Tinder werkt niet (storing): wat te doen?

Stel, je maakt gebruik van Tinder maar de app heeft te maken met een storing. Je kunt bijvoorbeeld geen berichten versturen of ontvangen. Een Tinder storing kan verschillende oorzaken hebben, maar heeft gelukkig ook genoeg oplossingen. Je wilt natuurlijk altijd volop gebruik kunnen maken van de dating app. Daarom is het belangrijk om het probleem aan te pakken, zodat je weer zorgeloos verder kunt swipen. Hier vind je niet alleen de oorzaken van de storing, maar ook de oplossingen!

Tinder werkt niet vanwege een storing: wat gebeurt er?

Hoe weet je of Tinder te maken heeft met een storing? Er kunnen zich verschillende zaken voordoen waaruit blijkt dat de dating app niet goed werkt. Wat zijn de mogelijke problemen?

  • Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat de app blijft zoeken naar nieuwe profielen maar niets vindt. Op basis van je locatie laat Tinder potentiële matches in de buurt zien, maar het komt wel eens voor dat je telefoon blijft laden.
  • Een ander probleem is dat er geen nieuwe matches meer worden laten zien.
  • Tot slot kan het ook voorkomen dat er app- of serverproblemen zijn. De berichten worden bijvoorbeeld niet geladen of het inloggen werkt niet.

De oorzaken van een Tinder storing

De bovenstaande Tinder storingen kunnen diverse oorzaken hebben. Soms ligt het simpelweg aan de internetverbinding van je telefoon. Maar het kan ook zijn dat de app wat problemen ondervindt of verouderd is en dat het opnieuw installeren de enige optie is.

Het is vervelend als een van deze storingen zich voordoet. Je wilt tenslotte optimaal gebruik kunnen maken van de app. Gelukkig zijn er ook manieren waarop je de storingen kunt verhelpen.

Tinder werkt niet (storing): hoe los je het op?

Voor iedere storing is een goede aanpak waarmee je de problemen kunt verhelpen en weer als vanouds gebruik kunt maken van de app. Hier vind je de oplossingen voor de storingen, zodat je deze  snel kunt toepassen:

  1. Geen nieuwe profielen: als je geen nieuwe profielen te zien krijgt kan dit liggen aan de internetverbinding van je telefoon. Controleer altijd eerst de wifi-verbinding en zet deze aan en uit. Check ook een andere website om te controleren of er iets aan de hand is met je internetverbinding. Helpt dit niet? Dan ligt de storing mogelijk bij  Tinder zelf en is het afwachten tot deze verholpen is.
  2. Geen nieuwe matches: als Tinder je nieuwe matches niet laat zien, kan dit betekenen dat je door je potentiële matches heen bent. Ook als je in een gebied bent waar weinig Tinder gebruikers zijn is de kans aanwezig dat deze storing zich voordoet. Vergroot de zoekafstand om dit probleem op te lossen of vergroot ook de leeftijdscategorie waarin je zoekt.
  3. App- of serverproblemen: als de app niet goed werkt kan dit betekenen dat je een verouderde versie op je telefoon hebt staan. Tinder updaten kan al voldoende zijn om het probleem op te lossen. Krijg je geen berichten binnen of worden jouw berichten niet verzonden? Sluit dan de app helemaal af en start hem weer op. Als er sprake is van een storing bij Tinder zelf zal deze zo snel mogelijk verholpen worden.
5/5 - (1 stemmen)

Maak Helemaal Gratis kennis met een Datingcoach van Lexa.nl

Via Datingsitekeuze.nl schrijf je gratis in en laat je je begeleiden door een gespecialiseerde datingcoach. Zo start je gratis een gesprek over jouw intenties binnen online daten en ontvang je persoonlijke matches en tips voor jouw datingprofiel.

Dit leidt tot in meer dan 84% van de gevallen tot een geslaagde eerste ontmoeting!


2 gedachten over “Tinder werkt niet (storing): wat te doen?”

Plaats een reactie