschil met monogamie en hoe zit het met polygamie in Nederland en andere landen? Hier lees je alles over polygamie.

Wat is polygamie?

Polygamie is een term dat wordt gebruikt om een huwelijk tussen meer dan twee personen aan te duiden. Wanneer je in een polygame relatie zit, houdt dat dus in dat je niet met één, maar met meerdere personen een relatie hebt. Het is een vorm van een open relatie, waarbij allebei de personen de mogelijkheid hebben om nog met een ander te daten.

Monogamie is het tegenovergestelde van polygamie. Wanneer je in een monogame relatie zit ben je trouw aan je partner en blijven je bij elkaar. Een polygame relatie biedt je de mogelijkheid om ook nog met anderen te daten en een relatie aan te gaan. Je kunt polygamie ook weer in verschillende groepen verdelen.

Je hebt vooral polygynie, waarbij er meerdere vrouwen met een man getrouwd zijn. Een andere vorm van polygamie is polyandrie. Dit wil zeggen dat er meerdere mannen met een vrouw getrouwd zijn. Is er geen sprake van een huwelijk maar wel een relatie tussen meerdere partners? Dit heet polyamorie.

Polygamie in Nederland en buitenland

Polygamie komt ook in Nederland voor. Er zijn verschillende polygame relaties, waarbij een man bijvoorbeeld met twee vrouwen in een relatie zit of juist een vrouw met twee mannen.

Toch is polygamie bij de wet verboden in Nederland en is het dus niet mogelijk om een polygaam huwelijk aan te gaan. Wanneer je dit wel doet riskeer je niet alleen een boete, maar ook celstraf.

In sommige culturen is het als man gebruikelijk om met meerdere vrouwen getrouwd te zijn. Het komt in bepaalde landen dus veel voor, onder andere in Pakistan, Iran, Marokko en Egypte.

Daten in polygamie

Het komt dus voor dat een man of vrouw een relatie heeft met meerdere mannen of vrouwen. Wanneer jij een relatie hebt met een man of vrouw en jullie samen besluiten dat je meerdere partners wilt, is dit mogelijk.

Zo kun je een dating app inschakelen waarmee je contact gaat zoeken met een mogelijke partner (swingers). Je kunt ook online kijken bij diverse datingsites die je de mogelijkheid bieden om een nieuwe relatie aan te gaan. Het is altijd belangrijk dat je er in een relatie allebei voor open staat om nieuwe mensen te leren kennen waarmee je een polyamoreuze relatie kunt aangaan.

Kijk verder ook eens naar dit bericht over partnerruil, misschien is dat ook interessant.

4/5 - (1 stemmen)

Maak Helemaal Gratis kennis met een Datingcoach van Lexa.nl

Via Datingsitekeuze.nl schrijf je gratis in en laat je je begeleiden door een gespecialiseerde datingcoach. Zo start je gratis een gesprek over jouw intenties binnen online daten en ontvang je persoonlijke matches en tips voor jouw datingprofiel.

Dit leidt tot in meer dan 84% van de gevallen tot een geslaagde eerste ontmoeting!


Plaats een reactie