Tips om goed te kussen

Een kus kan een blijvende indruk maken. Het kan iemand vertellen hoe je je echt voelt, hoe liefdevol je kunt zijn en nog veel meer. Het is zo belangrijk om ervoor te zorgen dat je de passie levend houdt met je wederhelft, vooral als het gaat om kussen. Soms zijn er maar een paar basisbewegingen nodig die je kunnen helpen je kussen weer in de vorm van een plooi te krijgen. We gaan je enkele tips en trucs geven om je kus-technieken goed te krijgen en om je klaar te maken voor alles wat op je pad komt, of het nu een eerste date is of de romantiek opnieuw opwekken met de liefde van je leven.

Wees duidelijk met je bedoelingen

Eerst en vooral is het van cruciaal belang dat je jouw bedoelingen heel duidelijk maakt als het gaat om waar de kus naartoe leidt, vooral wanneer je bij je wederhelft bent. Het is vrij eenvoudig om de verkeerde indruk te geven wanneer je iemand kust. Dus, als je wacht op een kus van een bepaald iemand, zijn er een paar aanwijzingen die je kunt geven om het signaal duidelijker te maken. Wanneer je bijvoorbeeld met deze persoon praat, moet je je een beetje op de lippen concentreren. De meest effectieve manier om dit te doen, is om af en toe op hen neer te kijken in het midden van het gesprek dat je voert. Een andere subtiele hint om je wederhelft te geven, is om langzaam naar de persoon toe te leunen terwijl je praat. Als je partner of date ook naar je toe begint te leunen, weet je dat alles klaar is om de sprong te wagen en ze ook een knuffel te geven.

Zacht en langzaam

Ben je ooit met iemand uit geweest en was je eerste kus met hem agressief of gewoon stijf? Als dat zo is, dan is dit natuurlijk een grote nee, toch? Als je te agressief of stijf bent met je kussen, kan het heel ongemakkelijk worden. Begin daarom altijd zacht en langzaam. Het is niet nodig om meteen warm en zwaar te worden. Langzaam spelen kan de passie tussen jullie beiden intensiveren, en het zal duidelijk worden of er echte chemie tussen jullie is of niet.

Ontmoet ze halverwege

Dit wordt al zo lang als we ons kunnen herinneren in films en shows gespeeld, maar het is helemaal waar! Wanneer je je wederhelft of date kust, moet je alleen voor ongeveer 50 procent leunen en laat je partner de rest van de weg naar de kus toekomen. Zelfs als je het gevoel hebt dat je de dominante persoon in de relatie bent, is het misschien tijd om je in te houden en de passie naar je toe te laten komen.

Kus op een andere plaats dan de lippen

Deze tip kan de hitte echt opdrijven wanneer je je liefde kust. Natuurlijk ben je in het begin al zacht en langzaam begonnen te kussen, maar als je het gevoel hebt dat dit saai begint te worden tussen jullie tweeën, is het misschien tijd om het een beetje op te drijven. Geef daarom een kus op de wang, of ga zelfs naar de nek en geef ze een paar kusjes. Als je je echt gedurfd voelt, ga dan naar het oor toe, geef ze een kus en fluister iets zoets in het oor. Je zult je intenties en je liefde ervoor meer dan duidelijk maken. Als je de dingen een beetje pittiger wilt maken, ga er dan voor! Toon je liefde dat je je meer gepassioneerd voelt door ze harder te kussen dan je normaal doet.

Oefening baart kunst

Dit lijkt misschien een dwaze, en misschien zelfs een voor de hand liggende tip, maar oefening maakt de dingen ook veel beter in deze situatie!

Plaats je hoofd in een andere positie

Heb je ooit iemand gekust waar je echt om geeft, en merk je dat je altijd de neiging hebt om je hoofd naar een kant te buigen en het daar te houden? Dan is deze tip iets voor jou. Het kan goed zijn om je hoofdpositie een beetje te veranderen om wat beweging en leven in de kus te creëren. Natuurlijk kun je niet meteen zoenen als je neus in de weg zit. Schakel in plaats daarvan van de ene naar de andere kant. Het geeft het gevoel dat je meer in het moment zit.

Voel jezelf comfortabel bij je kus

Het is natuurlijk belangrijk om te onthouden dat dit slechts enkele handige tips zijn die we hebben beschreven, maar het betekent niet dat het de juiste dingen zijn voor jou en je relatie. Zorg ervoor dat je je op je gemak voelt met wat er aan de hand is, want als je je niet comfortabel voelt met de situatie, zal niemand dat zijn. Kussen is bedoeld als een lief, medelevend en liefdevol aspect van onze relaties dat ons helpt onze emotie op een andere manier te tonen.


Maak Helemaal Gratis kennis met een Datingcoach van Lexa.nl

Via Datingsitekeuze.nl schrijf je gratis in en laat je je begeleiden door een gespecialiseerde datingcoach. Zo start je gratis een gesprek over jouw intenties binnen online daten en ontvang je persoonlijke matches en tips voor jouw datingprofiel.

Dit leidt tot in meer dan 84% van de gevallen tot een geslaagde eerste ontmoeting!


Plaats een reactie