Tips om succesvol te daten

Iedereen die op zoek is naar een leuke date, kan hiervoor wel wat tips gebruiken. Wij hebben er hier al enkele voor jou op een rijtje gezet.

Nog geen date gevonden? Bekijk dan eens naar de vele datingsites die op Datingsitekeuze.nl beschreven staan.

Wees open van geest

Mensen zijn anders, probeer je date dus zoveel mogelijk te begrijpen. Wees geïnteresseerd in de kans dat er iets echt cools gebeurt tussen jullie twee.

Maak het kort

Een perfecte eerste date moet kort zijn. Het handhaven van zo’n korte periode creëert de wens om meer te verwachten en waarschijnlijk een tweede date te plannen.

Neem geen interview af

Je kunt in de verleiding komen om je date een aantal vragen te stellen om ze beter te leren kennen. Leer je date echter kennen door je vragen in je gesprek te verwerken. Gedraag je niet als een journalist. Wat je zeker niet mag doen, is de ene vraag na de andere afvuren. Dit kan mensen afschrikken, waardoor je date meer op een sollicitatiegesprek lijkt dan op een romantische gelegenheid. Zoek naar kansen om kennis te maken met elkaar, zonder je date vragen af te vuren alsof het een verhoor is.

Wees creatief

Speels zijn en kennis maken met elkaar is leuk. Probeer bijvoorbeeld een raadspel te spelen in plaats van directe vragen te stellen. Probeer verbinding te maken met je date via leuke en ongewone activiteiten om het ijs te breken of om de juiste sfeer te creëren.

Interesse tonen

Nadat je date je een verhaal vertelt, geef je enkele leuke opmerkingen of vragen om aan te tonen dat je geamuseerd of verrast bent en laat zien dat je luistert. Als alternatief kun je, nadat je een verhaal hebt verteld, je date een basisvraag stellen zoals “Wat vind je daarvan?” om je date in gesprek te krijgen.

Ken de tekens die je date aangeeft

Je moet weten of je date geniet van de date. Oogcontact maken, lachen om je grappen, handen vasthouden of een kus delen zijn slechts enkele van de tekenen die aantonen dat je date geniet van je gezelschap.

Weet wanneer je fysiek moet worden

Afhankelijk van hoe goed je date gaat en de stemming en de emoties van je date, kun je besluiten om fysiek te worden. Een lange knuffel op een eerste date kan bijvoorbeeld leiden tot een ongelooflijke kus op een tweede date. Fysiek worden kan een manier zijn om te bepalen of je compatibel bent of niet. Vertrouw altijd op je instinct.

Concentreer je op de ervaring

Vermijd de algemene gedachte dat elke eerste date zou moeten veranderen in iets meer. Neem de eerste date als een kans om jezelf te amuseren en je date te leren kennen. Het is een gelegenheid om samen te komen, verbinding te maken en samen ervaringen te creëren.

Wees eerlijk

Doe niet alsof je plezier hebt als je het gevoel hebt dat je dat niet bent. Schaam je niet om je date te laten weten dat het niet gaat lukken. Aan de andere kant, als je de eerste date leuk vond, aarzel dan niet om dingen naar het volgende niveau te brengen.

Vergeet niet om na datum te communiceren

De meeste mensen zijn bang om zich open te stellen voor afwijzing. Of ze zijn bang om als eerste te sms’en of te bellen na de eerste date. In feite zal je er zorgzamer uitzien als je de eerste bent die een sms terugstuurt.

Houd de teksten eenvoudig, bijvoorbeeld “Bedankt voor een heerlijke avond” of “Ik heb echt een geweldige tijd gehad”. Wie weet? Het kan je naar een tweede date leiden.

Elkaar leren kennen is het belangrijkste

Ten slotte is het afhankelijk van jou om te kiezen hoe je je eerste date ervaring wilt doorbrengen. Je hebt misschien geen controle over hoe je partner zal handelen, je kunt echter ontvankelijk zijn, je beste kwaliteiten tonen en, boven alles, elkaar leren kennen en een leuke tijd hebben.


Maak Helemaal Gratis kennis met een Datingcoach van Lexa.nl

Via Datingsitekeuze.nl schrijf je gratis in en laat je je begeleiden door een gespecialiseerde datingcoach. Zo start je gratis een gesprek over jouw intenties binnen online daten en ontvang je persoonlijke matches en tips voor jouw datingprofiel.

Dit leidt tot in meer dan 84% van de gevallen tot een geslaagde eerste ontmoeting!


Plaats een reactie