Nieuwe relatie na scheiding? Zo pak je het aan

Ben je gescheiden en voel je dat je toe bent aan een nieuwe relatie? Een nieuwe relatie na je scheiding is iets wat je op een goede manier moet aanpakken, omdat je er zo alle vruchten van kunt plukken. Maar hoe je dit precies aan moet pakken ligt niet alleen aan de gevolgen van de scheiding, maar ook je eigen gevoel. Hier vind je 5 stappen over het succesvol daten na je scheiding!

Stap 1: Luister naar je gevoel bij nieuwe relatie na scheiding

In het eerste plaats is het altijd belangrijk om naar je eigen gevoel te luisteren. Het is niet altijd slim om te gaan daten om je niet alleen te hoeven voelen. Ga pas een nieuwe relatie aan op het moment dat je hier helemaal klaar voor bent. Het verschilt per persoon hoe snel dat is. Ook heeft het ermee te maken hoe je scheiding tot stand is gekomen. Is het een vervelende scheiding geweest en worstel je nog regelmatig met de gevolgen? Of ging je partner vreemd en heeft dit tot een scheiding geleid? Een scheiding veroorzaakt soms diepere wonden dan je denkt. Het helen van deze wonden heeft tijd nodig.

Stap 2: Nieuwe mensen ontmoeten

Ben je er klaar voor om je te mengen in de wereld van daten? Dan kun je op allerlei manieren nieuwe mensen ontmoeten. Vooral als je jarenlang een relatie hebt gehad gaat er nu een wereld voor je open. Er zijn dating apps als Tinder waar je gebruik van kunt maken als je niet op zoek bent naar iets serieus. Maar je kunt ook direct op zoek gaan naar een betrouwbare en goede datingsite als Relatieplanet, Parship of Lexa waar je een serieuze relatie kunt gaan opbouwen met iemand. Door verschillende datingsites te gaan vergelijken ontdek je wat het beste bij jou past. Je kunt er ook eerst voor kiezen om leuke evenementen te bezoeken om op die manier in contact te komen met nieuwe mensen.

Stap 3: Nieuwe relatie na scheiding? Neem de tijd

Als je iemand hebt gevonden is het daarnaast ook belangrijk om goed te tijd te nemen om elkaar beter te leren kennen. Ga bijvoorbeeld ook meer tijd doorbrengen met je vrienden en geniet van de vrijheid die je hebt. Als je te snel weer in een relatie stapt kun je daar later de gevolgen van ondervinden. Ook kun je gerust meerdere mensen tegelijkertijd leren kennen om te ontdekken wat goed bij jou past. Dankzij het ruime aanbod van datingsites kun je heel veel potentiële matches gaan ontmoeten. Je kunt daten voor hoger opgeleiden, maar ook als 50-plusser is het heel goed mogelijk om een nieuwe liefde te ontmoeten.

Stap 4: Zo pluk je de vruchten van je vorige relatie

Het is logisch dat je bagage meeneemt van je vorige relatie. Maar dit hoeft niet altijd negatief te zijn. Je kunt van je fouten leren die je tijdens je huwelijk hebt gemaakt. Hier heb je van geleerd en dat betekent dat je het met een nieuwe relatie anders kunt aanpakken. Had je in je vorige relatie moeite met uitspreken van dingen die je dwars zaten? Met je nieuwe relatie na de scheiding kun je leren beter te communiceren om problemen te voorkomen.

Stap 5: Kinderen in het spel bij een nieuwe relatie na scheiding

Heb je kinderen uit je huwelijk? Ook zij spelen een grote rol wanneer je een nieuwe relatie na de scheiding krijgt. Het is in ieder geval belangrijk om met je kinderen te praten over de mogelijkheid dat je een nieuwe relatie krijgt. Verder kun je beter transparant zijn wanneer je een afspraakje hebt. Stel je nieuwe partner pas aan je kinderen voor wanneer de relatie serieus is. Zo voorkom je verwarring en onbegrip bij kinderen als je regelmatig potentiële partners mee naar huis neemt.


Maak Helemaal Gratis kennis met een Datingcoach van Lexa.nl

Via Datingsitekeuze.nl schrijf je gratis in en laat je je begeleiden door een gespecialiseerde datingcoach. Zo start je gratis een gesprek over jouw intenties binnen online daten en ontvang je persoonlijke matches en tips voor jouw datingprofiel.

Dit leidt tot in meer dan 84% van de gevallen tot een geslaagde eerste ontmoeting!


Plaats een reactie