7 goede eerste date tips voor vrouwen

Je hebt binnenkort een eerste date staan met die leuke man die je onlangs hebt ontmoet: spannend! Of je jouw date nu kent via een dating app als Tinder, een datingsite als EliteDating of door dat feestje van vorige week vrijdagavond: de eerste date is altijd net even wat spannender. Je wilt graag een goede indruk maken en als het klikt leidt het tot heel veel nieuwe dates en misschien wel tot een leuke relatie. Hier vind je 7 eerste date tips voor vrouwen!

Tip 1: Eerste date tips vrouwen: kies een geschikte locatie en activiteit

Als eerst is het belangrijk om een goede locatie en de juiste activiteit te kiezen. Je kunt natuurlijk een drankje doen of direct uit eten gaan, maar je kunt ook wat meer ontspannen beginnen. Denk hierbij aan dates waarbij je een leuke activiteit gaat doen. Dit zorgt niet alleen voor een ontspannen sfeer, maar je zit ook niet vast aan een verplichte tijd. Je kunt op deze manier zelf bepalen wanneer jullie weer afscheid nemen. Er zijn heel veel leuke en ontspannen activiteiten waarbij de nadruk niet zo zwaar ligt op de date zelf, maar vooral op het leren kennen van elkaar op een niet geforceerde manier.

Tip 2: Het belang van een goede eerste indruk

Het is daarnaast ook altijd belangrijk om een goede indruk te maken. Dit doe je in de eerste plaats door op tijd te komen, maar ook door de juiste kleding aan te trekken. Draag niet al te sexy kleding, maar vooral iets waar jij je prettig en zelfverzekerd in voelt. Ook is het belangrijk om bij de eerste begroeting oogcontact te maken en naar hem te lachen. Een goede indruk kan voor een man genoeg zijn om te bepalen of hij je leuk vindt.

Tip 3: Eerste date tips vrouwen: stel de juiste vragen

Zorg ervoor dat de date geen kruisverhoor of interview wordt waarin je allerlei vragen aan hem stelt. Je kunt natuurlijk vragen stellen, want hiermee kun je iemand beter leren kennen. Hoe kun je dit oplossen? Stel in de eerste plaats open vragen waarmee je een gesprek op gang laat komen. Daarnaast kun je ook statements maken als reactie op dingen die hij vertelt. Hier zal hij dan weer op reageren en zou houd je het gesprek op gang.

Tip 4: Kies leuke en boeiende gespreksonderwerpen

Op de eerste date kun je over heel veel dingen praten, maar er zijn een paar gespreksonderwerpen die het altijd goed doen. Je wilt natuurlijk niet dat het gesprek oppervlakkig blijft en dat je het alleen maar hebt over het hier en nu, zoals je baan en je huidige leven. Vraag naar zijn dromen en passies in het leven. Het is niet alleen leuk om iemand enthousiast te horen zijn over een passie, maar je kunt ook direct concluderen of jullie wat dit betreft op een lijn zitten.

Tip 5: Toon oprechte interesse

Toon interesse in hem door te luisteren naar wat hij zegt en hierop in te haken. Zo heeft hij het idee dat je interesse toont en dat zal hem ook doen bewegen om ook dingen aan jou te vragen. Op deze manier ontstaat er een leuk gesprek dat van twee kanten komt. Ga dus niet op je telefoon zitten en probeer daarnaast zelfverzekerd over te komen. Woorden als ‘een beetje’ en ‘misschien’ roepen onzekerheid en twijfel op en dat is niet wat je wilt!

Tip 6: Eerste date tips vrouwen: maak een complimentje

Het is ook niet verkeerd om hem een complimentje te maken. Complimenteer hem bijvoorbeeld over zijn kleding of reageer enthousiast op iets wat hij vertelt. Hij krijgt daar zelfvertrouwen van en de kans is ook groot dat hij je direct een stukje leuker vindt. Ook een subtiele aanraking kan heel veel zeggen. Begroet elkaar in ieder geval met drie zoenen of een omhelzing. Tijdens de date kun je hem bijvoorbeeld aanraken als hij een grappige opmerking maakt.

Tip 7: Praat niet over andere mannen

Een goede tip voor je eerste date: praat niet over andere mannen of je vorige relaties. Natuurlijk is het niet erg dat dit ter sprake komt, maar hoe meer je over jouw ex praat, des te ongemakkelijker dit voor hem is. Het maakt hierbij niet uit of je positief of negatief over je ex praat. Voor hem wordt duidelijk dat jij nog met je ex bezig bent en dat kan voor hem een afknapper zijn.

4/5 - (1 stemmen)

Maak Helemaal Gratis kennis met een Datingcoach van Lexa.nl

Via Datingsitekeuze.nl schrijf je gratis in en laat je je begeleiden door een gespecialiseerde datingcoach. Zo start je gratis een gesprek over jouw intenties binnen online daten en ontvang je persoonlijke matches en tips voor jouw datingprofiel.

Dit leidt tot in meer dan 84% van de gevallen tot een geslaagde eerste ontmoeting!


Plaats een reactie