Dit zijn de 4 beste LAT relatie tips

Hebben jij en je partner een LAT-relatie? Het is altijd belangrijk om je relatie zo succesvol mogelijk te maken, maar in het geval van een LAT-relatie heb je baat bij een aantal goede tips. Op deze manier kan deze relatie uitgroeien tot een goede en sterke LAT-relatie en kan er in de toekomst wellicht grotere stappen worden gezet, zoals het samenwonen. Hier vind je 4 tips voor het succesvol maken van een LAT-relatie.

Wanneer heb je een LAT-relatie

Als jij en je partner wel een relatie hebben, maar niet bij elkaar wonen. Als jij een woning hebt in Rotterdam en je partner in Amsterdam, dan hebben jullie een LAT-relatie. Een LAT-relatie is niet hetzelfde als een langeafstandsrelatie. Hierbij zit het probleem hem in de grote hoeveelheid van kilometers en landsgrenzen die jullie als koppel van elkaar scheiden. Je bent niet de enige met een LAT-relatie. Zo’n 20% van de Nederlanders onderhoudt een dergelijke relatie. Wat zijn de beste LAT-relatie tips?

Tip 1: Zie elkaar regelmatig

Als je elkaar bijvoorbeeld op een datingsite hebt ontmoet kan het voorkomen dat je verder uit elkaar woont. Een van de manieren om een LAT-relatie te laten slagen is door regelmatig af te spreken. Door elkaar te zien bouw je niet alleen een sterke band op, maar kan ook jullie liefdesrelatie opbloeien. Een LAT-relatie kan een enorme verfrissende relatievorm zijn. Waarom? Als je samenwoont zit je veel op elkaars lip en kan er dus ook sneller onenigheid ontstaan. Een LAT-relatie zorgt ervoor dat je allebei een eigen plek hebt waar je jezelf terug kunt trekken. Je hebt je eigen ruimte en je hobby’s en dit heeft een positieve invloed op je relatie.

Tip 2: Blijf communiceren in een LAT-relatie

Zorg ervoor dat je jezelf niet onzeker maakt over de relatie en daarbij is communicatie enorm belangrijk. Onzekerheid betekent dat je iemand niet helemaal vertrouwd of bang bent dat de ander ondertussen ook nog met anderen afspreekt. Deze onzekerheid is geen goede basis voor je LAT-relatie. Deze relatie is meer dan ooit gebaseerd op wederzijds vertrouwen. Blijf daarom goed met elkaar communiceren. Doe moeite voor elkaar en steek er tijd in om elkaar te zien.

Tip 3: Originele dates bij een LAT-relatie

Ga met elkaar op originele en spannende dates. Dit is niet alleen goed voor iedere relatie, maar ook zeker voor een LAT-relatie. Originele dates zorgen ervoor dat je als koppel dichter bij elkaar komt en dat de relatie dus alleen maar sterker wordt. Er zijn heel veel leuke en originele dates die je samen kunt gaan ondernemen!

Tip 4: Maak geen denkfouten in je LAT-relatie

Het is onterecht om te denken dat je vanuit een LAT-relatie perse samen moet gaan wonen om een gezin te stichten. Misschien benauwd het idee van samenwonen je enorm of ken je voorbeelden in je omgeving van relaties die op deze manier zijn stukgelopen. Ook als je de volgende stap zet om bijvoorbeeld te gaan trouwen of kinderen te gaan krijgen kan een LAT-relatie heel goed werken. Blijf duidelijke afspraken maken en communiceer altijd goed met elkaar. Zo kun je een LAT-relatie heel goed laten slagen!


Maak Helemaal Gratis kennis met een Datingcoach van Lexa.nl

Via Datingsitekeuze.nl schrijf je gratis in en laat je je begeleiden door een gespecialiseerde datingcoach. Zo start je gratis een gesprek over jouw intenties binnen online daten en ontvang je persoonlijke matches en tips voor jouw datingprofiel.

Dit leidt tot in meer dan 84% van de gevallen tot een geslaagde eerste ontmoeting!


Plaats een reactie