Knipperlichtrelatie stoppen: 5 redenen waarom dit het beste is

Ben je al meerdere jaren samen met je partner maar zijn er telkens momenten waarbij jullie kort uit elkaar gaan? Dan heb je waarschijnlijk te maken met een knipperlichtrelatie. Het kan ongelofelijk veel tijd en energie kosten om in zo’n relatie te zitten, terwijl het soms het beste is om er definitief een punt achter te zetten. Toch is dit al moeilijk genoeg, want je komt niet voor niets na een paar weken toch weer bij elkaar. Waarom is een knipperlichtrelatie stoppen belangrijk? Hier vind je 5 redenen waarom je er beter voorgoed een punt achter kunt zetten.

Hoe kom je terecht in een knipperlichtrelatie?

Wat is een knipperlichtrelatie precies en hoe kom je erin terecht? De naam zegt het al; een knipperlichtrelatie is een relatie waarbij het aan en uit gaat. Je begint vol goede moed aan de relatie maar na verloop van tijd is er door bijvoorbeeld veel ruzie sprake van een breuk. Omdat je toch veel van elkaar houdt kom je na verloop van tijd toch weer bij elkaar. Dit gaat een paar weken of maanden goed, maar daarna kom je toch weer op het onvermijdelijke punt dat je weer uit elkaar gaat. Dit kan bij elkaar jaren duren en is niet gezond.

Hoe kom je in een knipperlichtrelatie terecht? Je houdt met heel je hart van je partner, maar diep van binnen weet je toch dat je niet met hem of haar kunt samenleven. Omdat je toch veel liefde voelt, is het enorm makkelijk om de andere problemen toch weer aan de kant te schuiven om het opnieuw te proberen. Toch is dit niet gezond en kan op de langere termijn problemen geven.

Waarom moet je een knipperlichtrelatie stoppen? 5 redenen

Een knipperlichtrelatie die al maanden of jaren voortduurt is naar alle waarschijnlijkheid niet meer te redden. Hoewel je heel veel van iemand kunt houden, kunnen er ook genoeg redenen zijn om de relatie telkens weer te verbreken. Waarom moet je een knipperlichtrelatie stoppen? Hier lees je 5 redenen:

  1. Geestelijke en fysieke mishandeling: als er vooral sprake is van seksuele aantrekkingskracht ontstaat er vaak een knipperlichtrelatie. Je kunt niet zonder, maar ook niet met elkaar. Dit heeft een destructieve dynamiek van aantrekken en weer afstoten tot gevolg.
  2. Mentale gezondheid: het is niet goed voor je mentale gezondheid om in een knipperlichtrelatie te zitten. Uit onderzoek is gebleken dat mensen in een knipperlichtrelatie veel te maken hebben met depressies en angst.
  3. Blijven proberen is vaak zinloos: als een relatie eenmaal op de klippen is gelopen, is de kans groot dat het op dezelfde manier kapot gaat als de eerste keer, wanneer je toch weer bij elkaar komt.
  4. Schadelijk op lange termijn: als je lang in een knipperlichtrelatie zit, kan dit op de langere termijn schade veroorzaken, bijvoorbeeld als je een nieuwe relatie aangaat.
  5. Sterker uitkomen: het lijkt moeilijk, maar als je eenmaal definitief uit elkaar gaat, zorgt dit voor een gevoel van vrijheid. Daarnaast bouw je ook veel zelfvertrouwen op.

Zit jij in een knipperlichtrelatie? Het beste wat je kunt doen is er definitief een punt achter te zetten. Dit zal tijd kosten en na de breuk zul je zeker de drang hebben om weer contact te zoeken of terug naar je ex te gaan. Toch is het belangrijk om dan sterk te blijven. Na verloop van tijd zul je merken dat het de beste beslissing is geweest die je hebt kunnen maken!

5/5 - (2 stemmen)

Maak Helemaal Gratis kennis met een Datingcoach van Lexa.nl

Via Datingsitekeuze.nl schrijf je gratis in en laat je je begeleiden door een gespecialiseerde datingcoach. Zo start je gratis een gesprek over jouw intenties binnen online daten en ontvang je persoonlijke matches en tips voor jouw datingprofiel.

Dit leidt tot in meer dan 84% van de gevallen tot een geslaagde eerste ontmoeting!


Plaats een reactie