Blind date: zo pak je het aan

Ga je met iemand afspreken die je nog nooit in het echt hebt gezien? Dan ga je op een blind date. Een blind date is ideaal wanneer je graag een relatie wilt maar je niet vaak op sociale evenementen komt om anderen te ontmoeten. Ook als je tot op heden nog geen geluk hebt gehad kun je kiezen voor een blind date. Het kan lastig zijn om te bepalen wat je tijdens zo’n date kunt doen en hoe je dat precies aan moet pakken. Gelukkig kun je hier lezen wat de mogelijkheden zijn en hoe je een blind date succesvol maakt.

Waar vindt je een blind date?

Een blind date is op zijn ouderwets natuurlijk wanneer er twee mensen door wederzijdse kennissen aan elkaar worden gekoppeld zonder elkaar gezien te hebben. Ze spreken af om met elkaar op date te gaan en kunnen elkaar op die manier beter leren kennen en ontdekken of ze bij elkaar passen. Je kunt ook op de moderne manier blind daten. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een dating app of een van de vele beschikbare datingsites. Je ziet natuurlijk wel foto’s, maar toch heb je nooit helemaal een duidelijk beeld van de persoon in kwestie.

Wacht niet te lang met afspreken

Heb je online iemand ontmoet? Dan kun je eerst een tijdje met elkaar chatten om zo te ontdekken of er een klik is. Daarna kun je een blind date gaan afspreken. Je kunt beter niet te lang wachten met afspreken. Het is erg makkelijk om via de chat al veel over elkaar te weten te komen. Als je dan eindelijk met elkaar gaat daten is soms moeilijk om nog goede gespreksonderwerpen aan te knopen, omdat er al veel de revue is gepasseerd tijdens het chatten. Ga wel pas afspreken wanneer het goed voelt en als er van beide kanten een klik is. Zo heb je de meeste kans op een succesvolle blind date.

Wat kun je doen tijdens een blind date?

Omdat je elkaar nog nooit in het echt hebt gezien kan het wat ongemakkelijk zijn om voor het eerst met elkaar af te spreken. Je weet natuurlijk nooit of het in het echt net zo klikt als via de chat. Het is daarom leuker om een activiteit te gaan doen dan om bijvoorbeeld samen uit eten te gaan. Als je samen een activiteit doet is de sfeer een stuk meer ontspannen en ligt de focus minder op de date dan maar meer op de gezelligheid die jullie samen hebben. Je hoeft niet direct iets groots te gaan doen samen, maar een wandeling of samen een ijsje eten is al een leuk begin!

Contact opnemen na een blind date

Is de blind date je goed bevallen? Dan kun je na het afspreken contact opnemen om te laten weten dat je het erg gezellig vond. Je zult dan snel genoeg achterhalen of dit gevoel wederzijds is. Vond je het gezellig maar zit er voor jou verder niets in? Dit kun je op een nette manier laten weten aan je blind date. Dit kun je doen als hij of zij erom vraagt, maar je kunt het ook uit jezelf zeggen. Zo beëindig je de date op een goede manier.

5/5 - (1 stemmen)

Maak Helemaal Gratis kennis met een Datingcoach van Lexa.nl

Via Datingsitekeuze.nl schrijf je gratis in en laat je je begeleiden door een gespecialiseerde datingcoach. Zo start je gratis een gesprek over jouw intenties binnen online daten en ontvang je persoonlijke matches en tips voor jouw datingprofiel.

Dit leidt tot in meer dan 84% van de gevallen tot een geslaagde eerste ontmoeting!


Plaats een reactie