Transgender dating: bij deze apps en sites kan je terecht

Transgender dating is een onderwerp dat nog niet heel vaak besproken wordt op het internet. Het is ook relatief nieuw, en is net wat lastiger dan het online daten van een heteroseksueel persoon. Als transgender is het allereerst al moeilijk om aan de wereld te vertonen dat je transgender bent, veel mensen begrijpen dit nog niet helemaal.

Online is het waarschijnlijk nog net wat lastiger om te doen, omdat mensen online de meeste nare dingen zeggen over de LGTB gemeenschap. Gelukkig zijn er voor transgenders ook mogelijkheden om online te daten.

Misschien ervaar je zelf overigens geen enkel probleem met het vinden van een date als transgender. In dat geval kan je uiteraard ook gewoon gebruik blijven maken van alle datingsites die er te vinden zijn. Dit artikel is ook gericht op de mensen die daar nog geen succes in hebben, en via de onderstaande sites wellicht een date weten te vinden.

Transgender datingsites en apps

In onderstaand overzicht vind je een aantal sites waar je als transgender goed op terecht kan. Enerzijds omdat de sites heel erg open zijn, anderzijds omdat enkele puur gericht zijn op transgenders.

Transseksueeldating

Allereerst is er de datingsite Transseksueeldating.nl. Dit is een datingsite die zich puur op transgenders richt. Daardoor weet je zeker dat de mensen waarmee je in contact komt geen problemen of vooroordelen hebben over transgenders.

Je vindt hier zowel transgenders als mensen die ook open staan voor transgenders, maar dat zelf niet zijn. Via deze site vind je dates, erotische or vriendschappelijk van aard, en kan je ook een serieuze relatie vinden.

Nadeel van een datingsite als dit is echter dat je wel in een hokje gestopt wordt, en misschien wil je juist daar van af.

Lexa

Lexa is een algemene datingsite waar je veel leden vindt die open minded zijn. Je kan vooraf al bekend maken dat je een transgender bent (of zoekt), maar dat hoeft natuurlijk niet.

Via de vele foto’s die je kan plaatsen kan je makkelijk meer over jezelf vertellen in een fotocollage. Door de grote hoeveelheid leden die op de site te vinden zijn, vind je hoe dan ook iemand met de persoonlijkheidskenmerken waar jij naar op zoek bent.

Bij Lexa is het voorlopig nog niet mogelijk om je aan te melden als een transgender, dat is dan wel weer een nadeel. Hoewel dat bij de meeste sites helaas nog niet kan.

Gratis aanmelden op Lexa.nl.

Parship

Een andere grote datingsite waarbij je terecht kan is Parship. Hoewel dit ook een algemene datingsite is (al was de focus voorheen altijd op hoog opgeleiden singles), vind je hier ook mensen die het niet uitmaakt of je transgender bent of niet.

Bij Parship draait alles om het vinden van een serieuze relatie. Als dat je doel is, dan kan je prima terecht bij deze datingsite.

Door de uitgebreide persoonlijkheidstest van Parship is het succespercentage van de singles die een relatie via de website vindt erg hoog. Volop mogelijkheden dus.

Gratis aanmelden op Parship.nl.

Transdr

Er is ook een speciale dating app voor transgenders die online willen daten, Transdr. Deze app springt in het gat tussen een app als Tinder en Grindr, die zich op respectievelijk hetero- en homoseksuelen richt.

Hoewel het bij Tinder en Grindr ook mogelijk is om je op te geven als transgender, zijn die er niet speciaal voor. Dat is bij Transdr wel zo het geval.

Uiteraard geldt ook hier weer, misschien wil je helemaal niet in zo’n hokje gestopt worden. In dat geval kan je ook eens kijken naar de andere datingsites of bij een app als Tinder of Grindr, waar je dus ook aan kan geven of je transgender bent of niet.

Wat is een transgender eigenlijk?

Transgenders zijn mensen die zich niet thuis voelen in hun eigen lichaam. Het voelt vaak dat ze in een mannen (of vrouwen) lichaam geboren zijn maar ze zich eigenlijk vrouw (of man) voelen.

De officiële benaming hiervoor is genderdystrofie. Al worden er ook wel andere termen gebruikt zoals transseksueel, travestiet, shemale of drag queen. Uiteindelijk wordt hiermee hetzelfde bedoeld, en dat zijn transgenders.

De hedendaagse cultuur (zeker in een land als Nederland) staat steeds meer open voor deze mensen. Zo hebben ze dezelfde rechten als ieder ander mens. In andere landen kan dit nog wel eens anders zijn, waar de rechten van de transgenders helaas nog onderdrukt worden.

Gay datingsites voor transgenders?

Voor velen klinkt iemand die transgender is en op zoek naar een datingsite een gay datingsite misschien als geschikt. Immers als je een man bent en je een vrouw voelt, pas je misschien wel ideaal bij een andere man (en dus op een gay datingsite).

Het is echter zo dat de meeste transgenders dit zelf niet zo ervaren. Mocht dit wel zo zijn, kan je uiteraard natuurlijk gerust bij diverse gay datingsites een kijkje nemen.

Veel transgendermannen zijn echter op zoek naar seks met een vrouw, en niet met een man. En dat geldt ook voor transgendervrouwen. Het is dus niet zo simpel om te zeggen dat een gay datingsite al voldoende is voor de transgender gemeenschap.

Het maakt het voor transgenders helaas wel lastig om te daten. Gelukkig is er wel steeds meer openheid hiervoor, en ook meer mogelijkheden voor transgender dating.

Offline daten als transgender

Uiteraard hoef je niet een partner via het internet te vinden. Er zijn ook nog voldoende manieren om offline te daten als transgender.

Zo zijn er diverse groepen en cafés die zich richten op transgenders (of eigenlijk de LGBTQ gemeenschap). Die vind je door het hele land. Uiteraard in Amsterdam veel, maar ook aan de andere kant van het land in bijvoorbeeld Venlo, Enschede of Groningen.

Mocht je nog tot de doelgroep behoren, kan je ook eens een kijkje nemen bij studentenverenigingen die speciaal voor lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders zijn. Een voorbeeld daarvan is ASV Gay in Amsterdam.

Plaats een reactie