5 tips voor een goede indruk maken op de eerste date

Heb je binnenkort een leuke date gepland met iemand die je op een dating app hebt ontmoet? Of ga je voor het eerst afspreken met een man of vrouw die je tijdens een leuk evenement hebt leren kennen?

De eerste date is altijd spannend; je wilt natuurlijk een goede indruk maken! En de eerste indruk is vaak erg belangrijk: op basis hiervan wordt vaak al bepaald of iemand je ziet zitten of niet. Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je een goede eerste indruk kunt maken en die lees je hier!

1: Maak oogcontact

Een van de meest belangrijke aandachtspunten bij een eerste date is het maken van oogcontact zodra je elkaar ziet. Wanneer je iemand aankijkt zorg je niet alleen voor een open blik, maar kom je ook direct leuker over.

Zorg daarnaast ook voor lichamelijk contact. Geef hem of haar een knuffel of begroet je date met drie zoenen. Maak daarna een leuk grapje om zo het ijs te breken. De date is dan in ieder geval op een goede manier begonnen en de avond is nog jong!

2: Zorg voor de juiste kleding voor goede indruk eerste date

De kleding uitkiezen voor je eerste date speelt ook mee wanneer je een goede eerste indruk wilt maken. Kies iets waar jij je gemakkelijk en zelfverzekerd in voelt. Dit zorgt er voor dat je die zelfverzekerdheid uitstraalt en dat zorgt alleen maar voor een nog betere eerste indruk.

Trek geen kleding aan waarvan je weet dat je je hier niet prettig in voelt: dit zul je uitstralen. 

3: Regel een leuke en ontspannen date

Een andere manier om een goede indruk te maken is door een leuke date te plannen. Ga niet bij de eerste date direct uit eten of naar de bioscoop. Houd het ontspannen en ga bijvoorbeeld een wandeling maken of ergens koffie drinken. De druk is dan niet zo hoog en daarnaast kun je elkaar op deze manier goed leren kennen.

Ga je direct uit eten, dan ben je direct al lange tijd bij elkaar en wanneer het niet goed klikt is het lastig om de tijd uit te zitten. Ga je gewoon gezellig een kopje koffie drinken? Dan houdt je het ontspannen en ongedwongen. Dit is een veel betere ambiance om elkaar te leren kennen.

4: Wees op tijd voor een goede indruk eerste date

Een goede indruk maken betekent niet alleen dat je er leuk uitziet en dat je een leuke date plant, maar ook dat je op tijd bent.

Je maakt geen goede eerste indruk wanneer je te laat aankomt op je date. Houd daarom rekening met reistijd. Je kunt beter te vroeg aankomen dan te laat.

5: Laat iets van jezelf zien

Zorg ervoor dat je niet teveel met jezelf bezig bent, maar laat ook iets van jezelf zien tijdens de date. Natuurlijk kun je het in het begin wat oppervlakkig houden, maar het is nooit verkeerd om wat meer diepgaande gesprekken te voeren met je date.

Stel daarnaast ook vragen en doe je best om de ander te leren kennen. 


Maak Helemaal Gratis kennis met een Datingcoach van Lexa.nl

Via Datingsitekeuze.nl schrijf je gratis in en laat je je begeleiden door een gespecialiseerde datingcoach. Zo start je gratis een gesprek over jouw intenties binnen online daten en ontvang je persoonlijke matches en tips voor jouw datingprofiel.

Dit leidt tot in meer dan 84% van de gevallen tot een geslaagde eerste ontmoeting!


Plaats een reactie