Verliefd op een collega: wat kun je doen?

Wist je dat een groot deel van de Nederlanders in zijn of haar leven verliefd wordt op een collega? En dat is niet zo heel verrassend, aangezien je een groot deel van je tijd op je werk doorbrengt. Ben jij verliefd op een collega? Dan is het in ieder geval fijn om te weten dat je niet de enige bent in deze situatie. Toch kan het je flink wat dilemma’s opleveren. Want hoe moet je dit aanpakken? En wat doe je als de collega in kwestie gelukkig getrouwd is?

Je hoeft het gevoel niet te negeren

In de eerste plaats is het belangrijk om te weten dat je het gevoel niet hoeft te negeren of weg te drukken. Het is heel normaal dat je gevoelens krijgt voor een mannelijke of vrouwelijke collega. Misschien komt het doordat je nauw met deze persoon samenwerkt of dat je het gevoel hebt dat er een klik tussen jullie is. Het hoeft niet altijd vervelend te zijn om verliefd op een collega te worden. Je kunt er ook juist van gaan genieten. Het kan het leven op de werkvloer een stuk leuker en misschien zelfs wel spannender maken.

Verliefd op een collega: dit kun je doen

Er is niets mis mee om wat meer naar je collega toe te trekken of deze persoon meer aandacht te schenken. Je kunt dan ook gerust wat meer contact zoeken met de collega in kwestie en zelfs flirten. Zo kun je ontdekken of het gevoel wederzijds is. Wanneer je het gevoel hebt dat er een klik tussen jullie is kun je hier proberen wat meer uit te halen. Wellicht kun je de stoute schoenen aantrekken en hem of haar op date vragen. Is deze stap je nog te groot? Dan kun je ook wat hints geven waaruit blijkt dat je geïnteresseerd bent.

Je kunt daarnaast ook op een wat meer subtiele manier laten weten dat je je collega leuk vindt. Zo kun je ervoor zorgen dat je hem of haar wat langer aankijkt, dat je meer met elkaar samenwerkt of dat je met de lunch naast hem of haar komt te zitten. Verder kun je ook overgaan op complimentjes of subtiele aanrakingen. Op deze manier kun je jouw collega laten weten dat je hem of haar leuk vindt. Let wel op: niet iedereen heeft het door als er geflirt wordt. Wanneer je dus geen respons krijgt op jouw acties hoeft dat dus niet te betekenen dat er geen interesse is.

Verliefd op een collega met een relatie

Heeft je collega een relatie of is hij/zij getrouwd? Dan is het wat moeilijker om met deze situatie om te gaan. Wat kun je in dit geval wel doen en wat kun je beter laten? Er is nog steeds niet veel mis met flirten. Wel moet je er op letten dat dit niet te ver gaat. Als je collega gelukkig getrouwd is zal er dan ook niet veel reactie komen op jouw flirtgedrag. Dit moet je dan ook respecteren.

Gaat je getrouwde collega wel volop in op je flirtgedrag, dan kun je erachter komen of er wederzijdse interesse is. Ook al ben je verliefd op je collega, als er huwelijk op het spel staat is het nooit aan te raden om actie te ondernemen. Wel kun je gewoon uitspreken dat je verliefd bent; het is dan aan de collega in kwestie om te bepalen wat hij of zij hiermee zal doen. Als het gevoel wederzijds is kan dit leiden tot een relatiebreuk en kunnen jullie samen iets opbouwen.

Houd je jouw baan?

Moet je jouw baan opzeggen op het moment dat je een relatie krijgt met je collega? Dit is niet altijd nodig. Werk je bijvoorbeeld op verschillende afdelingen, dan kun je op het werk prima collegiaal met elkaar omgaan. Maar als je nauw met elkaar samenwerkt en verliefd bent geworden, kan dit de werkzaamheden bemoeilijken. Ga hierover met elkaar in gesprek en bepaal wat de beste oplossing is. Misschien kan een van jullie de baan opzeggen en op zoek gaan naar een andere leuke uitdaging. Ga voor jezelf altijd na of het opzeggen van je baan het waard is!


Maak Helemaal Gratis kennis met een Datingcoach van Lexa.nl

Via Datingsitekeuze.nl schrijf je gratis in en laat je je begeleiden door een gespecialiseerde datingcoach. Zo start je gratis een gesprek over jouw intenties binnen online daten en ontvang je persoonlijke matches en tips voor jouw datingprofiel.

Dit leidt tot in meer dan 84% van de gevallen tot een geslaagde eerste ontmoeting!


Plaats een reactie