Dit zijn de 5 voordelen van slow dating

Het is een manier van daten die steeds meer lof krijgt: slow dating. Door populaire dating apps als Badoo en Tinder is het heel gemakkelijk om snel te gaan daten. Veel matches, veel gesprekken tegelijkertijd en snel met elkaar afspreken. Dat is wat je met deze dating apps kunt bereiken. Maar wat als je het iets rustiger aan wilt doen en de kwaliteit belangrijker vindt dan de kwantiteit? In dit geval is slow dating een perfecte manier van daten voor jou! Hier lees je de 5 grootste voordelen van slow dating.

Wat is slow dating?

Slow dating betekent dat je er alle tijd voor neemt om iemand goed te leren kennen en dat je kiest op basis van een zorgvuldige zoektocht. Je gaat dus niet na 2 korte gesprekken al met elkaar op date of met iemand die met jouw gematcht is alleen op basis van uiterlijk. Slow dating draait om het vinden van een zorgvuldig geselecteerde partner op basis van jouw voorkeuren. Inner Circle is een voorbeeld van een app waarmee slow dating goed tot uiting komt. Je krijgt matches op basis van je opleidingsniveau en banen. Op deze manier vind je veel sneller één kwalitatieve en goede potentiële match. In tegenstelling tot de apps waarbij je wel 15 of meer matches hebt die het misschien zouden kunnen worden.

De voordelen van slow dating

Wat zijn de belangrijkste voordelen van slow dating? In deze tijden waarbij kwaliteit boven kwantiteit steeds vaker voorkomt als het gaat om online daten, heb je veel baat bij de mogelijkheid van slow dating. Dit zijn de 5 belangrijkste voordelen:

  1. Online daten een vleeskeuring? Niet als het gaat om slow dating. Je kunt door slow dating heel anders gaan nadenken over online daten in het algemeen. Deze vorm van daten laat je zien dat je zeker een diepere connectie aan kunt gaan met iemand die je kent via een dating site.
  2. Je gaat met slow dating ook veel minder kiezen op basis van je vooroordelen. Als je één match per dag krijgt die op het eerste gezicht niet je type is, zul je toch sneller contact leggen omdat je benieuwd bent waarom je met deze persoon gematcht bent.
  3. Slow dating zorgt ervoor dat je meer succes hebt met online daten. Als je met minder personen tegelijk praat is de kans op een persoonlijk contact met iemand veel groter dan wanneer je twintig gesprekken tegelijk open hebt staan.
  4. De gesprekken zijn een stuk leuker, omdat je niet het gevoel hebt dat je één in een dozijn bent. Daarnaast zijn ook de matches leuker omdat ze zijn voorgesteld op basis van jouw voorkeuren. Je vindt dus sneller iemand die op meerdere vlakken bij jou past.
  5. Bij slow dating neem je de tijd om het profiel van de ander te bekijken. Je gaat dus veel minder vergelijken met anderen, en dat doen omgekeerd jouw potentiële matches ook met jouw profiel. Er wordt meer tijd gestoken in het bekijk van het profiel en dus krijgen anderen een echt kijkje in jouw persoonlijkheid.
4/5 - (1 stemmen)

Maak Helemaal Gratis kennis met een Datingcoach van Lexa.nl

Via Datingsitekeuze.nl schrijf je gratis in en laat je je begeleiden door een gespecialiseerde datingcoach. Zo start je gratis een gesprek over jouw intenties binnen online daten en ontvang je persoonlijke matches en tips voor jouw datingprofiel.

Dit leidt tot in meer dan 84% van de gevallen tot een geslaagde eerste ontmoeting!


Plaats een reactie