Heb je twijfels over je relatie? Dit kun je doen

Het kan voorkomen dat je al een tijdje een relatie hebt, maar dat je steeds vaker merkt dat je twijfelt. Je twijfelt of dit je juiste persoon voor je is en of je wel met deze persoon verder wilt gaan of oud wilt worden. Natuurlijk is het niet fijn om zulke twijfels te hebben, maar het is nog onprettiger als je niet weet wat je hiermee moet doen. Misschien is het een tijdelijke dip in de relatie of is het vuur er helemaal uit. Wat moet je doen met twijfels over je relatie?

1: Negeer de twijfels over relatie niet

Neem je twijfels altijd serieus en stop ze dus niet diep weg. Denk niet: ach, het komt allemaal wel goed. Als je merkt dat je in een relatie regelmatig twijfelt, dan is het belangrijk om hier goed bij stil te staan. Probeer ook voor jezelf duidelijk te maken waar deze twijfels vandaan komen. Ga er echt even voor zitten en laat je gedachten gaan. Je kunt er ook over praten met iemand die je vertrouwt om zo niet alleen je hart te luchten, maar ook alles voor jezelf op een rij te zetten.

2: Evalueren bij twijfels over relatie

Het is daarnaast ook belangrijk om te kijken hoe gelukkig jij wordt van de relatie. Het is heel goed mogelijk dat je heel veel van de ander houdt, maar dat je er zelf niet gelukkig van wordt om met hem of haar samen te zijn. Dit kun je ontdekken door de afgelopen tijd te evalueren. Hoe is jullie tijd samen? Hebben jullie vooral positieve momenten? Of ligt er vooral een hele negatieve lading op de relatie en is er vaak sprake van ruzie?

Als je vooral positieve momenten hebt maar af en toe wat twijfelt, kan het ook te maken hebben met een tijdelijk dipje. Zo’n dipje komt vaak genoeg voor en is niet direct een reden om de relatie te beëindigen. Soms is het uitspreken van de twijfels al genoeg om je een beter gevoel te geven. Ben je bijvoorbeeld wat minder gelukkig door bepaald gedrag van je partner? Communicatie is altijd belangrijk in een relatie. Zo houd je een relatie eerlijk, oprecht en open. Jullie kunnen er samen uitkomen.

3: Slechte relatie of ongelukkig in jezelf?

Merk je dat er vooral veel negativiteit in de relatie zit, dan is het belangrijk om verder te kijken. Je kunt jezelf afvragen of dit komt omdat je relatie slecht is, of omdat je zelf in een ongelukkige fase zit. Het kan heel goed voorkomen dat je zelf met wat dingen te maken hebt in je leven die je ongelukkig maken. Misschien ben je niet blij met waar je nu bent in je leven of in je carrière. Je kunt dit ongelukkige gevoel heel gemakkelijk op je relatie projecteren. Ga dus voor jezelf goed na of je ongelukkig bent met jezelf en je eigen leven, of dat je relatie slecht is. Wellicht moet je wat dingen bij jezelf aanpakken om weer op een gelukkig punt te komen in jouw leven.

Heb je moeite om objectief naar je relatie te kijken? Doordat je middenin de relatie zit kun je soms een vertroebeld beeld kijken. Het kan dus goed zijn om je omgeving te vragen hoe ze jouw relatie zien.

4: Neem wat afstand bij twijfels over je relatie

Als je twijfelt is het een goed idee om afstand te nemen. Dit kan een hele goede manier zijn om te ontdekken of de relatie je ongelukkig maakt. Op basis van tijdelijke afstand kun je wellicht tot een conclusie komen. Wil je niet verder met de relatie? Stel het moment dan niet uit en ga het gesprek aan met je partner. Vooral als het gelukkig zijn ten koste gaat van de relatie.


Maak Helemaal Gratis kennis met een Datingcoach van Lexa.nl

Via Datingsitekeuze.nl schrijf je gratis in en laat je je begeleiden door een gespecialiseerde datingcoach. Zo start je gratis een gesprek over jouw intenties binnen online daten en ontvang je persoonlijke matches en tips voor jouw datingprofiel.

Dit leidt tot in meer dan 84% van de gevallen tot een geslaagde eerste ontmoeting!


Plaats een reactie