Is hij verliefd? Dit is de lichaamstaal verliefde man

Natuurlijk kan hij lieve woordjes in je oor fluisteren of je meenemen op de mooiste dates. Maar dit wil niet zeggen dat hij ook daadwerkelijk verliefd op je is. Er is één ding waarmee je kunt merken of hij verliefd op je is en dat is zijn lichaamstaal. Als je wilt weten of hij zich tot je aangetrokken voelt kun je op een aantal punten letten.

Lichaamstaal verliefde man: intens oogcontact

Een van de eerste dingen waaraan je kunt herkennen of een man verliefd is, is het oogcontact dat hij maakt. Kijkt hij je lang aan? Dan is de kans groot dat hij je erg leuk vindt en misschien zelfs verliefd op je is. Als hij zich tot je aangetrokken voelt kun je dit zien aan de pupillen, die zich vergroten als hij naar jou kijkt. Als hij je aankijkt in een ‘driehoek’, dan is de kans groot dat hij met je wil zoenen. De driehoek wil zeggen dat hij je eerst in beide ogen kijkt en daarna naar je mond. Verder zijn de wenkbrauwen van een verliefde man vaak opgetrokken in een open en vriendelijke uitdrukking.

Meer aanrakingen en andere lichaamstaal verliefde man

Een verliefde man zal je hoogstwaarschijnlijk ook veel meer aanraken. Het gaat hierbij om subtiele aanrakingen. Denk hierbij aan jouw haar achter je oren doen of over je been strelen. De lichaamstaal van een verliefde man zorgt ervoor dat je merkt dat hij je zonder reden wil aanraken. Het is wel belangrijk om niet te snel je conclusies te trekken. Een man kan dit ook doen als hij simpelweg alleen met je naar bed wil.

Wat zijn nog meer tekenen in de lichaamstaal van een verliefde man? Hij buigt zich in een gesprek verder naar je toe, hij leunt jouw kant op en houdt graag je hand vast. Zijn jullie vingers in elkaar verstrengeld of bedekt hij je hele hand? Dit is een teken dat hij helemaal voor je wil gaan.

Lichaamstaal verliefde man: de focus ligt helemaal op jou

Als hij verliefd op je is, zal hij zich ook volop op jouw focussen als jullie een gesprek hebben. De lichaamstaal van een verliefde man spreekt boekdelen. Hij zou het niet merken als de wereld om hem heen in elkaar stort, omdat hij zich helemaal op jou richt. Kijkt hij veel weg of is hij snel afgeleid? Dan kan het zomaar zijn dat hij niet verliefd op je is. Ook zal zijn gedrag veranderen bij anderen zodra jij in de buurt bent. Hij is ook onzeker en wil altijd een goede indruk op jou maken!

Let er ook eens op of hij jouw bewegingen overneemt, oftewel spiegelt. Als een man iemand erg leuk vindt, zal hij proberen gelijk te zijn aan deze persoon door middel van de lichaamstaal. Hij neemt je houding over, maar ook je gezichtsuitdrukkingen of de manier van praten. Dit gebeurt onbewust en jij kunt er dus heel goed mee ontdekken of hij verliefd op je is!

3/5 - (2 stemmen)

Maak Helemaal Gratis kennis met een Datingcoach van Lexa.nl

Via Datingsitekeuze.nl schrijf je gratis in en laat je je begeleiden door een gespecialiseerde datingcoach. Zo start je gratis een gesprek over jouw intenties binnen online daten en ontvang je persoonlijke matches en tips voor jouw datingprofiel.

Dit leidt tot in meer dan 84% van de gevallen tot een geslaagde eerste ontmoeting!


Plaats een reactie